5 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Hideo Kojima bekräftar sitt nya projekt
Det har tisslats och tasslats friskt om vad som ligger i tiden för Kojima Productions, och veckans nyhet ger oss egentligen inte särskilt många ledtrådar till vad studion arbetar med. Däremot vet vi att någonting är under produktion borta i öst. Enligt en jobbansökan till Kojima Productions Tokyo-studio ska sökande kunna skapa ”mechas” och prata flytande japanska. Mycket mer än så vet vi inte om studions kommande spel i skrivande stund, vilket såklart låter spekulationen leva fritt. Detta rapporterar FZ.

Stadia-utvecklare hamnade i blåsväder
Personer som livnär sig på att streama spel borde betala en licens till utvecklarna för spelet i fråga, på samma sätt som de behöver licens för att använda upphovsrättsskyddad musik. Detta var en åsikt som yttrades av Alex Hutchinson, grundare av numera Stadia-ägda Typhoon Studios, under veckan. Åsikten i sig har inget vidare nyhetsvärde, däremot fick Hutchinsons Twitter-inlägg så pass mycket uppmärksamhet att Google själva tog avstånd från uttalandet, detta via 9to5google. Sedan dess har Hutchinson redigerat sin Twitter-bio för att ytterligare distansera sina åsikter från sin arbetsgivare.

MER OM STADIA: Den enda korrekta åsikten om Google Stadia

Här är Tom Holland som Nathan Drake
Det är ett bra tag sedan vi fick höra att Spider-Man-skådisen Tom Holland skulle spela en ung Nathan Drake i den kommande Uncharted-filmen. Är inte filmen klar inom kort kommer Holland kunna spela en medelålders-Drake istället. I vilket fall som helst verkar produktionen nu ha tagit fart på riktigt och i veckan bjöds vi på den första officiella bilden på Hollands version av den karismatiska skattjägaren. Uncharted har i skrivande stund ett premiärdatum den 16 juli nästa år.

Ubisoft lanserar sämjande tjänst
Det har hetat Uplay, det har hetat Ubisoft Club, snart kommer det heta Ubisoft Connect. Tjänstens övergripande syfte kommer vara att binda samman alla Ubisoft-titlar till en och samma applikation. Precis som i tidigare versioner kommer varje spelare låsa upp prestationer i olika spel som i sin tur låter densamme ladda hem olika belöningar i form av kosmetiska föremål eller liknande. En intressant nyhet i Ubisoft Connect stavas dock cross-play och cross-progression. Det sistnämnda innebär att att spelare kommer ha möjlighet att flytta sparfiler mellan plattformar och fortsätta där de slutade oavsett var de spelar. Detta betyder också att tjänsten troligtvis kommer användas för att föra över sparfiler från nuvarande till nästa konsolgeneration. Ubisoft Connect lanseras i samband med Watch Dogs: Legion den 29 oktober och kommer fungera till Playstation, Xbox, Nintendo Switch, PC, Google Stadia, iOS, Android och webben. Detta via tjänstens officiella hemsida.

LÄS MER: Första gången: The Sims

Ny The Sims 4-expansion åker till snötäckta landskap
Jag kan ju tycka att en Star Wars-expansion bör vara tillräckligt för att The Sims-spelare ska ha att göra i all evighet, men EA verkar inte riktigt hålla med. Nästa expansion till The Sims 4 är nämligen redan på ingång och går under namnet Snowy Escape, eller Snöiga Bergen på svenska, och kommer precis som namnet antyder skicka iväg dina simmar på en kylig semester. De snötäckta bergen verkar bjuda på allt från långa vandringar till varma källor när expansionen lanseras den 13 november till PC, Playstation 4 och Xbox One. Du hittar en första trailer här nedan.

Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues – 27 oktober
Historien är inte över ännu. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Ghostrunner – 27 oktober
Dödlig parkour i en cybervärld. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV – 27 oktober
Den sista delen i Cold Steel-serien. Släpps till Playstation 4.

Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster – 29 oktober
Legenden återvänder i högre upplösning än någonsin. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Google Stadia och PC.

FLER SPELSLÄPP: Lanseringslista 2020

Watch Dogs: Legion – 29 oktober
Det är dags att ta tillbaka London. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Google Stadia och PC.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope – 30 oktober
Lagom till Halloween släpps nästa del i den interaktiva skräckserien. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Pikmin 3 Deluxe – 30 oktober
Sätt ihop ditt alldeles egna Pikmin-gäng och rädda den underliga världen. Släpps till Nintendo Switch.

Veckans Xbox-affär
I den takt som Microsoft införskaffat både det ena och det andra till sin speldivision känns det rätt förståeligt att företaget skulle kunna ligga bakom alla möjliga nyheter. Det är möjligt att nedanstående teori är aningen långsökt, men om det är något företag som ska köpa månens rättigheter så är det väl Xbox och Microsoft.

Veckans klickbete
Jag var troligtvis gladare än de allra flesta när Bethesda visade upp sin sparsamma avtäckningstrailer för The Elder Scrolls VI. När verkligheten började komma ikapp insåg jag dock att väntan på uppföljaren till det massivt populära Skyrim troligen skulle bli ännu värre efter en häftig trailer. Om inget annat inspirerade nyheten åtminstone ett gäng med ”allt vi vet om…”-artiklar, även om vi inte vet någonting alls.

Veckans premiär
Det finns premiärer och så finns det premiärer. När den amerikanska politikern Alexandria Ocasio-Cortez tog till Twitch för att uppmuntra amerikanare att rösta genom att spela Among Us fick hon sällskap av inget mindre än 400 000 tittare. Sändningen, som maxade vid 439 000 tittare vid ett tillfälle, tog sig in på topplistan för de 20 största sändningarna sett till antal tittare vid en och samma tidpunkt. Du hittar några höjdpunkter från sändningen här nedan.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!