Redaktionen

2 minuter lästid

MÖT PLAYER 1

Alexander Cederholm, chefredaktör / @Dogma_
39-årig Malmöit som snart ägnat halva livet åt föreningsliv och spelkritik. Spelens världar eggar fantasin, industrins händelser gläder och upprör, speldesign väcker tankar och dess roll i samhället engagerar. Denna bredd och eviga föränderlighet håller fascinationen stark än i dag.

Niklas Alicki, redaktör/ @niklasalicki
Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s Creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör.

Andreas Lennartsson, recensionsredaktör / @AndreasLennarts
Andreas är en musiklärare med ett brinnande intresse för spel i alla dess former. Han älskar omfattande, handlingsdrivna singleplayer-spel, gärna med inslag av en och annan rollspelsmekanik.

David Nylande, redaktör, korrektur
Hemmakär Örebroare med en blomstrande kärlek till nostalgi och ett horn i sidan till särskrivning. Spelar mest för sig själv men tackar inte nej till ett trevligt partyspel i goda vänners lag. När livet inte handlar om spel har det ofta att göra med Spindelmannen, Hogwarts eller allas vår tidsresande favoritdoktor och dennes blå telefonkiosk.

Andrea Söderberg, skribent, IT
Andrea är en lite allround-nörd med en kärlek till både teknik och det fantastiska. Allt började med en Amiga 500, och med favoritspel som Final Fantasy X och Dragon Age så klappar hjärtat för fantasy-rollspel i synnerhet men spel i allmänhet. Hon bor i Stockholm med man, son och 2 möss, Lili&Susi.

Martin Eriksson, skribent / @albumpojken
Martin kämpar hårt med att stiga på onlinerankingen i Splatoon och Street Fighter, men hittills har hans försök varit sorglustiga som bäst. Som fantasyförfattare bloggar han gärna om spelens berättelser. Försöker vara professionell när han skriver om spel, men nämner någon Persona, Mass Effect eller Portal får han något religiöst i blicken.

Josefin Wennergren, skribent @DeevineLightsky
Josefins spelintresse började med en sliten C64 någon gång på 80-talet. Det intresset håller i sig än idag, dock har hon gjort sig av med C64:an sedan länge och spelar numera gärna snygga action-rollspel eller udda indie-spel, men undviker helst skräckspel då det ger henne mardrömmar i flera veckor.

Dante Enocson, skribent
Dante drömmer sig tillbaka till ett icke existerande förflutet och tänker för mycket på spel för att någonsin kunna njuta av dem.
Mellan journaliststudierna och vinboxarna spelar han också en del spel, helst de man hittar i fyndkorgen; kraftigt rabatterade.

Hanna Johansson, skribent
Hanna är Linköpingsbon och baksätesspelaren som aldrig kommer glömma bort hur fantastiskt Sims 2 var. Hennes liv i tre ord är: spel, mat och katter. Föredrar alla spel som går att spela med andra och hon är alltid på jakt efter nya co op-spel att testa relationen med sin sambo med!

Björn Kauppi, skribent
Björn är snart 46 år, har familj och bor i Upplands Väsby norr om Stockholm. Intresserad av rollspel, politik, sociologi och sånt som får en att må bra.

 

Oskar, skribent
Spelandet har varit med Malmö-baserade Oskar sedan barnsben och har under de senaste åren kombinerats med ett outtömligt intresse för feministiska diskussioner om spel, samhällskritik och spelarbetares perspektiv på spelvärlden. När han inte är fast i sina böcker spelar Oskar gärna spel som utmanar, väcker tankarna och föreslår nya perspektiv på det sättet som bara spel kan.


Tack till våra tidigare redaktionskollegor

Andréas Göransson
Gustaf Jansson
Malin Granberg
Jonas Pettersson
Erik Hansson
Gabriel Eriksson Sahlin
Adrian Olsson
Pauline Engdahl
David Petersson