Vi är inte ens inne i juni än, men det det blåser redan varma E3-vindar i spelvärlden. Ikväll blir det gameplay-premiär för den efterlängtade uppföljaren till Horizon Zero Dawn, och förväntningarna är såklart skyhöga. Finns det fog för dessa förväntningar? Det vet vi strax innan midnatt ikväll. 23:00 är det nämligen dags för en State of Play där rampljusen är riktade mot ett enda spel: Horizon Forbidden West. Sändningen kommer hålla på i cirka 20 minuter och 14 av dessa minuter är öronmärkte för rykande färskt gameplay från spelet.

Redan vid 18:00 är det dock dags för någon slags nedräkning. Vi vet inte riktigt varför kvällens State of Play behöver en fem timmar lång uppladdning, men det kan definitivt vara värt att ha sändningen på i bakgrunden ifall några budskap ligger dolda bakom den tickande klockan.

LÄSNING MEDAN DU VÄNTAR: Ovan att vara ovan i Horizon Zero Dawn

Horizon Forbidden West avslöjades i samband med Sonys Playstation 5-event förra året och är uppföljaren till 2017 års Horizon Zero Dawn. Precis som sin föregångare utvecklas Forbidden West av den nederländska spelstudion Guerrilla Games och väntas lanseras till både Playstation 4 och Playstation 5 senare i år. Spelet utspelar sig i en postapokalyptisk version av delstaterna Kalifornien, Nevada och Utah där utforskning under vatten är en av de stora nyheterna jämfört med föregångaren. Förhoppningsvis får vi se Aloy dyka i plurret senare ikväll.

Häng med i uppladdning från och med 18:00 via länken nedan.