Checkpoint 16.8

4 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Halo Infinite försenat till 2021
Halo Infinite, den tilltänkta konsolsäljaren för Xbox Series X har försenats och kommer inte lanseras i år. Detta meddelar utvecklarna 343 Industries via spelets Twitter-konto. I uttalandet förklarar studion att förseningen är en konsekvens av de försvårade arbetsförhållandena under den pågående pandemin. Spelet kommer istället släppas under 2021. Kort efter detta meddelade Microsoft via ett blogginlägg att Xbox Series X släpps i november med spel från fyra generationer. Även om inlägget inte nämner Halo Infinite var det en solklar respons till de som undrade om konsolen skulle försenas tillsammans med sin killer app, men så verkar inte bli fallet.

Ashraf Ismail har fått sparken från Ubisoft
För en tid sedan kunde vi läsa att Ashraf Ismail, dåvarande kreativ direktör för det kommande Assassin’s Creed Valhalla, klivit bort från projektet efter anklagelser om otrohet. Nu har Ismail blivit avskedad från Ubisoft då han ska ha ljugit om sin civilstatus för att kunna inleda förhållande med en annan kvinna. Informationen kommer via ett internt meddelande hos Valhalla-studion Ubisoft Montreal som snappats upp av Kotaku.

LÄS MER: Skyrims många Kodak Moments

Ännu en titt på Cyberpunk 2077 i senaste Night City Wire
Även om jag personligen inte känner något behov av att se mer från det hett eftertraktade rollspelet innan dess lansering i höst betyder inte det att utvecklarna CD Projekt Red kommer låta bli att visa upp mer från Cyberpunk 2077. I det andra avsnittet av Night City Wire bjöds vi på ungefär 25 minuter av ny vapeninformation, en titt på de olika livsvägarna våra karaktärer kan ha samt en inblick i spelets soundtrack. Du hittar programmet i sin helhet här nedan. Cyberpunk 2077 släpps i skrivande stund den 19 november.

Ingen gratis next gen-uppgradering för Control
Flera spel har den senaste tiden skyltat med sina kostnadsfria uppgraderingar till den kommande konsolgenerationen, men Remedy Entertainments senaste spel Control är inte ett av dem. I samband med avslöjandet av spelets Ultimate Edition, som inkluderar basspelet och alla expansioner såväl som en uppgradering till Playstation 5 och Xbox Series X, kunde vi läsa att de som äger spelet sedan tidigare inte kommer bjudas på denna uppgradering. Control Ultimate Edition kommer kosta cirka 400 kronor när det släpps till konsoler den 10 september.

Fortnite har försvunnit från App Store och Google Play
Det massivt populära Fortnite har försvunnit från både Apples och Googles applikationsbutiker efter oenigheter mellan mobilföretagen och Epic Games. Det hela började med att Epic inkluderade ett eget betalningssystem där spelets egen valuta V-Bucks var märkbart billigare än hos Apples och Googles motsvarigheter, detta eftersom hela betalningen gick direkt till Epic Games. Eftersom detta bryter mot mobilföretagens riktlinjer plockades Fortnite bort från plattformarna. Detta rapporterar Eurogamer. Kort därefter släppte Epic en kortfilm när man positionerar sig själv som en frihetskämpe som trotsar App Stores monopol. Kryddigt värre, och vi har troligtvis inte hört det sista från den här striden.

Microsoft Flight Simulator – 18 augusti
Ta till skyarna återigen. Släpps till PC.

Battletoads – 20 augusti
Ninja Turtles-rivalerna återvänder, starkare än någonsin. Släpps till Xbox One och PC.

Aokana: Four Rhytm Across the Blue – 21 augusti
Ge dig ut på äventyr i dina flygande skor. Släpps till Playstation 4 och Nintendo Switch.

New Super Lucky’s Tale – 21 augusti
En expanderad version av det färgglada plattformsspelet. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.

HÅLL KOLL PÅ ÅRETS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2020

PGA Tour 2K21 – 21 augusti
Tanka golfbilen och svinga lugnt. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia och PC.

Samuari Jack: Battle Through Time – 21 augusti
Följ med den animerade actionhjälten på en resa genom tid och rum. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Veckans rörelsekontroller
När jag recenserade Ghost of Tsushima var jag förtrollad av spelets standoff-system, åtminstone till en början. Efter en stund försvann dock lite av magin, men nu förstår jag ju att jag spelade det helt fel. Hade jag istället behandlat varje standoff likt nedanstående hade spelet troligen fått sig ännu en dimension.

Veckans remake
Fall Guys har dominerat flödet den här veckan på flera olika sätt, men denna bilden är troligtvis en av de mer kreativa hyllningarna till det populära battle royale-spelet.

Veckans kosmetik
Vi fortsätter på Fall Guys-temat då flera duktiga konstnärer under veckan plockat fram sin drömversion av spelets huvudrollsinnehavare. Nätet är fullt av kreativa idéer, men min favorit såhär långt hittar ni här nedan.

LÄS ÄVEN: Blir Switch 2 konsolen som bryter trenden?

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!