2 minuter lästid

Världen har alltid varit lite galen, men det senaste året har den bitvis varit mer ensam, kall och galen än någonsin. När det känns deppigt är dags att påminna sig om de små positiva saker som finns att finna överallt i spelvärlden. Här är några av de glädjeämnen som lyst upp vår vardag den senaste veckan!

Alexander Cederholm

Inledningen av 2021 har för min del handlat till stor del om att spela spel jag känner att jag bommade från föregående år. Det har nog synts ganska tydligt här i SSGOG.

Disco Elysium är nästa spel i denna rad och det är nog det mest unika hittills. Det har en väldigt skitig, mörk och flåsig feel över sig och precis allt som undersöks beskrivs med lyrisk och prosaisk precision. Det är som att läsa en välskriven bok.

Det tar lite tid att förstå, men dess förståelse för komik är en stark kontrast till spelets i övrigt melankoliska ton som hjälper det att inte falla ner i en avgrund av cynism och misär.

Martin Eriksson

I veckan fick jag tillbaka min Xbox 360 som varit på vift sedan pandemin drog igång för ett år sedan. Det finns många spännande spel till maskinen som jag inte har spelat, men det är en spelserie som jag bara har tillgång till på just min Xbox 360: Rock Band.

Sedan jag sist spelade det har jag laddat ner en massa Iron Maiden- och Pearl Jam-låtar, och det är framför allt dessa jag har sett fram emot att testa. Samtidigt är det stora målet är att ta 100% på Expert på någon sång i Rock Band 3. Jag har hundraprocentat flera sånger i Rock Band 2, men alltid stannat på 99% i Rock Band 3 av någon anledning, trots att det är samma DLC-låtar vi pratar om. Den här veckan har jag dock börjat med det jag brukar börja med när mikrofonen och plastgitarren plockas fram ur förrådet igen: The Beatles: Rock Band.

Jag sjunger mest, för jag använder spelet huvudsakligen för att träna på min sång. Gitarren använder jag bara när jag behöver vila rösten, men inte vill sluta spela. Jag har ett trumset också, men det använder jag aldrig. Till Rock Band 3 saknar jag ett keyboard. Det skulle vara spännande att få testa keyboard, för jag spelade mycket elorgel när jag var liten, så det skulle vara kul att se om de gamla takterna sitter i.

Robin Molin

Jag tagit mig nöjet att dyka in i det DLC-material Nioh 2 har att erbjuda. Det var ett bra tag sedan ett spel sparkade runt mig likt en trasdocka på detta vis. Det gör ju dock upplevelsen så mycket mer belönande när man väl överkommer en sådan utmaning som detta spel lägger fram.

Utöver det är jag ytterst taggad på remaken av Nier: Replicant. Jag förbeställde nyligen detta spel och nu är det mindre än två veckor kvar tills det släpps. Går jag in i biblioteket på min PS4 då och då bara för att titta på nedräkningen? Pinsamt nog, ja.

 

Melody Crichlow

Denna vecka har vädret varit väldigt upp och ner, vilket gav mig en utmärkt ursäkt till att sätta mig tillrätta med en klassiker. För mig?

The Sims.

Det kanske låter som en klyscha. Men då och då i sitt liv gör det hjärtat gott att ta en paus och leka gud. Så för mig har Sims varit en förgyllande paus ifrån pandemins monotona tillvaro. Nostalgiskt och ändå spännande, för helt plötsligt har det trillat in så mycket nya expansioner att man ser i kors. Så tacken till denna veckas glädje går i nostalgins tecken. Ja, och till mitt behov att leka gud såklart.

Vad gjorde dig glad den här veckan? Berätta direkt här i kommentarfältet eller på våra sociala medier!