Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 42.

Echo Generation

Echo Generation

Lanseringsdatum: 21 oktober
Format: 
Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: TBA

Häng med ett Stranger Things-liknande ungdomsgäng och rädda den lilla staden från monster och mekaniska fiender genom tunga och turordningsbaserade strider.

Evertried

Lanseringsdatum: 21 oktober
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Ta dig till toppen av det mystiska tornet och besegra fiender med hjälp av ett fängslande stridssystem där tiden endast rör sig om du gör det.

Tandem: A Tale of Shadows

Lanseringsdatum: 21 oktober
Format:
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: TBA

Häng med Emma och hennes teddybjörn Fenton på deras uppdrag att återfinna den försvunna magikern Thomas Kane i detta vackra pusseläventyr.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Lanseringsdatum: 22 oktober
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 300 kronor

Nästa del i den ruggiga antologin tar dig till ett begravt sumeriskt tempel och de mystiska farorna som bor där.

MISSA INTE FÖRRA VECKANS ARTIKEL: Spelen att hålla koll på – vecka 41

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.