5 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Läckra Call of the Sea ger sig ut på upptäcktsfärd i december
December är en ovanligt välbefolkad spelmånad i år. Vi hittar inte bara det hett eftertraktade Cyberpunk 2077 och Ubisofts nya äventyr Immortals: Fenyx Rising, under veckan fick vi också veta att det färgsprakande Call of the Sea fått ett lanseringsdatum innan nyår. Spelet släpps den 8 december till Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One och PC. Du hittar den senaste trailern för spelet här nedan.

Enorm läcka drabbar Capcom
Capcom har under veckan drabbats av en rejäl informationsattack där anställdas personuppgifter, kommande spelsläpp och mycket annat har gjorts offentliga. Läckan berättar om planerade spelsläpp från utgivarna fram till 2024 där bland annat ännu ett nytt Resident EvilStreet Fighter 6 och Dragon’s Dogma 2 finns med. Informationen kommer dock från ett flera månader gammalt dokument, så det är fullt möjligt att uppgifterna redan är utdaterade. Capcom själva har tillkännagett läckan och arbetar nu med att utreda brottet. Detta rapporterar Eurogamer.

LÄS MER: Capcom, Milla och Anderson

En ny titt på det kommande tillskottet i Marvel’s Avengers
Tidigare i år släpptes Marvel’s Avengers, men fastän spelet inte varit ute i mer än några månader har det redan drabbats av kraftiga avfall bland aktiva spelare. Detta till trots finns det fortfarande planer för att fylla ut upplevelsen med nya karaktärer och uppdrag, och denna veckan fick vi en ny titt på bågskytten Kate Bishop. I en actionfylld trailer får vi se hur hjältens kapitel kommer inkludera Hawkeye och tidsresor. Vi bjuds även på en inblick i hennes spelstil. Det nya innehållet, som fått namnet Taking AIM, släpps den 8 december.

Hitman-utvecklarna avslöjar nytt James Bond-spel
Under veckan avslöjade utvecklarna IO Interactive, mest kända för de senaste spelen i Hitman-serien, att de planerade avslöja sitt nästa projekt inom kort. Och även om gissningarna flög till höger och vänster var ingen i närheten av sanningen, och det rätta svaret kan mycket väl vara spelvärldens bästa matchning på mycket länge. Det är nämligen så att utvecklarnas nästa spel kommer äga rum i James Bonds skjutglada och Martini-dränkta värld. Spelet har just nu arbetsnamnet Project 007 och kommer berätta historien om den karismatiske agentens ursprung i en helt ny berättelse. Spelet blir den första i James Bond-titeln sedan 2012. IO Interactive arbetar just nu även med Hitman 3 som har en planerad lansering under 2021, så Bonds nya äventyr väntas ligga en bra bit in i framtiden.

Se Cyberpunk 2077 på nya och gamla konsoler
Nu är vi, återigen, bara veckor från lanseringen av årets stora morot Cyberpunk 2077 och under veckan var det dags för ännu ett avsnitt av Night City Wire. I det femte avsnittet av videoserien hamnade en hel del av rampljuset på spelets musik samt Keanu Reeves karaktär Johnny Silverhand. Programmet avslutades dessutom med en helt ny gameplay-trailer. Du ser hela avsnitten här nedan.

Utöver den avslutande delen av Night City Wire publicerade utvecklarna CD Projekt Red även ett specialavsnitt där vi fick ta en titt på hur spelet kommer se ut på Xbox One X jämfört med nya Xbox Series X. Fram tills nu har vi endast fått se spelinslag från imponerande PC-byggen, men det verkar som att spelet flyter på rätt okej även på konsoler. Du hittar videon här nedan. Cyberpunk 2077 släpps i skrivande stund den 10 december.

Här är de nominerade för The Game Awards 2020
Årets Game Awards kommer inte se ut som vanligt, men trots detta kommer det finnas en hel del priser att dela ut, och under veckan avslöjades spelen som är nominerade i de olika kategorierna. I den mest prestigefyllda kategorin där sex olika spel tävlar om att utses till årets bästa hittar vi Doom Eternal, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima, Hades, Animal Crossing: New Horizons och The Last of Us Part II. Röstningen är öppen redan nu, så har du en stark åsikt om något av dessa spel hittar du omröstningen här. The Game Awards 2020 äger rum den 10 december.

LÄS MER: Xbox och de barnförbjudna spelen

World of Warcraft: Shadowlands – 23 november
Den åttonde expansionen till det massiva online-rollspelet. Släpps till PC.

Just Dance 2021 – 24 november
Dansen fortsätter på den nya konsolgenerationen. Släpps nu till Playstation 5, Xbox Series X och Xbox Series S.

Vigor – 25 november
Överlev och samla loot i ett postapokalyptiskt Norge. Släpps nu till Playstation 4.

Veckans ursäkt
Det är speciella tider för handeln. Vi är inte bara mitt inne i en pandemi, många butikskedjor har även fullt upp med att sälja och leverera en ny konsolgeneration från Xbox och Playstation. I dessa tider vill jag tro att de flesta konsumenter är lite mer förstående än vanligt för att saker inte flyter på som de brukar. Jag vill också tro att rådande omständigheter är ursäkt nog för att din nya Playstation 5 kommer fram senare än vad det var tänkt. Sen kan butikerna såklart också göra som brittiska Game och skylla på konsolens storlek när de inte lyckas leverera paketen i tid. Fast om nu konsolerna är så stora som på bilden nedan blir butikskedjans ursäkt plötsligt mycket mer legitim.

Veckans PR-kampanj
Det finns smarta PR-kampanjer och sen finns det geniala PR-kampanjer. Inför lanseringen av Playstation 5 i Storbrittannien bestämde sig nämligen konsoljätten för att pimpa de ikoniska Underground-skyltarna, och eftersom ursprungsdesignen redan innehåller en av de heliga symbolerna var det som upplagt för succé.

Veckans PSA
Det blir mycket Playstation den här veckan, och det är egentligen inte så konstigt eftersom intresset för att få hem en alldeles egen Playstation 5 har varit oerhört stort runtom i världen. Hos vissa var intresset så massivt att de till och med valde att fria till sin nya konsol. Kanske för att försäkra sig om att den stannar i kvar i nöd och lust. Playstation är dock tydliga med att det inte är möjligt att gifta sig med en Playstation 5-konsol, oavsett hur mycket du älskar den.

MER OM PLAYSTATION 5: Adaptiva avtryckare – gimmick eller evolution?

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!