3 minuter lästid

Världen har alltid varit lite galen, men det senaste året har den bitvis varit mer ensam, kall och galen än någonsin. När det känns deppigt är dags att påminna sig om de små positiva saker som finns att finna överallt i spelvärlden. Här är några av de glädjeämnen som lyst upp vår vardag den senaste veckan!

Alexander Cederholm

I veckan fick jag en ny kollega på mitt arbete och han är spelintresserad! Jag har åtminstone två andra medarbetare som definitivt bägge två också spelar men intresset är svagare och det spelas mest bara vissa typer av spel. Då är det både skönt och kul att få en kollega som är lite mer i linje med mig själv och som tycker om att snacka av sig om spel.

Snacka av sig är oerhört viktigt och det är hela skälet att spelföreningen som jag delgrundade, MEGA, existerar i Malmö. Folk behöver en ventil för sitt intresse men under detta Covid-19-år har jag knappt träffat mina föreningsvänner så det är en lättnad att få en kollega på jobbet som vill prata spel på lite djupare plan under lugnare stunder. Och så fick jag honom nyfiken på Outer Wilds dessutom! Win!

Martin Eriksson

Här hade jag förstås kunnat skriva något om att jag fått mitt andra barn i My Time At Portia, och att det ledde till att jag fått min hittills mest sällsynta achievement på Steam, då endast 1,6% av spelarna har lyckats sätta två barn till världen, men viktigare än barn är förstås lastbilar. Hittills i Euro Truck Simulator 2 har de bästa uppdragen som jag hittat gett ungefär 40 000 Euro i belöning och tagit 25 timmar i spelets värld att genomföra. Döm om min förvåning när jag plötsligt hittade ett 40-timmars uppdrag som skulle ge hela 119 000 Euro i arvode!

Att ta sig från Köpenhamn till Istanbul tog allt som allt fyra timmar i verkligheten och jag åkte över allt från tyska autobahn till turkiska småvägar. Euro Truck Simulator 2 är ett utmärkt spel, det enda negativa med spelet är att varje gång spelet uppdateras – och det gör det rätt ofta trots att det är nio år gammalt – så nollställs ditt nuvarande uppdrag och du skickas tillbaka till ditt hemgarage. Så varje gång jag loggat in i veckan för att fortsätta med ytterligare fyrtiofem minuters resande från Köpenhamn till Istanbul, så har jag varit orolig att spelet skulle ha uppdaterats under natten. Som tur var har spelet inte blivit något bättre under veckan, och jag kunde äntligen inkassera min rikliga belöning på plats i Istanbul. Nu är jag på väg till Italien. Jag måste ju köpa mitt nästa garage i Milano!

Andreas Lennartsson

Ni vet väl vad som gör smålänningar riktigt glada? Larvigt bra priser. Jag har länge tänkt sätta tänderna i The Elder Scrolls Online, och när det dessutom kommer en rejäl Playstation 5-version lagom till sommarledigheten känns läget optimalt. Jag har dessutom lyckats få sambon att börja spela det med mig, vilket dock gör att vi behöver ännu ett exemplar av spelet. Kan ni tänka er känslan av välbehag som fyllde hela min kropp när jag hittade en kopia av spelet för 59 ynka riksdaler? Det var sannerligen längesedan jag klickade så fort på beställ-knappen.

 

 

Robin Molin

Jag har haft ögonen på Disco Elysium ett bra tag nu. För några dagar sedan var det äntligen dags att skrapa i plånboken och göra köpet. Även om jag bara är ett par timmar in verkar jag ha hittat något speciellt här.

Under veckan har jag även börjat skriva på vad som kan vara min svåraste och potentiellt största recension hittills. Vad som nu recenseras är en hemlighet, såklart, men det var ytterst kul att få ta sig an ett tillägg i en spelserie som utan tvekan är en av mina favoriter.

 

Vad gjorde dig glad den här veckan? Berätta direkt här i kommentarfältet eller på våra sociala medier!