Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Viskningar om uppföljaren till Horizon Zero Dawn
Vi har tidigare hört rykten om att uppföljaren till 2017 års kritikerrosade Horizon Zero Dawn är under produktion. Nu har vi också hittat ytterligare information som vi själva läsa via en ledig tjänst som Guerilla Games själva lagt upp på sin hemsida. Såhär står det: ”Within Guerilla, we have four teams dedicated to create the stunning enviroments of Horizon. One team focuses on the creation of lush and stunning vegetation.” Den officiella titeln på arbetet är ”technical vegetation artist”. Känslan är att ett officiellt avslöjande inte är långt borta.

Guerrillas Hermen Hulst blir ny Playstation-chef
Vi fortsätter med Guerilla-relaterade nyheter. Tidigare i veckan nåddes vi av nyheten om att PlayStation Worldwide Studios fått en ny chef. Nämligen Hermen Hulst, som tidigare var chef för studion bakom succén Horizon Zero Dawn. Hulst har tagit över efter Shawn Layden som lämnade företaget i förra veckan. Den tidigare chefen, Shuhei Yoshida, kommer istället fokusera på kommande indie-titlar. Nyheten!

LÄS MER: Sju spelserier som behöver en ny chans

Fler detaljer kring Death Stranding på PC
PC-spelare, varsågoda att andas ut! Utgivaren (505 Games) som ska hantera lanseringen av Death Stranding till PC har, efter otaliga frågor i sociala medier, bekräftat att Hideo Kojimas brevbärarsimulator kommer släppas till både Steam och Epic Games Store samtidigt. Det blir alltså ingen tidsexklusivitet för Death Stranding. Spelet släpps nästa sommar.  Nyheten!

Bioware delar med sig av nya Mass Effect-koncept
Många saker kunde sägas om BioWares Mass Effect: Andromeda, men berövat på vackra vyer var det sannerligen inte. Under veckan har Casey Hudson delat med sig av några nya konceptbilder från Mass Effect-universumet som en del av spelseriens jubileum N7 Day. Titta och dröm dig bort till den där uppföljaren du alltid suktat efter.

Switch-versionen av The Outer Worlds får lanseringsfönster
Det har varit tal om en Switch-version av den spirituella uppföljaren till Fallout: New Vegas. Nu vet vi också ungefär när The Outer Worlds skulle kunna lanseras i handhållet format. Det är under finansåret 2020 det ska släppas, och det finansiella året 2020 slutar mars samma år, skriver FZ. Samtidigt undrar folk om det verkligen är möjligt att göra en bra port av The Outer Worlds till Switch, men med tanke på att The Witcher 3 nu går att avnjuta på Switchen är det nog mycket möjligt.

Kina inför gemensamma spelgränser för barn
Mardrömmen har slagit till i Kina! Regeringen i Kina har nu infört regler när det kommer till TV-spelande för ungdomar under 18 år. 90 minuter får du spela på en vardag och tre timmar på helger och lov, men inte efter 22:00 på kvällen. Detta görs för att försöka hindra spelare från att bli beroende av TV-spel. Om du dessutom vill köpa nedladdningsbart material och loot-lådor får du hålla det till 57 dollar i månaden. Nyheten!

Bee Simulator – 12 November
Upplev ett bis händelserika liv. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Superliminal – 12 november
Lek med perspektiven tills hjärnan luktar bränt. Släpps till PC.

Age of Empires II: Definitive Edition – 14 november
En fullspäckad och finslipad version av det omtyckta strategispelet. Släpps till PC.

The Touryst – 14 november
Turista som aldrig förr. Släpps till Nintendo Switch.

FLER SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Astroneer – 15 november
Utforska kärleksfullt utformade planeter. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.

Pokémon Sword, Pokémon Shield – 15 november
Det är dags att återigen samla monster. Släpps till Nintendo Switch.

Sparklite – 15 november
Utforska och överlev processuellt genererade landskap. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Star Wars Jedi: Fallen Order – 15 november
På fredag blir vi alla jediriddare. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.


Veckans uppoffring
Här har vi igenkänningsfaktorn i topp. Tänk dig en intensiv anstormning som slutar med att du med nöd och näppe lyckas ta över en värdefull kontrollpunkt… bara för att inse att du precis förlorat punkten du just lämnade. Inte ens Thanos hade orkat med den eviga kampen om kartans viktigaste områden.

https://twitter.com/OhaiJens/status/1191837769833693184?s=20

Veckans verklighetsförankring
Vi vet att detta kanske är lite på gränsen till att vara spelrelaterat, men ser vi en chans att kombinera hockey och spel kommer vi ta den. När svenska Jacob Markström insåg att han hade tre helt ostörda spelare påväg mot sitt mål tänkte han säkerligen något i linje med nedanstående. ”Hur hamnade jag här?”

Veckans snilleblixt
Obsidians senaste rollspel The Outer Worlds lever och frodas sannerligen till viss del på den misär som är och ytterligare blivit Fallout 76. Att Bethesda dessutom bestämde sig för att avslöja en högst tveksam prenumerationstjänst i direkt anslutning till lanseringen av The Outer Worlds gav utan tvekan ytterligare försäljningskraft. Men nu ska ni få höra, för att OK Beast-grundaren Blessing Adeoye Jr. tror sig ha kläckt idén om hur de yttre världarna ska expanderas ytterligare.

LÄS MER: Ett spelår i mikrobloggformat

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!