Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Bayonetta 3 återser dagens ljus och släpps 2022
Veckans tveklöst största nyhetshändelse var fredagnattens Nintendo Direct, något som mer eller mindre kommer dominera söndagens nyhetssammanfattning. En av de mest omtalade rubrikerna från programmet var en efterlängtad uppdatering för Bayonetta 3, ett spel som avslöjades redan 2017 men har sedan dess inte gjort mycket väsen av sig. Nu har vi inte bara ett lanseringsfönster i form av 2022, vi kan dessutom bjuda på en gameplay-premiär från spelet som du ser här nedan. Det första Bayonetta släpptes under 2010 till Xbox 360 och Playstation 3 och har sedan dess även lanserats till Wii U, PC, Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One. Uppföljaren Bayonetta 2 släpptes exklusivt till Wii U under 2014 och även Bayonetta 3 kommer vara exklusiv för Nintendos plattform, den här gången till Switch.

Ny variant av Nintendo Switch Online kommer inkludera N64-spel
Ända sedan Nintendo började kasta in gamla klassiker som en del av sin online-tjänst Nintendo Switch Online har undertecknad väntat tålmodigt på att turen ska komma till Nintendo 64-generationen, och nu är det nära. Under veckans Direct fick vi veta att en ny variant av medlemskapet med namnet Expansion Pack är på ingång och kommer inkludera utvalda titlar från Nintendo 64 samt SEGA Genesis. Medlemskapet kommer rulla igång under oktober månad och detaljer gällande exakt startdatum samt prissättning kommer avslöjas inom kort. Precis som med NES- och SNES-inkluderingen i Nintendo Switch Online kommer även uppgraderingen inkludera retrodoftande handkontroller som endast kommer säljas till Nintendo Switch Online-medlemmar. Detta via Nintendos egen hemsida.

Chris Pratt spelar huvudrollen i den kommande Super Mario-filmen
När jag vaknade upp under fredagsmorgonen blev jag aningen överraskad av att se Guardians of the Galaxy- och Jurassic World-skådespelaren Chris Pratt som en av de största rubrikerna från nattens nyhetsprogram. Det skulle sedan visa sig vara befogat då Pratt fått det ärofyllda uppdraget att göra rösten till Mario i den kommande Super Mario-filmen. Pratt får dessutom sällskap av en stjärnspäckad ensemble med bland andra Jack Black som Bowser och Seth Rogen som Donkey Kong. Filmen produceras av den erfarna Dumma Mej-studion Illumination och har biopremiär under sent 2022.

Kirby återvänder i postapokalyptiskt äventyr
Det rosa matvraket Kirby är tillbaka och den här gången hittar vi honom i ett helt nytt äventyr. Det nya spelet har fått namnet Kirby and the Forgotten Land och beskrivs som ett plattformspel i 3D med öppen värld-liknande miljöer. I spelet kommer Kirby utforska övergivna platser som lämnats kvar av en försvunnen civilisation. Kirby and the Forgotten Land släpps exklusivt till Nintendo Switch under våren 2022. Du hittar spelets premiärtrailer här nedan.

Det bästa av resten från veckans Nintendo Direct
Det var inte bara Bayonetta 3Nintendo 64-spel, Chris Pratt-Mario och Kirby som visades upp under veckans Direct. Faktum är att Nintendo hann med en hel del under det 40 minuter långa programmet. Bland annat fick vi veta att nytt innehåll är påväg till de redan lanserade Monster Hunter Rise, Animal Crossing: New Horizons och Mario Golf: Super Rush. Vidare fick vi höra att det kritikerrosade Disco Elysium: The Final Cut släpps till Nintendo Switch den 12 oktober, att en oväntad uppföljare till Chocobo Racing vid namn Chocobo GP släpps till Switch nästa år och att det kortbaserade rollspelet Voice of Cards: The Isle Dragon Roars från skaparen av Nier släpps till Switch den 28 oktober. När det gäller avdelningen portar och remasters bjöds vi på en Switch-version av klassiska Star Wars: Knights of the Old Republic som släpps den 11 november, Castlevania-samlingen Advance Collection som är ute nu och en nyversion av kultklassikern Actraiser med undertiteln Renaissance som även den är ute nu. Du ser hela nyhetsprogrammet i sin helhet här nedan.

Life is Strange Remastered släpps nu i februari
Vi avslutar veckans nyhetssammanfattning med att skicka in ännu en efterlängtad lansering i den välbefolkade februari-perioden. Life is Strange Remastered Collection, som inkluderar tillpiffade versioner av Life is Strange samt Life is Strange: Before the Storm, skulle ursprungligen ha släppts i samband med den senaste upplagan True Colors men försenades istället till nästa år. Nu vet vi lite mer exakt när under 2022 samlingen kommer släppas och det blir precis i starten av den proppfulla februari-månaden. Spelet kommer därmed lanseras tätt inpå titlar som Horizon Forbidden West, Saints Row och Dying Light 2 Stay Human. Life is Strange Remastered släpps till Playstation, Xbox, Switch, Stadia och PC den 1 februari nästa år. Detta rapporterar Eurogamer.

LÄS RECENSIONEN: Life is Strange: True Colors

Veckans fotoläge
Under veckan har jag fastnat för Twitter-kontot Rock Rider som tagit sig an uppdraget att återskapa kända filmaffischer i diverse spel med fotolägen. Personen kan utan tvekan stoltsera med flertalet bilder, men verket jag fastnade mest för är en version av affischen till Sam Raimis Spider-Man 2 helt återskapad i Marvel’s Spider-Man. Japp, till och robotarmarna. Jag fasar inför den timing som måste ha krävts för att fånga just den här bilden och kan bara lyfta på hatten.

Veckans göteborgare
Ibland behöver det inte vara svårare. Invecklade skämt i all ära, men en brödlimpa med en klassisk ordvits kan vara precis lika skrattframkallande.

Veckans Alan Wake
Sam Lake, mest känd för sitt arbete med Remedy Games och som ansiktsmodell för självaste Max Payne, har upptäckt TikTok och bestämde sig för att spela in en kort video. En video han sedan delade på Twitter, vilket är skönt eftersom jag inte använder TikTok och… Strunt samma, titta bara på videon nu.

LÄS MER FRÅN REMEDY: Control

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!