KORT HISTORIA

Player One är en oberoende spelsajt som drivs av passion, intresse och ideella krafter. Hemsidan lanserades den tionde november 2017 och har sedan dess varit en omtyckt del av det svenska spelsajt-landskapet. Denna magasin-inspirerade utgåva som ligger online nu är version 5.0 som lanserades den sjunde mars 2023.

 

VÅR VÄRDEGRUND

Player One v. 5.0 skrivs det inga fler regelrätta recensioner med betyg. Istället tillåter vi spelen inspirera till tanke. Istället för heltäckande konsumentinformation tror vi på att spel kan vara en katalysator för små och stora tankar om samtid, kultur, spelmekanik, historia och mycket mer. Vi gillar att fokusera på de delar som är genuint intressanta för oss vilket kan resultera i att ett spel inte mynnar ut i en recension utan istället leder det till en till tre mindre men högst tänkvärda alster.

Vi älskar artikelserier, teman och tajmade texter! Detta är stommen av vad som gör oss unika samtidigt som vi då producerar och levererar laserfokuserade speltexter om både stora och små spel, gamla som nya. Vi levererar texter om allt från det smalaste till det svulstigaste av trippel-A-produktioner. Vi belyser banbrytande design, spelmusik och intervjuar branschpersoner. Player One är en väldigt indie-vänlig svensk spelsajt som alltid har ett öga på även de mindre aktörerna på marknaden, både lokalt och internationellt. Nyheter är inte däremot inte vår grej, i alla fall inte utan en medföljande fundering. Vi vill överlag slippa den hets som följer med nyheter.

Vi analyserar, granskar och levererar tuff kritik när det behövs, men ser ännu hellre det positiva och belyser förbättringsmöjligheter istället för att förlora oss i den skepsis och negativitet som ofta omger spelbranschen och klickhungriga mediasajter. Spel bör vara lika givande som de är kul och vi känner att detsamma gäller när man skriver om samma medium.

VAD VI ERBJUDER

Vi kategoriserar våra texter på två sätt – Spel och Kolumn. I spelkategorin hittar du texter om specifika spel. Detta är det nya avdelningsnamnet för recensioner kan man säga men eftersom vi inte skriver recensioner längre så heter nu avdelningen istället ”Spel”. Om texten ifråga belyser mer än ett spel eller har en mer generell infallsvinkel klassficeras den istället som ”Kolumn”. Vid sidan av allt skrivet innehåll har Player One även en återkommande poddradio vid namn Spelspecifikt som bär vårt skrivetos i sitt hjärta.

VEM VI ÄR

Player One drivs av chefredaktör Alexander Cederholm som har 22 års erfarenhet av att skriva, tycka och tänka om spel. Sajten grundades med veteraner från Eurogamer.se, IGN Nordic och GAMEcore.se men sköts till störst del idag av yngre talanger som växt med uppgiften genom åren. Många av dessa har nu minst fem till sju år under bältet som redaktörer eller skribenter.

Välkommen till Player One, Sveriges skönaste och grönaste spelsajt. Nu i cool spelmagasin-form.

Copyright

Efterpublicering av vårt innehåll utan vårt godkännande är förbjudet. Allt material på Player 1 är skyddat upphovsrättslagen. Du får gärna citera oss men uppge alltid källa samt hyperlänk. Läs mer här.

Tack för att du läser. Följ oss gärna på Facebook och Twitter.