0 minuter lästid

Mitt första spel på min nya Playstation 5 blev föga överraskande Astro’s Playroom, eftersom det var det enda som inte behövde installeras på förhand. Rätt snabbt blev det tydligt att det spelet gör ett alldeles strålande jobb med att demonstrera vad den nya DualSense-kontrollen är kapabel till. Ska jag vara helt ärlig dock så spelar jag inte spel för att skaka min handkontroll och höra samt känna hur små varelser rasslar omkring där inne. Jag spelar inte heller spel för att blåsa in i mikrofonhålet och avslöja ett dolt utrymme i spelbanan. Däremot spelar jag spel för att få iklä mig rollen som New Yorks främsta brottsbekämpare, åtminstone så länge hans mentor är iväg på semester. Miles Morales elektriska krafter gör sig alldeles strålande med den nya handkontrollens subtila vibrationer och välplacerade ljudeffekter. Jag känner verkligen hur Miles nyfunna krafter sprakar i händerna på mig och de små välplacerade vibrationerma förhöjer spelupplevelsen på ett ljuvligt sätt. Detta märks dels när jag använder mina krafter men också när Spideys fiender ligger elektriskt nedsövda framför mig.

DualSense-kontrollen är kapabel till så mycket mer än de detaljerade vibrationerna, men jag tror ändå det är de subtila användningssätten som kommer vara det vinnande konceptet för den här kontrollen framför de stora fyrverkerierna.