2 minuter lästid

Det har duggat tätt mellan speltitlarna under den här tråkiga pandemin. Vi har till och med sett två nya konsoler lanseras och sett dem frodas på marknaden under två års tid! De rådande omständigheterna i Sverige och resten av världen har resulterat i mycket hemmasittande för många, och kanske därmed även större möjligheter att spela spel. Kanske har just du helt plötsligt börjat spela mycket mer än du gjort tidigare? Sitter du på tankar och funderingar som behöver ventileras? Saknar du ett kreativt utlopp för alla dina spelerfarenheter och -upplevelser? Då tycker vi på Player 1 att du ska ansluta dig till oss på redaktionen som skribent.

Vad skriver Player 1 om?

På Player 1 vill vi uppmuntra våra skribenter att använda sina expertiser för att skapa nytt innehåll. Vi älskar artikelserier, teman och tajmade texter! Detta är stommen av vad som gör oss unika samtidigt som vi även producerar och levererar recensioner om både stora och små spel. Player 1 är en väldigt indie-vänlig svensk spelsajt som alltid har ett öga på även de mindre aktörerna på marknaden. Nyheter är inte vår grej däremot, i alla fall inte utan en medföljande fundering. Vi kör upp vår veckosummering Checkpoint varje vecka men vi vill överlag slippa den hets som följer med nyheter.

Här är en utvald lista på texter vi skrev under 2020 för att ge dig en uppfattning vad vi försöker skapa. Här kan du se diverse specialer vi skapat.

Vem söker vi?

Vi välkomnar gammal och erfaren som ung och grön skribent. Olika perspektiv är viktigt för oss. Vi ser hemskt gärna att kvinnliga och icke-binära skribenter skickar in en ansökan men alla är välkomna att söka. Vi har ingen gräns på hur många vi tar in. Vårt mål är att presentera en spelsida som uppdateras frekvent, där alla har laganda, hjälps åt och bidrar lika mycket utan att slita ut sig. Genom att vara fler slipper vi såna problem. Det skall vara kul att skriva om spel! Just nu ser vi gärna att de som söker kan skapa innehåll baserat på aktuella händelser, speldesign-filosoferande eller att man har kärlek till äldre spel. Vi vill helst enkelt ge komplement till alla recensioner som vi skriver, och som du naturligtvis också kommer få chansen att skriva!

Vad erbjuder vi?

Vi vill tydliggöra att skrivande för oss är volontärt och utan monetär ersättning. Vi gör det vi gör för att vi älskar spel, att skriva och ha åsikter. Vi ger våra skribenter gott om utrymme samt tid att växa som kritiker och en möjlighet att påverka innehållet på sidan. Vad vi erbjuder är en möjlighet för dig att uppleva spel som du kanske inte hade testat, nya spelerfarenheter samtidigt som vi kan öppna dörrar till olika evenemang och förhandsvisnings-möjligheter runtom i landet. Dessutom belyser vi sjävklart dig som skribent. Vi är alla Player 1 men ditt arbete presenteras under ditt eget namn och inte något samlat banér.

Om du har en speltanke vill vi vara din megafon.

Skicka en presentation där du berättar om dig själv och varför du vill bli en del av Player 1 samt ett arbetsprov (valfritt spelrelaterat innehåll) till vår chefredaktör Alexander. Det går också utmärkt att ställa frågor om uppgiften och vad det innebär att vara skribent för Player 1 på samma e-post.