1 minuter lästid

Alla vi som tycker om spel i den grad att vi läser spelsidor som denna, och i synnerhet vi som skriver om spel såsom mig själv, älskar att diskutera spel. Men det är svårt att alltid vara med i diskussionen kring alla spel för det är en tidsmässig och ekonomisk omöjlighet. Man har varken tid eller råd att spela allt av intresse som droppar ut på marknaden. Man får välja sina strider helt enkelt.

Då slog det mig att detta börjar försiktigt tillhöra det förgångna, i alla fall om du är en Xbox-ägare med Gamepass i fickan. Plötsligt har man 200 spel och lika många samtalsämnen bara ett nerladdningsklick bort, och när det kommer till förstapartspelen är vi garanterade omedelbar åtkomst vid release. 

Det gör att vem som helst med Gamepass kan bli en del av Halo-hypen, Forza-familjen, Gears-gardet och Fable-fansen. Vill du kan du i skrivande stund uppleva och tycka till om omtalade titlar som Spiritfarer, Carrion och Microsoft Flight Simulator. Du kan bli precis det som Microsoft vill att du skall bli, en hype-maskin och ambassadör för deras produkt och spel. 

Det är kul att vara delaktig i ett stort eller omtalat spels zeitgeist och med Gamepass bjuder Xbox in alla för en diskussion. Vi har fortfarande inte tiden att spela allt men Xbox har med Gamepass hursomhelst sänkt tröskeln rejält för att komma in i det pratsamma fikarummet med en mer återkommande frekvens.