4 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Neil Druckmann klättrar på Naughty Dogs karriärstege
Neil Druckmann är mest känd för sitt gradvis mer omfattande arbete med Naughty Dogs senaste spel, inte minst som författare och regissör för årets monsterhit The Last of Us Part II. Han har även under den senaste tiden agerat vice president, och nu klättrar han ännu ett steg i studions hierarki. Hans nya uppdrag blir co-president för hela Naughty Dog tillsammans med kollegan Evan Wells. Alison Mori och Christian Gyrling tar bägge två över titeln om vice president. Detta meddelar Naughty Dog via sin hemsida.

LÄS RECENSIONEN: The Last of Us Part II

Vi kan vänta oss livstecken från Dragon Age 4 under årets Game Awards
The Game Awards har på senare tid blivit en nyhetsplattform för kommande spel lika mycket som en möjlighet att prisa årets bästa spel ur flera olika synvinklar. Det som är så härligt med detta är att vi inte riktigt vet vad som kan tänkas dyka upp på torsdag. Något vi dock vet kommer visas upp är det hett eftertraktade Dragon Age 4, eller vad det nu kommer heta. Vad som gör nyheten ännu mer intressant är ett enskilt ord från spelseriens ledande producent Scylla Costa som bekräftar att vi kommer få se mer än arbetande utvecklare vid sina skrivbord den här gången. The Game Awards 2020 äger rum redan nästa vecka, den 10 december.

Casey Hudson och Mark Darrah lämnar Bioware
Casey Hudson, general manager för studion, och Mark Darrah, exekutiv producent för Dragon Age-serien lämnar Bioware. Detta meddelar Electronic Arts Laura Miele via studions hemsida. Miele skriver vidare att hon känner sig optimistisk inför studions framtid och deras kommande projekt tack vare en ny generation av Bioware-talang. Samantha Ryan, tidigare Warner Brothers Games kommer få uppdraget av överse studion tillsvidare och Christian Dailey, tidigare Blizzard, kommer ta över ansvaret för Dragon Age-serien. Vem som blir ny general manager för studion är i nuläget oklart, även om rekryteringen redan sägs vara i full gång.

LÄS MER: Lång dags färd mot Dragon Age 4

Silent Hill-skapare lämnar Sony
Efter mer än 20 år i Sonys tjänst lämnar nu Silent Hill-skaparen Keiichiro Toyama företaget och SIE Japan Studio. Toyama kommer dock inte sitta sysslolös utan har redan grundat sitt nya företag Bokeh Game Studio tillsammans med flertalet gamla kollegor. Under sin tid med Sony och Playstation var Toyama mest känd för sitt arbete med Gravity Rush och dess uppföljare. Detta rapporterar Eurogamer.

Tunga tillskott hos både Xbox Game Pass och Playstation Now
Playstation arbetar hårt för att göra sin prenumerationstjänst mer attraktiv, samtidigt sitter knappast Xbox och rullar tummarna. Den här veckan bjuder därför på några smaskiga nyförvärv på bägge sidorna. Under december kommer Playstation Now utökas med bland annat Horizon Zero DawnDarksiders 3Wreckfest ochThe Surge 2. Detta skriver Playstation-bloggen. Samtidigt stoltserar Xbox Game Pass med kommande tillskott som Control samt PC-versionen av Doom Eternal. Detta rapporterar Eurogamer.

Call of the Sea – 8 december
Hitta den försvunna expeditionen bland 1930-talets tropiska miljöer. Släpps till Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S och PC.

Puyo Puyo Tetris 2 – 8 december
Den ultimata sammandrabbningen återvänder. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Cyberpunk 2077 – 10 december
Night City väntar. Släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S och PC.

Medal of Honor: Above and Beyond – 11 december
Den anrika spelserien återvänder i virtuell verklighet. Släpps till PC.

Veckans kulturkrock
Efter Kratos inträde i det populära Fortnite har karaktären fått chansen att visa upp sig för ett gäng färska och oförstörda ögon. Jag är rätt övertygad om att nedanstående inlägg är ett skämt, samtidigt hade jag inte blivit överdrivet överraskad om flertalet yngre spelare blir överraskade när de inser att den rödmålade krigshjälten faktiskt inte är skapad av Epic Games.

Veckans uppföljare
Kommer ni ihåg Playstations försök till att slänga ihop sin egen version av Super Smash Bros.? Om inte kan jag knappast klandra er, det var knappast något som satte fyr på spelvärlden när det lanserades 2012. Trots detta finns det ett gediget gäng som länge ropat efter en ordentlig uppföljare, och den nya säsongen i Fortnite kan mycket väl vara så nära de kommer.

Veckans finaste
I veckan nåddes vi av nyheten att David Prowse, en av skådespelarna bakom Darth Vader, har lämnat oss. Men som vi redan vet kommer de vi verkligen älskar aldrig lämna oss, speciellt inte bland nördiga umgängeskretsar. Detta var extra tydligt i online-spelet Star Wars: The Old Republic där en stor grupp spelare samlades för genomförandet av en tyst minut. Du ser händelsen i klippet nedan.

MER STJÄRNKRIG: Star Wars: Squadrons

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!