Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Här är nästa Need for Speed
Need for Speed har inte haft det lätt de senaste åren. Spelen har tagits emot ljummet av såväl kritiker som spelare. Det verkar dock inte hindra EA från att göra ytterligare försök för att återuppliva den ikoniska racing-serien. Årets Need for Speed får undertiteln Heat och som namnet avslöjar kommer polisjakter spela en stor roll. Du ser spelets första trailer här nedan.

Ett nytt Saints Row är under utveckling
Det är nu fyra år sedan vi fick se ett helt nytt spel i Saints Row-följetongen. Nu har dock THQ Nordic gått ut med att utvecklarna Volition snickrar på ett helt nytt spel i serien. Vi vet inte mycket alls om uppföljaren, men THQ Nordic har sagt i ett utlåtande att de kommer lansera minst två AAA-spel innan mars 2021 och Saints Row 5 kan mycket väl vara ett av dem. Detta skriver Eurogamer.

Fernando Melo lägger Bioware i backspegeln
Chefsproducenten för nästa Dragon Age har nu sagt upp sig från Bioware. Detta för att koppla bort allt ett tag och försöka tänka ut nästa steg i karriären. Vad detta innebär för nästa Dragon Age-spel återstår att se. Melo skriver själv i en serie utförliga Twitter-inlägg var som ligger bakom beslutet att lämna studion.

Kalabalik på Ninjas gamla Twitch-kanal
Det är nu närmre två veckor sedan den stora bomben om att den oerhört framgångsrika Fortnite-streamaren lämnar Twitch för att istället streama på Mixer. Något som gett uppskov till mycket snack runtom i stort sett hela spelvärlden, och inte nog med det. Nu använder (eller använde) Twitch Ninjas numera nedstängda kanal för att göra reklam för andra kreatörer på plattformen. Ett misstag var dock att en av rekommendationerna streamade pornografiskt innehåll, något Ninja såklart blev väldigt upprörd över. Nyheten!

LÄS MER: En fightingnovis dagbok – Poison, Lucia och E. Honda

Nintendo tar med indies till Gamescom
Gamescom sparkar alldeles strax igång, och vi kan förvänta oss att se massor av industrigiganter på den årliga mässan. Bland annat Nintendo kommer dit, och tydligen har de med sig en drös med indies. Under 20 minuter kommer vi få ta del av en hel del nya indie-spel som är på ingång till Nintendo Switch. Klockan 15:00 på måndag är det dags. Missa inte det!

https://www.youtube.com/watch?v=AL3IZlVZSvI

Även Xbox är påväg till Köln
Det är inte bara Nintendo som har saker att visa upp. Även Microsoft har släppt en Gamescom-trailer för ett specialavsnitt av Inside Xbox och det verkar som om vi kommer få en hel del smaskiga detaljer gällande flera av årets storspel. Programmet startar klockan 17:00 på måndag.

Uppföljare till klassikern Bubbel Bobble kommer till Switch
Taito jobbar på en bubblig uppföljare till 80-talsklassikern Bubbel Bobble som kommer bli exklusivt till Nintendo Switch. Bubble Bobble 4 Friends kommer att släppas den 19 november här i Europa, och första kvartalet 2020 i Nordamerika. Du ser en första trailer för spelet här nedan.

Rad – 20 augusti
Ett färgglatt roguelike i en postapokalyptisk värld. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Remnant: From the Ashes – 20 augusti
Ta upp striden mot en främmande kraft som mänsklighetens sista hopp. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

HÅLL KOLL PÅ ÅRETS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Life is Strange 2: Episode 4 – 22 augusti
Nästa del i det prisbelönta grafiska äventyret. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Oninaki – 22 augusti
Det senaste äventyret från den japanska rollspelsfabriken. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Veckans rop på hjälp
Då och då dyker det upp nyheter om hur det är att arbeta hos diverse spelutvecklare. Här har vi ännu en, även om berättelsen känns något (läs väldigt) påhittad. Det handlar om Gregg som tydligen älskar sitt arbete på Rockstar Games så pass mycket att han nästan glömt bort namnen på sina barn.

https://twitter.com/RockstarFCGregg/status/1162024519327989760

Veckans skärmbilder
Vi kan genomsöka internet med karta och ficklampa efter roliga och intressanta spelrelaterade händelser, men ibland behöver det inte bli krångligare än ett gäng riktigt snygga skärmbilder. Spelet i fråga är det briljanta Assassin’s Creed: Odyssey och bilderna skänker en härlig retro-känsla med de läckra lila övertonerna. Titta och njut!

LÄS VÅRA RECENSIONER: Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!