Ibland bara rusar livet förbi en i en ruskig takt. Med ett fingerknäpps hastighet har det plötsligt gått två år. Med en pandemi någorlunda bakom oss kan jag på nytt vidkänna att Player 1 nått en ny milstolpe, nämligen sin femårsdag som spelsajt.

Hur gick det till? Det var ju bara nyligen vi fyllde tre och jag skrev om det. Vad har egentligen hänt under dessa år? Skribenter har i vanlig ordning kommit och gått men några extra envisa sticklingar har blivit växter i full blom. Mina två redaktörer har varit vid min sida en lång tid och detsamma kan sägas om Josefin och Martin. Conny är förhållandevis ny på Player 1 men en trotjänare och veteran i mina led då vi under många år var kollegor på vår gamla spelsida GAMEcore.se. Både Tobias och Douglas har hängt med i ett drygt år medan nykomlingarna Rickard och Kenny båda planterat fötterna i den mysiga Player 1-myllan under 2022.

Det är vi som utgör Player 1 anno 2022. En brokig skara människor som älskar olika sorters spel och på så vis kompletterar varandra perfekt och kan fortsätta ge våra läsare åsikter vitt och brett. Ibland hugger vi spelen vi har expertis inom, ibland låter vi nykomlingar utforska en serie de aldrig rört tidigare. Alla åsikter och perspektiv är valida. Alla spel, stora som små, är värda vår gröna kärlek.

Just recensioner kommer få sig en omskakande reform inom en snar framtid. Med julen bara ett stenkast bort så kanske det blir svårt att lova att något sker före årskiftet. Samma sak gäller podcasten Spelspecifikt vars andra säsong skulle börjat i höst men istället fick jag värsta skrivgnistan, den bästa jag haft på ett år, och den ville jag inte slösa bort. Jag har alltid tjänat det som är bäst för sidan och just nu mår Player 1 bäst av att jag fått skrivglädjen tillbaka. Men misströsta ej! Spelspecifikt kommer tillbaka! Många nya ämnen ska diskuteras och lika många gäster ska komma på besök. Ni får bara ha lite tålamod.

Sen får vi inte glömma att nästa stora grej är bakom horisonten. Hela sidan ligger i startgroparna inför en större transformation där sajt-omdesign och tät integration med sociala medier och Discord kommer äga rum. Vår Discord fick nytt liv i höst och den mår fint och frodas och växer stadigare än vår gamla. Vi har förstått att kommentarsfältens tid är förbi så det är dags att tänka om och förflytta konversationerna som våra texter ska inspirera till just vår Discord istället. Men det är fortfarande innehållet på hemsidan som förblir navet i hela verksamheten medan diskussionerna får ett nytt logiskt hem strax vid sidan av. Dessa platser ska även agera som komplement till sidans huvudverksamhet och ge mervärde åt vår gröna community som vi vill sätta mer och mer i fokus och ha en tajtare relation med.

Så det blev ingen bombastisk nylanserad hemsida parallellt med ett femårsjubileum. Visst hade det varit häftigt men ibland får man bara acceptera att energin och tiden inte räcker till och till skillnad från Sonic våga ta saker långsamt. Så utan att lova för mycket så se fram emot nästa år för mycket förändring håller på att planteras och vattnas med största omsorg.

Stort tack till alla er som följt, läst och lyssnat på oss genom åren, oavsett om det varit i ett, tre eller fem år. Ni är alla lika uppskattade och nu går vi gemensamt in i 2023 för nya spännande äventyr och spelkonversationer tillsammans.