5 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Spider-Man byter ansikte i kommande Playstation 5-version
Det är inte bara förbättrade reflektioner och snabbare bilduppdatering som står i fokus när superhjältespelet från 2018 svingar in till Playstation 5 i november, vi kommer dessutom bjudas på ett helt nytt ansikte på handlingens huvudrollsinnehavare Peter Parker. Enligt ett inlägg på Playstation-bloggen har skådespelaren John Bubniak, som agerade modell åt Peters ansikte i originalversionen, nu bytts ut mot Ben Jordan. Detta för att bättre matcha karaktärens röstskådespelare Yuri Lowenthal. Nu fattas det egentligen bara en separat skådespelare för Spider-Mans stridssekvenser så är vi snart uppe i Darth Vader-nivå. Förutom en helt ny Peter Parker kommer nyversionen även addera blixtsnabba laddningstider, 3D-ljud och flera nya dräkter, däribland ”The Amazing Suit” från Andrew Garfields tappning på superhjälten. Du hittar ett klipp med Peter Parkers nya ansiktsmodell här nedan.

Minecraft träder in i Super Smash Bros. Ultimate
Det finns få saker som engagerar spelvärlden lika mycket som tanken på en ny karaktär till Super Smash. Efter mängder med spekulationer stod det i veckan klart att det är Steve och Alex från det massivt populära Minecraft som träder in på slagfältet. Om du är nyfiken på hur det kommer kännas att kontrollera de pixliga nyförvärven har självaste Mr. Sakurai lagt upp en detaljerad video med de senaste slagkämparna i Super Smash Bros. Ultimate. De båda Minecraft-karaktärerna kommer släppas till spelet den 14 oktober.

Här är månadens prenumerationsspel
Vi har gått in i oktober, vilket innebär nya spel från de olika prenumerationstjänsterna. För prenumeranter hos Playstation Plus blir det fartfylld racing i Need for Speed: Payback och blodsugande äventyr i Vampyr. Detta avslöjar Playstation-bloggen. För Xbox Live Gold-kunder bjuds vi på skräcktema med Slayaway Camp: Butcher’s Cut och Maid of Sker till Xbox One. Från de äldre generationerna finner vi Sphinx and the Cursed Mummy och Costume Quest. Allt du behöver för ett speltätt Halloween-firande med andra ord. Detta avslöjar Xbox Wire.

Läckra The Pathless har äntligen ett lanseringsdatum
Varje gång vi sett klipp från Abzû-utvecklarnas nya äventyr under den senaste tiden har vi också väntat på information om exakt när vi kan spela det. Nu vet vi äntligen att The Pathless kommer släppas den 12 november till Playstation 5, Playstation 4, PC och iOS. Vi svenskar som vill spela spelet på våra nya Playstation-maskiner får av förklarliga skäl hålla ut ytterligare en vecka.

Cyberpunk 2077-utvecklarna lägger i en extra växel fram till spelets lansering
Det är nu bara sex veckor kvar innan årets mest efterlängtade spelsläpp börjar plockas upp i butikshyllorna. Vid det här laget är spelet så gott som färdigt, men det återstår fortfarande mycket arbete för att färdigställa den sedvanliga dag 1-patchen. Som en följd av detta meddelade Cyberpunk 2077-utvecklarna CD Projekt Red att studion nu lägger i en extra växel och ber sina arbetare att ta ut obligatorisk övertid fram till spelets lansering. Detta går helt emot uttalande som studio-chefen Adam Badowski tidigare gjort om så kallad ”crunch”, men enligt Badowski är detta det enda sättet för att få ut spelet till den 19 november. Cyberpunk 2077 har redan försenats vid flera tillfällen, men spelets nuvarande lanseringsdatum är troligen det senast möjliga om inte spelet ska glida in i 2021. Detta rapporterar Bloomberg. Badowski har även publicerat en kommentar till nyheten som du hittar här nedan.

Ny trailer för Assassin’s Creed Valhalla sätter berättelsen i fokus
Nästa del i Assassin’s Creed-sagan närmar sig med stormsteg. Fram tills nu har vi sett en hel del spelklipp från vikingarnas brutala värld i Assassin’s Creed Valhalla, och tack vare en två minuter lång trailer har vi nu även en något klarare bild av spelets handling. I trailern tvingas vår huvudkaraktär Eivor lämna sina norska hemmarker och söka lyckan i de engelska landskapen. Du hittar trailern här nedan.

Ride 4 – 8 oktober
Den ledande spelserien för virtuella motorcykelfans återvänder. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

FIFA 21 – 9 oktober
För dig som längtar efter fotboll med smockfulla arenor. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Veckans månadsskifte
När september byts ut mot oktober tar det sällan lång tid innan pumpor, skelett och fladdermöss invaderar hushållen. Det är precis som om många väntar på en ursäkt att göra tillvaron lite läskigare i takt med att höstmörkret intensifieras. Tack vare inlägget nedan har vi dessutom en aning om hur den processen kan tänkas ta form i världens alla Xbox-kontor.

Veckans AWE
När oförklarliga händelser sker är det dags att ringa de mystiska FBC, även kända som Federal Bureau of Control. Fast de kanske ringer dig, eller så dyker de upp från ingenstans och beslagtar alla dina saker. Hur som helst verkar det vara dags för den fiktiva byrån från fjolårets Control att styra kosan mot Storbritannien och en helt klart besynnerlig tv-apparat.

Veckans farväl
När Andreas tragglade runt på Njudungsgymnasiet i Vetlanda i början av 2010-talet fanns det en sysselsättning som dominerade alla andra åtaganden i den lukrativa datorsalen. Så fort vi fick en stund över var det dags att logga in och sköta om våra virtuella bondgårdar. Vi skördade sockerrör, skickade presenter till varandra och pyntade gårdarna med säsongsanpassade föremål. Sen ska vi inte ens tala om tragedin som uppstod om vi av någon anledning hade glömt bort att skörda våra grödor och möttes av ett visset fält vid nästa inloggning. En tragedi som vi dock ska tala om är det faktum att det klassiska FarmVille kommer stängas ner den 31 december i år. Spelet lanserades under 2009 och blev snabbt det mest populära Facebook-spelet, men nu är det snart dags att säga farväl. Tack för alla minnen, FamVille.

FLER BONDGÅRDAR: Decenniets bästa: Stardew Valley

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!