4 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Halo och Fable var huvudnummer under Xbox Games Showcase
Veckans tveklöst största nyhetshändelse var den timmen som utspelade sig under torsdagskvällen där Microsoft och Xbox visade upp ett gäng nya spel för den kommande generationen. Det främsta dragplåstret var definitivt Halo Infinite som visades upp i en omfattande gameplay-video. Dessutom avslutades programmet med avslöjandet av ett helt nytt Fable från Forza Horizon-studion Playground Games. Noterbart under kvällen var att samtliga spel som visades upp också planeras ingå i Xbox Game Pass samma dag som de lanseras.

MER OM DEN NYA GENERATIONEN: Konsolkriget är över: Playstation vann (men inte på det sätt du tror)

Andra ögonbrynshöjande ögonblick från programmet inkluderar Avowed, ett förstapersons-rollspel från Obsidian i samma universum som Pillars of Eternity, det ännu något oklara Everwild från Rare, avslöjandet av State of Decay 3, en kort teaser för Stalker 2 och The Gunk från Steamworld-studion Image & Form. Du hittar dessa och många fler avslöjanden på vår trailersida. Du hittar även programmet i sin helhet här nedan.

Assassin’s Creed kunde ha haft fler kvinnor i huvudrollen
Flera spel i den populära Assassin’s Creed-serien kunde ha haft flera kvinnliga huvudroller om det inte vore för framstående röster hos Ubisoft, detta skriver Eurogamer med referens till Bloomberg. Bland annat kan vi läsa att karaktären Evie från Syndicate samt Aya från Origins fick betydligt mindre roller till förmån för manliga karaktärer. I Odyssey var tanken enligt uppgifter att Kassandra skulle ha varit den enda spelbara karaktären, men att hennes bror Alexios sedan lades till som ett valbart alternativ. Anledningen till detta sägs ha varit en fast åsikt om att kvinnliga karaktärer inte säljer från marknadsföringsavdelningen samt den nyligen avskedade Serge Hascoët. Det kommande Assassin’s Creed Valhalla kommer också låta oss välja mellan en manlig eller kvinnlig huvudkaraktär, även om den manliga versionen visats upp i betydligt större utsträckning.

En ny titt på Mafia-remaken
Äntligen var det dags att slå en rejäl kik på hur Mafia: Definitive Edition, en ambitiös remake av spelet för 2002, kommer se ut. I ett 15 minuter långt gameplay-klipp får vi hänga med på ett uppdrag i spelet tillsammans med Hangar 13-chefen Harden Blackman som förser oss med lite ingående kommentarer. Mafia: Definitive Edition släpps den 25 september.

Prototyp av icke lanserat Sucker Punch-spel läcker ut på nätet
Nyligen släpptes Ghost of Tsushima, det senaste äventyret från Sony-ägda Sucker Punch. Den japanska skådeplatsen verkar dock inte ha varit det enda förslaget från studion efter lanseringen av Infamous: Second Son då en omfattande gameplay-video av ett helt annat spel dykt upp på nätet under veckan. Spelet går under namnet Prophecy och ger oss utan tvekan tydliga Assassin’s Creed-vibbar. Om spelet kastades i papperskorgen eller om det kommer återupptas nu efter lanseringen av Ghost of Tsushima är fortfarande oklart. Du hittar hela klippet här nedan.

Rocket League blir free-to-play senare i sommar
Det populära bilfotbollsspelet blir gratis i sommar, nästan fem år efter sin ursprungliga lansering. Samtidigt som detta sker kommer Rocket League även lanseras på Epic Games Store. Spelare som köpt spelet innan det blir kostnadsfritt kommer belönas med diverse spelföremål, däribland en titel som visar när du började spela spelet. Exakt vilka föremål det handlar om hittar du på spelets officiella hemsida.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Ghost of Tsushima

Det bästa från veckans Nintendo Direct Mini
Under måndagen bjöds vi på en helt ny Nintendo Direct Mini, med betoning på mini. Under ett kompakt program som varade i cirka åtta minuter fick vi bland annat se en teaser för Shin Megami Tensei 5 som kommer släppas till Nintendo Switch under 2021. Vi fick också reda på att Nocturne får en remaster för Nintendo Switch under våren. Du hittar dessa och några ytterligare små godsaker i videon nedan.

Destroy All Humans! – 28 juli
Utomjordingarna tar över jorden än en gång. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Skater XL – 28 juli
Ta kontroll över brädan. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Fairy Tail – 31 juli
Den bästsäljande mangan får spelbehandling. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Veckans GIF
För några år sedan cirkulerade en hypnotiserande GIF där Playstations många hjältar hade klippts ihop till en sömlös stridssekvens. Nu när Jin Sakai från Ghost of Tsushima också anslutit till samlingen blir de knappast mindre slagkraftiga.

Veckans oflyt
Veckans Xbox-evenemang avslutades med att undertecknad satt och grät glädjetårar när ett helt nytt Fable äntligen avslöjades. Någon som inte var riktigt lika glad när trailern avslutades var den fe som hade en framstående roll i klippet. Ni kan inte ana vad som hände sedan.

Veckans illusion
Nej, det spelar ingen roll hur mycket du höjer volymen, nedanstående klipp har inget ljud. Det innebär dock inte att du inte kommer höra den signifikativa ljudeffekten djupt inom dig så fort du klickar på play-knappen.

LÄS MER: Kärleken, jag och Halo

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!