4 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Evo Online ställs in efter anklagelser mot verkställande direktör
När fightingspelturneringen Evo 2020 ställdes in på grund av Covid-19 utformades istället en digital version av turneringen med namnet Evo Online. Under veckan som gått har det dock inkommit uppgifter som gjort att även online-versionen ställts in. Det handlar om anklagelser om sexuella trakasserier mot flera tonårspojkar av företagets verkställande direktör Joey Cuellar. Efter det att flertalet deltagande företag (däribland NetherRealm, Capcom Fighters och Bandai Namco Esports) dragit sig ur evenemanget på grund av detta följde ett uttalande från Evo själva där de meddelar av att man kapat alla band med Cuellar.

Som en atombomb från klar himmel – Fallout blir tv-serie
Den vrickade postapokalyptiska spelvärlden är på väg mot tv-scenen i form av en serie från inga mindre än Westworld-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy. Serien kommer produceras i samarbete med Amazon Studios och kan därför antas bli exklusiv för Amazons egen streamingtjänst. Mycket mer än så vet vi inte i nuläget. Hollywood Reporter rapporterar dock att serien har en möjlighet att förbise det så kallade pilotstadiet och direkt bli en hel serie. Så när projektet väl tar fart kan det gå relativt snabbt.

Crysis-remastern skjuts upp efter kritiserad läcka
Den tidigare avslöjade remastern av 2007 års Crysis skulle ursprungligen ha visats upp den här veckan tillsammans med ett lanseringsdatum. Spelet gjorde dock en kort visit på Microsoft Store där såväl lanseringsdatum (i form av 23 juli) samt trailer fanns att tillgå alldeles för tidigt. Det sistnämnde väckte en hel del åsikter på nätet vilket till slut fick utvecklarna att försena såväl trailer som lansering utan några nya datum. Ni hittar hela uttalandet från Cytek här nedan.

Devolver Digital planerar E3-show
Den sprängfyllda E3-piñatan galopperar vidare och har nu kommit fram till indieälsklingen Devolver Digital som ska visa upp sina senaste projekt. Via ett program som fått namnet Devolver Direct kommer utgivaren bjuda på avslöjanden och trailers blandat med parodier på alla möjliga spelklyschor. Devolver Direct äger rum den 11 juli.

Worms-serien får nytt liv
Vi är många som har fina minnen av långa sessioner med de olika Worms-spelen, men även om matcherna kunde bli intensiva hade varje spelare alltid gott om tid till att planera sitt nästa drag. I det kommande Worms Rumble kastas all lugn och ro ut genom fönstret när vi bjuds på strider i realtid för första gången i seriens historia. Spelet kommer såklart också inkludera ett battle royal-läge. Worms Rumble släpps till Playstation 4, Playstation 5 och PC senare i år och du hittar premiärtrailern här nedan.

Demo-fest i din Xbox One senare i sommar
När spelarna inte kan åka till demo-montrarna får demo-montrarna komma till spelarna. Det är grundtanken i vad som fantasifullt fått namnet Summer Game Fest Demo Event som är landar på din Xbox One den 21 juli. Evenemanget kommer hålla på i ungefär en vecka och ska inkluderar mer än 60 ännu ej lanserade spel. I skrivande stund är bara några av de aktuella spelen avslöjade, men vi räknar med att en komplett lista läggs ut inom kort. Några av spelen vi kommer få chansen att testa är Chris TalesDestroy All Humans!HavenHellpointSkatebirdThe Vale: Shadow of the CrownRaji: An Ancient Epic och Welcome to Elk. Detta skriver Xbox Wire.

Catherine: Full Body – 7 juli
Den hyllade kärlekstriangeln kommer till ännu en plattform. Släpps nu till Nintendo Switch.

CrossCode – 9 juli
Som om ett pusselspel fortplantat sig med ett actionrollspel. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise – 10 juli
Den charmiga kultklassikern får en uppföljare. Släpps till Nintendo Switch.

F1 2020 – 10 juli
Starta motorn. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Google Stadia och PC.

Veckans tråd
Jag vet inte hur ni känner, men själv tycker jag väldigt mycket om ingående förklaringar om hur olika spel fungerar. Det spelar egentligen ingen roll om det sker via påkostade dokumentärer eller, som i det här fallet, en 25 inlägg lång Twitter-tråd. Tråden kan innehålla några mindre spoilers för The Last of Us Part II, men om det inte stör dig är nedanstående rekommenderad och fascinerande läsning.

Veckans Freaky Friday
Tanken på alternativa verkligheter är minst sagt spännande. I någon värld kan det mycket väl existera jättekatter som tar hand om små människor och bollar som sparkar en stackars liten idrottsman till varandra. Inlägget nedan skulle troligtvis kunna smälta in bra i den världen.

Veckans skärmbild
Under veckan har mängder med journalister tillkännagivit att de håller på att spela det kommande Ghost of Tsushima för att kunna komponera sina recensioner. Det hela har nästan förvandlats till en version av hemliga klubben som väldigt många vill vara en del av. Vissa mer än andra.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!