1 minuter lästid

Jag är en ungdomlig kille som är född 1974. Mina första datorkliv tog jag genom att pappa släpade hem en Osborne 1, som man kunde spela Adventure på. Bilderna fick man liksom stå för själv. Därefter blev det Commodore 64, Amiga och PC. Jag spelade det mesta som jag fick tag i, och det var massor till C-64:an. Allt från International Karate till Last Ninja, Boulder Dash och The Ship, ett obegripligt spel om en båt och Ulaan Baator. Jag har även spelat främst svenska rollspel i bordsformat de senaste 30 åren och skriver egna äventyr, bl.a. till olika konvent.

Undertecknad har nu familj och äldsta dottern, fem år, satte så sent som idag en raket i min framvagn i Combat Cars, ett underbart brädspel som fyller lystmätet på vilken bilmarodör som helst som retat sig till förbannelse på att folk inte använder blinkers.

Jag fascineras av människans otroliga förmåga för konst och den föreställningsförmåga vi har. När jag lyckas hitta till spelens värld blir jag inte bara fascinerad av dem, jag vill överlista dem! Vilket kan förklara mina tusentals sparfiler i Civilization.

Lättfascinerad som jag är kan detta snabbt även förbytas till leda om samma sak upprepar sig, om något är oklart eller om storyn inte leder framåt. Jag är kräsen, men kastar mig över nya saker med iver och önskan om att lära mig något. Den dagen fantasin dör, dör människan.