3 minuter lästid

Världen har alltid varit lite galen, men det senaste året har den bitvis varit mer ensam, kall och galen än någonsin. När det känns deppigt är dags att påminna sig om de små positiva saker som finns att finna överallt i spelvärlden. Här är några av de glädjeämnen som lyst upp vår vardag den senaste veckan!

Martin Eriksson

När är det okej att fuska? När ens motståndare redan har fuskat som en fähund?

I november körde jag fast på en av de sista bossarna i The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel. Att eländet inte börjar fuska på allvar förrän striden har pågått i nästan en hel timme och man tror att man är påväg att äntligen vinna gör förstås saken ännu värre. I fem månader har jag surat, men i veckan svalde jag min stolthet, startade spelet igen, laddade in bossen, förlorade medvetet så snabbt som möjligt, valde ”Weaken enemies” och startade om striden med en svagare version av bossen.

Nu blev bosstriden alldeles för lätt istället, men det kan den fuskande lymmeln ha. Ett par dagar senare hade jag klarat spelet – det första spel som jag klarat på sju månader – och lättnaden var enorm. Efter 132 timmar i Trails of Cold Steel innan eftertexterna rullar förbi är det lätt att konstatera att spelen nuförtiden är alldeles för långa. Men när segern bjuder på sådana här underbara känslor är det värt varenda timme.

Och lite fusk.

Josefin Wennergren

Jag har tagit det stora steget och lämnat min kära klan Spruttibangbang i Destiny. Inte för att det var något fel på den, mer än att jag var ensam aktiv medlem kvar. Nu har jag istället gått med i Space Banshees, en svensk klan med enbart tjejer. Superkul! Jag ser fram emot att spela med några som ligger på ungefär samma nivå som mig, några som inte tar det på dödligt allvar. Det är bara ett spel, och vi vill spela för att ha kul. 

Någon dag i framtiden kanske vi bestämmer oss för en raid, men vi är långt därifrån just nu. Så nu stöttar och peppar vi varandra och gör vårt bästa med de strikes vi gör istället. Girls support girls, även i Destiny 2.

 

Robin Molin

Jag har spelat The Binding of Isaac sedan det var ett flash-spel på Newgrounds så gissa om jag är glad över att äntligen få tag i spelets senaste DLC Repentance. Packat med nytt material lär detta tillägg erbjuda ett tresiffrigt antal timmar med speltid. Det återstår att se vilka typer av underbart vridna teman spelet kommer slänga fram och jag är minst sagt taggad.

World of Warcraft har inte släppt sitt grepp om mig än och jag har nu börjat tackla Shadowlands-expansionen med min healer. Det är bara spännande att spela igenom detta MMO med en klass jag inte är särskilt bekant med och denna variation håller upplevelsen fräsch för mig. En stor patch med nytt innehåll är på väg och jag verkar inte ha brist på saker att göra framöver.

David Nylander

Den 7:e november, också känd som N7 Day, dagen då vi minns kommendörkapten Shepard och dennes uppoffring för att rädda galaxen, var under 2020 en stor dag för mig. Då hade jag nämligen äran att bevittna när Youtube-kanalen Nerds Vote höll en frågepanel med ett tiotal röstskådespelare från Mass Effect-trilogin. Denna upplevelse i sig har jag redan skrivit om här på sajten, så jag ska inte upprepa mig. Däremot hände ytterligare något den kvällen som jag fick utdelning för så sent som i torsdags.

Röstskådespelaren Jennifer Hale (Shepard) hade strax innan frågepanelen haft en egen live-sändning där hon signerade prints med motiv från spelet. Med ett minimalt uns av eftertänksamhet passade jag på att, för en lite för hög summa, köpa ett motiv med Shepard och Liara signerad av både Hale och Ali Hillis, som gör rösten till Liara. 

Sen råkade något misstag ske som gjorde att just min print blev liggande utan korrekt adressering och blev skickad först när jag i januari hörde av mig till sajten som genom vilken Hale skötte sina signeringar och frågade vart min vara tagit vägen. Så drygt fem månader efter N7 Day har jag nu äntligen fått ett signerat exemplar av galaxens finaste romans; den mellan kommendörkapten Shepard och Dr. Liara T’Soni.

Vad gjorde dig glad den här veckan? Berätta direkt här i kommentarfältet eller på våra sociala medier!