5 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Se Star Wars: Squadrons i rörelse
Det stora dragplåstret under veckans EA Play var utan tvekan en djupgående titt på det kommande Star Wars: Squadrons. Och alla ni som länge drömt om en rejält flygspel i Star Wars-världen på de nya konsolerna kan sitta lugnt i cockpiten. Under en längre video fick vi en inblick i spelets olika delar som inkluderar en kampanj såväl som olika spellägen för flera spelare. Dessutom fick vi veta att hela spelet kommer vara spelbart i VR på de plattformer som tillåter det. Star Wars: Squadrons släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 2 oktober. Du hittar gameplay-trailern här.

Ett nytt Skate är under utveckling
2020 var redan ett godtagbart år för skateboard-entusiaster med tanke på att en imponerande remake av de två första spelen i Tony Hawk-serien är på ingång. Här kommer däremot ett litet körsbär att sätta på toppen: ett nytt Skate är under utveckling. Där stannar dock flödet av information gällande spelet. Innan årets EA Play avslutades fick vi en snabb bekräftelse på att ett nytt spel i den omtyckta serien är under utveckling, om än väldigt tidigt. Avslöjandet sker i slutet av programmet, som du hittar i sin helhet nedan.

Smått och gott från veckans EA Play
Förutom de stora rubrikerna bjöd årets EA Play på en hel del nyheter från spelens värld. Bland annat fick vi veta att crossplay-funktionen är påväg till Apex Legends i höst, detta samtidigt som spelet även lanseras till Nintendo Switch. Vi fick även veta att The Sims 4 nu finns på Steam samt att både nästa FIFA och Madden blir seriernas första upplagor för nästa generation. Dessutom avslöjades ett gäng nya spel från EA Originals-initiativet, däribland Josef Fares och Hazelights nya spel som fått namnet It Takes Two. Som ni säkert kunde gissa handlar det om ännu ett spel med co-op. Vi fick också se ännu ett Originals-spel i form av Lost in Random från Zoink. Du hittar allt detta och lite till i videon nedan.

Cyberpunk 2077 försenas igen
Ifall du hörde hur mängder med gamer-röster skrek ut i smärta häromdagen var detta troligtvis anledningen. Det kommande storspelet från Witcher-studion CD Projekt Red behöver ännu lite mer tid i ugnen och har nu fått ett nytt lanseringsdatum i form av 19 november. Spelet är enligt utvecklarna själva i princip klart, och tiden fram till lansering kommer läggas på polering och åtgärdande av buggar.

En uppföljare till Crash Bandicoot verkar vara på ingång
Nybyggnationen av de tre första spelen i Crash Bandicoot-serien tog världen med storm sommaren 2017, och nu verkar en ordentlig uppföljare vara på ingång. I veckan har utvalda journalister fått hem ett pussel med ett tillhörande meddelande: ”A little something to help you pass the TIME” med signaturen ”Your Favourite Bandicoot”. Och om inte detta var nog så vet vi att kommittén som åldersmärker spel i Taiwan har bedömt ett spel med namnet Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Märkningen innehåller även en beskrivning som berättar om hur vår huvudkaraktär hittar en mystisk mask som låter honom resa i tiden. Spelet ska enligt märkningen släppas till både Playstation 4 och Xbox One. Detta rapporterar Gematsu.

Bild från Gematsu.

Ge dig ut på nya fotografäventyr i New Pokémon Snap
Kultklassikern från Nintendo 64 föds på nytt till Nintendo Switch. Precis som sin föregångare kommer New Pokémon Snap låta oss ge oss ut på tur med kameran i högsta hugg. Det mesta ser bekant ut även om vi kan räkna med en både bättre och vackrare version. Du ser en första trailer till spelet nedan. Sändningen innehåller även en del andra Pokémon-nyheter, för den som är intresserad.


Azure Striker Guntvolt 2 – 22 juni
Det actionpackade plattformsspelet kommer till hemdatorer. Släpps nu till PC.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated – 23 juni
Tvättsvampen är tillbaka. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Brigandine: The Legend of Runersia 25 juni
Taktiskt rollspelande i sin mest japanska form. Släpps till Nintendo Switch.

Death Come True – 25 juni
Du vaknar upp med minnesförlust och inser att du är en seriemördare. Vad gör du? Släpps till Nintendo Switch, iOS och Android.

Little Town Hero – 26 juni
Bli byns hjälte. Släpps nu till Playstation 4.


Veckans minispel
En av aspekterna i The Last of Us Part II som verkligen lämnade ett avtryck hos mig var de stunderna då jag tilläts spela gitarr. I ett spel som behandlar väldigt mörka och tunga teman var detta ett trevligt tillskott. Dels eftersom det lät spelets animationer glänsa ordentligt, men också eftersom användaren kunde välja tonart och ackord för att kunna spela olika låtar. Nedan ser vi ett strålande bidrag i Ellies repertoar, för visst känns det som om hon hade gillat Hotel California?

Veckans ordvits
Den här är enkel, men vi kan mycket väl behöva lite enkelhet i dessa tider. Ni som någon gång spelat en äldre upplaga av EA Sports-serier som FIFA, NHL och NBA vet exakt vilken röst Lucy och Tyler pratar om här nedan. Ni vet också var killen håller hus nu för tiden.

Veckans Bugsnax
”Wooh oh oooh, Bugsnax”. Varsågoda, nu kommer ni ha den fruktansvärda sången i huvudet resten av dagen. Det är inte första gången vi har med påhittade skräddarsydda konsoler här i Checkpoint, men detta måste vara en av de sötaste. Tänk er en Bugsnax-version av Playstation 5 som faktiskt ändrar utseende beroende på vad du stoppar i den. En dag är det en Horizon-konsol, nästa dag ser den ut som Spider-Man. Tänk på mig när ni tjänar miljoner på detta, Sony.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!