3 minuter lästid

Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Outriders

Rättelse: Förra veckan berättade jag om det retrodoftande Battle Axe och att det var ett av spelen ni borde hålla koll på. Tyvärr verkar spelet ha försenats i samma veva som artikeln gick upp och släpps i skrivande stund den 23 april till Xbox One och PC, den 29 april till Nintendo Switch och någon gång under april till Playstation 4.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 16.

NieR Replicant Ver.1.22474487139…

Buildings Have Feelings Too!

Lanseringsdatum: 22 april
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 150-200 kronor

Föreställ dig en värld där övergången från SimCity till The Sims avbröts efter halva vägen. I Buildings Have Feelings Too! räcker det inte att bara utforma en vacker och praktisk stad, spelaren måste dessutom ta hand om sina självständiga och känslosamma byggnader. Så är du på jakt efter en stadsbyggarsimulator med en twist som heter duga behöver du inte leta längre. Vi jobbar på en recension för denna charmiga titel.

World Splitter

Lanseringsdatum: 21, 22 april
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 150-200 kronor

Det krävs något alldeles extra för att tvådimensionella plattformspel ska sticka ut nu för tiden, och det är just därför det till synes bedårande World Splitter fått en plats i veckans lista. I det här spelet måste du använda dig av samt manipulera parallella dimensioner för att ta dig till slutet av varje bana. Spelet stoltserar med en spelmekanik som inte bara är smart, den är även visuellt läcker med sina olika färgscheman och ljussättningar. För dig som vill hoppa in i World Splitter så snart som möjligt så släpps det till Nintendo Switch redan den 21 april medan övriga plattformar får spelet dagen efter.

Little Mouse’s Encyclopedia

Lanseringsdatum: 23 april
Format: 
Xbox One, Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 80-130 kronor

En gammal hederlig skolbok i spelform. Tänk vad mycket jag hade lärt mig om djurlivet ifall vi haft sådant här för 20 år sedan. Little Mouse’s Encyclopedia finns sedan en tid tillbaka tillgängligt för PC-spelare, men denna veckan kommer det även till konsoler. Kombinationen av spelets konststil, dess musik och den generella mysfaktorn gjorde att jag verkligen fastnade för det här äventyret, och jag tror detsamma kan gälla för dig.

NieR Replicant Ver.1.22474487139…

Lanseringsdatum: 23 april
Format: 
Playstation 4, Xbox One, PC
Ungefärligt pris: 500-600 kronor

Spelet vars fulla namn jag inte skriver fler gånger än nödvändigt. Actionrollspelet Nier kom ut till Playstation 3 och Xbox 360 under 2010, i Japan var spelet dock känt under två namn: Nier Replicant till Playstation 3 och Nier Gestalt till Xbox 360. Den versionen vi i väst fick av spelet var densamma som Gestalt medan Replicant aldrig lämnade Japan, förrän nu. NieR Replicant Ver.1.22474487139… är en ny version av det tidigare Japan-exklusiva spelet som bland annat innehåller en betydligt yngre huvudkaraktär än vad Nier från 2010 hade. Utvecklarna har dock varit noga med att poängtera hur det här spelet varken är en remake eller en remaster utan bara en uppdaterad version. Dock verkar spelets grafiska sida fått sig en ganska ordentlig makeover.

LÄS MER: Spelen att hålla koll på – vecka 15

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.