1 minuter lästid

Mitt namn är Tobias Larsson, och är utav den smakrika årgången 1988. Mina första minnen från TV-spel är på det klassiska NES, där vi hittar pärlor som Super Mario Bros-serien, Mega Man 2 och ett bilspel som jag än idag inte har den minsta aning om vad det heter. Efter att spelmaskinen havererat på grund av vanvård var vi utan digital underhållning under en tid innan mina föräldrar slog på stort och skaffade ett Super Nintendo med Donkey Kong Country i Big Box.

Efter det kan jag inte komma ihåg en tid då jag varit utan spel. I skolan bytte vi spel med varandra varje vecka så att vi alla kunde få prova så mycket som möjligt. På högstadiet fanns det ett underhållningsrum i källaren där Goldeneye 007 till Nintendo 64 och Tony Hawk varvades med Tekken på Playstation.

Under en väldigt lång tid för mig var multiplayer det viktigaste kravet när jag införskaffade ett nytt spel. Väldigt sällan spelade jag själv och även när det var ett singleplayer-spel var vi oftast två stycken som antingen turades om eller som bara hängde under tiden.

Sedan kom vuxenlivet. Att hitta en kväll där alla är lediga och hinner spela blev en riktig pärs. Vi lyckas fortfarande ibland, men jag fick motvilligt inse att spela spel själv var den nya spelstilen som gällde.

Min fritid är dedikerad till spinning, böcker och att spela igenom gamla spel som var för svåra att klara under min uppväxt. Ibland kommer det ett nytt spel som väcker mitt intresse och ger mig en anledning till att starta mitt Limited Edition Star Wars Battlefront till Playstation 4, men oftast sitter jag och bockar av spel från min SNES- eller Gamecube-samling.