2 minuter lästid

Idag blir Player 1 tre, som i år, inte antal skribenter på redaktionen. Faktum är dock att Player 1 för stunden har tio skrivande spelare under sin vinge. För tre år sen öppnade Player 1 som en ny svensk spelsida och den hade inte direkt en handlingsplan utan vi förlitade oss på att erfarna skribenter från svenska IGN och Eurogamer visste hur man skapade intressant innehåll som folk ville läsa. Jag var den enda som kom från ett helt annan sida (Nintendo on Net, GAMEcore.se och POW) vilket gjorde att jag kände mig som sidans outsider då jag inte kände en kotte trots redaktörsrollen jag iklätt mig frivilligt. Men den här ensamma tallkotten skulle visa sig bli Player 1 på sidan i formen av chefredaktör ett knappt halvår senare. Och sen dess har tiden tuffat på.

Player 1 består idag inte av samma människor som var med under öppningsdagen den 10 november 2017. Faktum är att jag är den enda som finns kvar från lanseringstiden. Men om det är något jag alltid varit stolt över under mina år som chefredaktör är det tiden jag försöker ägna åt nya gröna skribenter för att göra dem till bättre spelkritiker. För även om Player 1 öppnade med redan duktiga skribenter har sidan idag sin egen samling av sticklingar som varit med i gemet i allt från ett till drygt två år vid det här laget. Player 1 har under sina tre år skapat sin egen nya redaktion och sin faktiska identitet som en spelsida som till stor del hyllar det skrivna ordet när det kommer till spelhistoria, -design, -kultur, -industri och, såklart, spelen själva. Det är en svensk spelsida som tycker om att skriva artikelserier och som uppmuntrar våra skribenters individuella styrkor och intressen för att på så sätt bli en kul och givande plats att vara en del av.

Snart 20 års erfarenhet av spelsidor säger mig att man aldrig vet vart ens eskapader tar en och att en spelsida oftast behöver växa upp naturligt genom att ta sin redaktion i beaktande. Så jag vill sträcka ut ett stort tack till alla som hjälpt till att forma Player 1 genom att skänka sina ord till den. Tillsammans har ni bidragit till Player 1:s identitet och gett mig och resten av redaktionen en uppfattning om vilken riktning vi behöver gå för att fortsätta leverera givande och läsvärt innehåll.

Jag började som sagt med en trupp skrivarrävar men har idag min egen kull av gröngölingar som idag varit med och format och gjort Player 1 till vad den är idag. Jag är så stolt över Andreas, Martin, David, Josefin, Andrea och Dante som alla vuxit med uppgiften på olika sätt dessa år. Och jag är tacksam för alla nykomlingar som vill ge oss en chans genom att ansluta sig till oss och ta till sig våra lärdomar för att själva bli morgondagens spelkritiker.

En gammal vän och ex-kollega kallade en gång i tiden min gamla hemsida GAMEcore.se en plantskola. En plats där oerfarna skribenter gavs en chans att visa sin potential och lära sig konsten att skriva om spel. Och det är kanske det som blivit lite av mitt arv. En bunt skribenter som vuxit upp, blommat ut och sen spritt sin skrivna pollen på andra platser. Ur det avseendet är vår slogan ”Sveriges grönaste och skönaste spelsajt” inte bara en charmig och lekfull slogan utan även en kommentar på vår historia att skapa skrivande grönska ur varje individuellt nyplanterat frö.