Under veckan som gått att spelvärlden surrat friskt om spelstudion Blue Box Game Studios med en möjlig koppling till den legendariska Hideo Kojima och hans kommande projekt. Studion ligger bakom det kommande skräckspelet Abandoned som avslöjades i våras via ett inlägg på Playstation-bloggen. Där och då trodde vi inte så mycket om spelet mer än att det stoltserade med en något ryckig trailer och att det utlovade exklusiva Playstation 5-egenskaper. Det är först under de senaste dagarna som utvecklarna vokala Twitter-konto och några turer i Google Translate fått oss tro att Abandoned mycket väl kan vara Kojimas nästa spel.

Till att börja med finns det inte mycket information alls om Blue Box Game Studios. Deras hemsida bjuder inte på mycket mer info än en mail-adress och länkar till deras sociala medier. Den enda personen vi kan koppla till studion är Hasan Kahraman, personen som skrev det ovan nämnda blogginlägget. Och utöver blogginlägget i fråga finns det inte mycket mer information om vem denna Hasan är. Nu börjar det dock bli dags att ta på foliehattarna, för om vi knappar in ”Hideo” i Google Translate och översätter ordet från japanska till turkiska blir det inget mindre än ”Kahraman”. Givetvis kan det vara ett rent sammanträffande, men det vore såklart ett ganska otroligt sådant.

Den lilla informationen vi hittar om Blue Box Game Studios kommer via deras Twitter-konto och en rad intressanta inlägg där många handlar om Abondoned och avslöjandet av spelets riktiga namn. Bland annat skriver utvecklarna att spelet ska avslöjas genom en applikation direkt på din Playstation 5-konsol. Nog känns det märkligt att göra en sådan stor grej av ett avslöjande om det inte finns ett väldigt känt namn bakom.

https://twitter.com/BBGameStudios/status/1403333712885002250?s=20

Nästa inlägg handlar om spelets riktiga namn och en uppmaning om att kontots följare ska gissa på rätt svar. Den enda ledtråden vi får är att titeln börjar med ett S och slutar med ett L. Nu börjar såklart varenda skräckfantast och några till vråla Silent Hill för allt vad de är värda. Vi ska dock vara noga med att poängtera att utvecklarna själva förnekat allt samarbete med Konami och Kojima. Samtidigt börjar det bli lite för många tillfälligheter. Om du utvecklar ett skräckspel som börjar på S och slutar L och din grundares efternamn blir ”Hideo” på japanska är det ganska naturligt att vi börjar undra. Då ska vi även tillägga att många av kontots inlägg dyker upp mitt i natten, eller på morgonen om de nu skulle sitta i Japan.

https://twitter.com/BBGameStudios/status/1404890697006784521?s=20

Vi kan inte säga någonting med säkerhet mer än att vi nu står inför två scenarion. Antingen sitter de stackars utvecklarna på Blue Box och frenetiskt diskuterar hur de ska slingra sig ur den här oturliga och helt omedvetna situationen, eller så sitter Hideo Kojima och fnissar förväntansfullt bakom datorskärmen. Det är visserligen inte spelets namn som kommer avslöjas inatt, istället kommer vi få veta betydelsen av utvecklarnas namn. Dock är det fullt möjligt att detta ger oss ytterligare Kojima-relaterade ledtrådar.

https://twitter.com/BBGameStudios/status/1405674507822538753?s=20