5 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Den beryktade Mass Effect-samlingen har äntligen avslöjats
Det har knappast varit någon vidare hemlighet att en förädlad version av de första tre Mass Effect-spelen är på ingång, och nu är det officiellt. Samlingen kommer få namnet Mass Effect Legendary Edition och kommer innehålla den omtyckta trilogin med allt singleplayer-innehåll inklusive expansioner samt diverse bonusar. Dessutom kommer spelen få nya högupplösta texturer och bättre bilduppdatering. Mass Effect Legendary Edition släpps till Playstation 4, Xbox One och PC under våren 2021, samlingen kommer också vara framåtkompatibel för Xbox Series X och Playstation 5. Detta skriver Bioware på sin hemsida. Vidare har studions överhuvud Casey Hudson bekräftat att ett helt nytt spel i Mass Effect-serien är under utveckling, om än i ett väldigt tidigt stadie.

Godfall blir exklusivt i ett halvår
Det slagkraftiga Godfall fick en ny trailer i veckan, en trailer som avslutades med en föraning om när spelet kan tänkas släppas till andra konsoler utöver Playstation 5. Vi visste sedan tidigare att spelet endast släpps till Playstation 5 och PC i höst, men nu vet vi också att denna exklusivitet gäller fram till och med den 21 maj nästa år. Det är ännu inte bekräftat att det är runtikring denna tidpunkt spelet kommer släppas även till Xbox Series X och Xbox Series S, men det verkar onekligen som att så är fallet.

Star Wars Jedi: Fallen Order kommer till EA Play och Xbox Game Pass Ultimate
Många av oss som ser fram mot lanseringen av nästa Xbox-generation på tisdag är såklart spända på hur den gångna generationens spel kommer se ut på den nya maskinen. Ett av dessa är definitivt Star Wars Jedi: Fallen Order, och om du har en aktiv Game Pass Ultimate-prenumeration kommer det vara ganska enkelt att hoppa tillbaka in i stjärnornas krig. Det är nämligen så att spelet kommer till EA Play och i förlängning även till Xbox Game Pass Ultimate den 10 november, samma dag som de nya konsolerna släpps. Detta rapporterar Eurogamer.

En sista titt på Demon’s Souls innan Playstation 5
Nästa vecka lanseras äntligen Playstation 5 i flera länder, vi i Sverige får dock vänta ytterligare några dagar. Ett spel som släpps i samband med den nya maskinen är den ambitiösa remaken av Demon’s Souls som under veckan visades upp ännu en gång. Förutom blixtsnabba laddningstider och en titt på spelets olika banor fick vi även en snabb titt på spelets karaktärsskapare. Du hittar spelklippet här nedan.

Xbox- och PC-exklusiva The Medium försenas till nästa år
Bloober Team, som tidigare stått för titlar som Layers of Fear och Observer, hade planer på att lansera sitt nya skräckspel The Medium till Xbox och PC under december, närmare bestämt den 10 december. I veckan nåddes vi dock av nyheten att spelet försenats till den 28 januari nästa år. Den uppenbara anledningen är såklart ett visst Cyberpunk 2077 som i skrivande stund planeras släppas under The Mediums ursprungliga lanseringsdag, men utvecklarna skriver vidare att Covid-19-situationen också gjort att de behöver lite mer tid för att polera den slutliga produkten.

Assassin’s Creed Valhalla – 10 november
Ett vikingaskepp kommer lastat. Släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Google Stadia och PC.

Destiny 2: Beyond Light – 10 november
Gå bortom ljuset. Släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series och PC.

The Falconeer – 10 november
Ta sikte mot skyarna. Släpps till Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S och PC.

Fuser – 10 november
Blandbandet har fått en helt ny innebörd. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Manifold Garden – 10 november
Återupptäck gravitationen i en bedårande värld. Släpps nu till Xbox Series X och Xbox Series S.

Observer: System Redux – 10 november
Detektiven som utforskar andras sinnen kommer till nästa generation. Släpps till Xbox Series X och Xbox Series S.

LÄS MER: Imorgon är en annan dag

Sakuna: Of Rice and Ruin – 10 november
Upptäck risets verkliga kraft. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Tetris Effect: Connected – 10 november
Tetriseffekten blir gemensam. Släpps till Xbox Series X och Xbox Series S.

XIII – 10 november
Serietidningen får liv på nytt. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Yakuza: Like a Dragon – 10 november
Den senaste delen i den anrika spelserien. Släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S och PC.

Bugsnax – 12 november
Du blir vad du äter. Släpps till Playstation 4, Playstation 5 och PC.

Demon’s Souls – 12 november
Gör dig redo för att dö och dö igen. Släpps till Playstation 5.

Godfall – 12 november
Troligtvis världens första looter-slasher. Släpps till Playstation 5 och PC.

Just Dance 2021 – 12 november
Dansa som om ingen tittar. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och Google Stadia.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 12 november
Var dig själv. Släpps till Playstation 4 och Playstation 5.

The Pathless – 12 november
En mystisk saga om bågskytten och örnen. Släpps till Playstation 4, Playstation 5, iOS och PC.

 

Sackboy: A Big Adventure – 12 november
Ett stort äventyr för en liten hjälte. Släpps till Playstation 4 och Playstation 5.

Call of Duty: Black Ops Cold War – 13 november
En direkt uppföljare till fan-favoriten. Släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S och PC.

Kingdom Hearts: Melody of Memory – 13 november
Ett Guitar Hero för Kingdom Hearts-fans. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

The Sims 4: Snöiga bergen – 13 november
Häng med på en frostig semester. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Veckans Spider-Lamp
Peter Parker i all ära, och hans sprakande kompis Miles Morales är också cool, men har ni hört talats om Spider-Lamp? Den upplysta superhjältens kompetensområden inkluderar läskigt övertygande kamouflage i stadsmiljöer, starka attacker mot ljuskänsliga fiender och en överraskande bra rörlighet.

Veckans terapi
Det finns mycket att oroa sig över i dagens världsläge, därför är det extra viktigt att använda spel som den underbara verklighetsflykt det kan vara. I dagens session ska vi resa tillbaka i tiden och återuppleva en tid då vi alla utforskade den virtuella ödemarken för första gången.

Veckans firande
Plötsligt bröt ett öronbedövande jubel ut över stora delar av USA. Det var ingen som kunde tro att en nyversion av Mass Effect-trilogin betydde så mycket för så många människor, men den älskade sci-fi-serien väger visst tyngre än vad jag kunde tänka mig. Nu behöver vi bara vänta till nästa år innan vi kan ge oss ut på nya rymdäventyr.

LÄS MER: Veckans spelmelodi: Mass Effect 3 – Leaving Earth

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!