1 minuter lästid

I artikelserien ”Klart du hinner spela” lyfter vi på Playerone.se fram spel med förhållandevis kort speltid. Dessa texter är till för dig som har begränsat med tid över till att spela och behöver ett spel som går att klara av på bara en eller ett par sittningar. Kvalitet är dock inget krav för de titlar som belyses, utan både högt och lågt kommer avhandlas.

Det här känns inte bra. Jag blir illa till mods och får känslan att jag inte borde vara här. Det är alldeles för privat. Men personen som gett mig tillträde har en historia hon måste berätta, och det kan hon bara göra om jag trotsar min magkänsla och spelar vidare.

Ungefärlig speltid: 1 timme.

Nina Freeman är 19 år. Hon har aldrig varit särskilt populär och har som effekt fått väldigt dåligt självförtroende. Även fast hon länge varit intresserad av killar har hon alltid tvivlat på sig själv och sitt utseende. Därför har hon hittills aldrig riktigt vågat ta kontakt med någon av det motsatta könet.

Hur vet jag allt det här? Jo, för att jag har tillgång till hennes dator. Eller åtminstone delar av den. Jag kan se och klicka runt på hennes skrivbord där ett par olika mappar och någon form av mailprogram finns. Jag hittar lite gamla bilder som ser ut att var tagna med webbkamera: ett par selfies och några festbilder. Jag läser igenom chatthistorik mellan henne och två-tre kompisar, samt några sparade inlägg från bloggen hon startade när hon var 13. Det känns som tidigare nämnt inte helt reko att göra det här. Men det finns en berättelse här som väntar på att få komma fram.

Nyligen har Nina träffat en kille som hon börjat gilla väldigt mycket. De har dock aldrig träffats i verkligheten, utan genom spelet Valtameri. I detta MMORPG, som jag själv kan komma åt genom hennes dator, får jag styra Ninas avatar som heter Cibele. Under tiden som jag tillsammans med ovan nämnda kille slåss mot dussinfiender pågår ett samtal mellan honom och Nina i spelets röstchatt. Det pratar lättsamt och oskyldigt om spelet och vad som hänt under dagen. Så småningom blir dock killen mer och mer flörtig, och trots att Nina är mycket osäker försöker hon spela med.

Skaparen av Cibele är Nina Freeman själv och spelet är enligt henne baserat på verkliga händelser.