4 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Portar och radiostyrda bilar tog täten vid Mario-dedikerad Direct
Nintendo gillar verkligen att översvämma oss med nyheter utan förvarning, vilket var precis vad som hände under veckan. Det har dock viskats friskts om eventuella spelsläpp i anslutning till Marios 35-årsdag, och nu har vi det bekräftat. Det mest noterbara avslöjandet var Super Mario 3D All-Stars, en Switch-samling bestående av Super Mario 64Super Mario Sunshine samt Super Mario Galaxy. Samlingen släpps till Nintendo Switch redan den 18 september, men den kan endast beställas till och med mars nästa år. Dessutom fick vi veta att en Switch-version av Super Mario 3D World lanseras den 12 februari nästa år. Vidare kommer ett Mario-centrerat battle royale-spel med namnet Super Mario Bros. 35 (ja, du läste rätt) lanseras till Switch den 1 oktober. Det verkar också som att Nintendo vill göra den radiostyrda bilden populär på nytt i och med avslöjandet av Mario Kart Live: Home Circuit, en hybrid mellan en fysisk bilbana och ett tv-spel. Du hittar en demonstration av detta och många fler avslöjanden i programmet nedan.

Kultförklarade Shenmue blir anime
Dreamcast-klassikern från 1999 är påväg att få en anime-behandling, detta skriver Eurogamer. Produktionen blir ett samarbete mellan Crunchyroll och Adult Swim, och kommer resultera i en 13 avsnitt lång serie. Spelseriens skapare Yu Suzuki kommer agera exekutiv producent. Det är i nuläget oklart när serien beräknas ha premiär.

LÄS MER: Blandade tankar kring Marios 35-årsfirande

The Witcher 3 kommer även till nästa generation
Om du trodde att skiftet till nästa konsolgeneration skulle förse dig med en ursäkt till varför du fortfarande inte samlat in alla Gwent-kort har jag tråkiga nyheter. Den polska monstersuccén från 2015 kommer nämligen släppas till Playstation 5, Xbox Series X och PC i en förädlad version. Den nya versionen kommer bland annat använda ray tracing såväl som snabbare laddningstider. Om du dessutom äger The Witcher 3: Wild Hunt till antingen Playstation 4, Xbox One eller PC (vilket jag vet att ni alla gör) kommer det vara helt gratis att uppdatera till den nya versionen. Exakt när denna version väntas lanseras är just nu inte avslöjat.

Ännu en bågskytt ansluter snart till Marvel’s Avengers
Marvel’s Avengers är nu ute i det vilda och spelare tar sig troligen igenom horder av AIM-robotar just i denna stund. Vi visste redan att den efterfrågade Hawkeye skulle bli spelets första nya hjälte utöver den ursprungliga uppställningen, och nu vet vi att ännu en bågskytt är på ingång. Det handlar om den karismatiska Kate Bishop som anländer till spelet i oktober tillsammans med en rad nya uppdrag. Avslöjandet var en del av det senaste avsnittet av Marvel’s Avengers: War Table, du hittar hela programmet här nedan.

Den spirituella Suidoken-uppföljaren samlar in miljoner på Kickstarter
När Kickstarter-kampanjen för Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, en spirituell uppföljare till den japanska spelserien Suidoken, tog fart hade utvecklarna ett mål motsvarande 4,4 miljoner kronor. Det visade sig dock vara ett blygsamt mål då projektet nu har samlat in ett belopp som närmare motsvarar 39,6 miljoner kronor från över 46 000 olika stödjare. Exakt vad dessa pengar kommer användas till, däribland en stadsbyggare som ska släppas innan huvudspelet, kan du läsa om här.

LÄS MER: Har någon underrättat Daniel om Eiyuden Chronicle?

Playstation 5 verkar inte bli bakåtkompatibelt med äldre format
När inte Sony själva vill förse oss med fler nyheter om den kommande konsolen får vi vända oss till andra källor. Under veckan kunde vi nämligen läsa att bakåtkompatibiliteten hos Playstation 5 kommer gälla utvalda Playstation 4-spel men inte spel från de tre tidigare konsolerna. Informationen kom dock inte från Playstation själva, utan från Ubisofts egen support-sida. Kommentaren har dock plockats bort sedan dess, troligen eftersom någon insåg att informationen inte borde ha publicerats ännu. Playstation själva har varken bekräftat eller dementerat bakåtkompatibilitet för äldre titlar. Detta rapporterar Eurogamer.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning – 8 September
Det är dags att återvända till Amalur. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

RPG Maker MV – 8 September
Skapa det bästa rollspelet som aldrig funnits. Släpps till Playstation 4 och Nintendo Switch.

Tell Me Why: Chapter Three – 10 September
Den tredje delen av Dontnods senaste äventyr. Släpps till Xbox One och PC.

Veckans flashback
Under veckan har flera på sociala medier lagt ut bilder på sig själva från en tid innan pandemin började. Detta för att ytterligare strö salt i såren som uppkom på grund av det fruktansvärda viruset. Då bestämde sig det brittiska kontot för Bethesda att dra det hela ett steg längre med en referens till den kommande apokalypsen.

Veckans PSA
Twitter-kontot ”Can You Pet the Dog?” har under en lång tid försett oss med den ovärderliga vetskapen kring huruvida spel låter oss klappa de virtuella hundarna. Den här veckan kommer de med en viktig uppmaning. Du kan absolut inte, och bör inte heller om du vill ha livet i behåll, klappa huvudkaraktären Bigby Wolf i The Wolf Among Us.

LÄS MER: Därför är Ocarina of Time världens mest överskattade spel

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!