1 minuter lästid

Ett slag för omslag är en ny artikelserie här på playerone.se där vi belyser och talar om omslagen som pryder våra kära spel. Det kan vara allt från gammalt och fult till nytt och snyggt. Vi ämnar att skina ljus på både det bästa, det sämsta och det som är mitt emellan. Det är också såklart högst subjektivt vad olika medlemmar på redaktionen tycker så vi välkomnar diskussion vad ni själva anser om de omslag vi lyfter fram i detta nya inslag på hemsidan.

Yoshi är en av Nintendos mindre spelserier, som dock rullar på konsol efter konsol, något i skymundan i utkanten av spelvärlden. Yoshi’s Crafted World till Nintendo Switch är det senaste spelet i serien. Som de andra spelen är det ett lättsamt plattformsspel i 2D. Gimmicken den här gången är att hela spelvärlden är gjord i kartong, tyg och papp, som om hela spelet är en fantasi som ett litet barn skapar av papper och tyg medan det leker på köksbordet.

Hur väl förmedlar omslaget innehållet i spelet?

Yoshi’s Crafted World måste ha ett av de minst vilseledande omslagen i spelhistorien. Det du ser på omslaget är precis vad du får i spelet. Du har dumglada Yoshi, de flåsande hundarna, spelvärlden av papp och tyg, alla Shy Guys som är med i spelet, de härliga färgerna och den lättsamma, glada stämningen. Det enda som saknas är den usla musiken, men har man väl spelat spelet hör man den också när man ser omslaget…

Vad gillar du mest med omslaget?

Det bästa med omslaget är förstås hur glad man blir av att se det. Omslagsmakaren vet precis hur långt man kan gå när man skapar ett riktigt skojigt omslag, utan att det blir överdrivet sockersött och osmakligt. Dessutom är det imponerade hur spelets rätt udda och överlastade färgval fungerar så bra i bilden.

Vad gillar du minst med omslaget?

Det finns faktiskt ingenting som jag inte gillar med det här omslaget. Det enda som hindrar det från att räknas som ett av mina absoluta favoritomslag är att lättsamma plattformsspel inte är någon av mina favoritgenrer. Därför finns det andra, inte lika bra, omslag som har en plats djupare i mitt hjärta. Samtidigt var det ett omslag som till stor del fick mig att köpa spelet. Och det är här verkligen ett magnifikt omslag som håller precis allting som det lovar.