Valdagen är här och det börjar bli dags att bestämma vilken slags politik som gjort sig förtjänt av just din röst under de senaste fyra åren. Skenande elpriser, bristande sjukvård och ökad organiserad brottslighet i all ära, men det finns faktiskt viktigare saker än så. Därför tar jag nu saken i egna händer och bjuder in er att rösta på det spelande och framåtsyftande Polygonpartiet denna valsöndag. Om ni mot förmodan vill veta vilken slags politik det är ni röstar för kan ni läsa om en hel rad konkreta förslag vi kommer förverkliga när vi tagit makten över landet. Nu ser vi till att göra livet så bra som möjligt för alla spelare, ända från Candy Crush-mammorna till Elden Ring-fanatikerna.

Far Cry 6 (2021)

  • Avskaffa smyguppdrag där spelaren får ”game over” så fort den blir upptäckt.

En av spelvärldens mest intensiva upplevelser inträffar när ett smyguppdrag går åt skogen och spelaren måste improvisera och anpassa sin taktik för att överleva. Spel som Far Cry 6 och The Last of Us Part II har otroligt starka smygsektioner, men en anledning till att de är så bra är att du tvingas lösa din egen skit om du skulle bli upptäckt. Trots detta ser vi fortfarande spel som slänger upp en stor ”game over”-skärm så fort en fiende ser dig smyga omkring, och det måste vi göra något åt.

  • Krav på minst 60 bildrutor i sekunden ska bli lag.

Om den nya generationens spelkonsoler har lärt oss någonting är det att när man väl vänjer sig vid de där 60 bildrutorna, då finns det ingen återvändo. Vi i Polygonpartiet inser att majoriteten av nya spel släpps med en stabil bildrutefrekvens, men risken för instabil prestanda vid lansering finns likväl där. Med vår politik kommer utvecklare vara tvungna att trycka upp bildrutorna för att få släppa sitt spel i Sverige. Om du som invånare ändå stöter på ett spel som ligger och skvalpar mellan 40 och 60 bildrutor kommer vi jobba för att införa ett system där spelet kan rapporteras till spelombudsmannen via en så kallad Lex Elden Ring-anmälan.

Elden Ring (2022)

  • Ett trofé-system ska implementeras i verkligheten.

Människor mår bra av att få intjäna dessa åtråvärda troféer i diverse spel, här ser vi i Polygonpartiet något som skulle kunna göra nytta i verkliga livet. I spel kan vi intjäna troféer för att klara ett uppdrag på högsta svårighetsgraden eller för att helt enkelt spela igenom prologen, men tänk om vi kunde göra det för mer vardagliga handlingar också. Lyckades du vara först till en nyöppnad kassa på ICA? Trofé! Dammsög du hela huset? Trofé! Lyckades du ställa på en betalparkering, glömma betala och ändå inte fick något bot? Guldtrofé! Vill du ha ett mer spelifierat samhälle? Då vet du var du ska lägga din röst.

LÄS MER: Spelens framtida media- och varumärkesvärde

  • Extra bidrag till utvecklare som inkluderar split-screen i sina multiplayer-spel.

Det måste löna sig att utveckla spellägen som tillåter lokalt samarbete i spel för flera spelare. Soff-samarbetet är en vital del av landets spelklimat och den är sakta påväg att försvinna i utbyte mot dålig röstchatt och nätverkslagg. Därför föreslår vi nu att spelmakare som tillåter spel via delad skärm ska kunna ta del av betydande bidragspengar. Exakt varifrån dessa pengar ska plockas är ingenting vi kan diskutera i nuläget.

It Takes Two (2021)

  • Konsolkrigare ska kunna dömas till fängelse.

Vi i Polygonpartiet är inga experter på brott och straff, trots detta är vi fast beslutna om att människor som spenderar sina dagar med att blint försvara, hylla allt ett visst spelföretag på sociala medier gör och samtidigt är hemska mot de spelare av annan konsol-börd har en fast plats i fängelset. Vi menar visserligen inte att fängelse måste innebära ett faktiskt fängelse. Det går minst lika bra att sätta dessa individer i ett mörkt rum utan nätverk och den rivaliserande spelkonsolen i offline-läge.

  • Språkkrav ska införas för online-spel.

Spelare som vill spela i Sverige ska uppmuntras till att också lära sig tala svenska. Vi menar dock inte att nysvenska spelare måste kunna tala språket flytande, men ord och fraser som ”tack”, ”förlåt” och ”bra spelat” är essentiella för att kunna bli en del av den svenska spelgemenskapen. I den här skolan vill vi även lära ut retorisk vett och etikett för ett mildare spelklimat.

Rocket League (2015)

  • Familjevänliga TV-spel blir en del av barnbidraget.

Skenande matpriser och elpriser drabbar landets alla invånare, men den största smällen tar utan tvekan barnfamiljerna. Detta ska dock inte innebära att de stackars barnen blir utan ett nytt spel då och då. Därför vill vi i Polygonpartiet implementera ett månatligt och familjevänligt spel som en del av barnbidraget. Vid speciella omständigheter kan bidraget även användas till diverse mikrotransaktioner i så kallade F2P-spel. Spelande är en mänsklig rättighet och ska inte behöva reduceras på grund av den sviktande ekonomin i landet.

LÄS MER: Oönskade uppföljare är ett vinnande koncept

Nu är resten upp till dig. Pausa spelet (om det inte är online, då spelar du självklart färdigt matchen, jag är inget monster) och ge dig ut i septemberluften för att rösta på partiet som sätter den moderna spelaren i första rummet. Polygonpartiet gör sig nu redo för att ta över landet, landet vet bara inte om det ännu.

Med det sagt vill hela Player 1-redaktionen uppmana alla över 18 år att utnyttja sin medborgerliga rättighet att rösta idag.