Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Bethesda bekräftar Fallout 5… efter The Elder Scrolls VI
Med tanke på Bethesda senaste snedsteg då de avslöjade både Starfield och Elder Scrolls VI för hela fyra år sedan hade vi väl hoppats att de lärt sig något. Om inget annat att inte avtäcka spel som är löjligt långt bort, men icke. I en intervju med IGN bekräftar Bethesda-legendaren Todd Howard att The Elder Scrolls VI är under förproduktion och Bethesda Game Studios därefter kommer utveckla Fallout 5. Om vi tar en titt på det växande avståendet mellan lanseringarna från Todd Howard och gänget kan vi kanske förvänta oss att Fallout 5 trillar ner i brevlådan framåt 2040-talet. Andra, mer närliggande, nyheter som kom från Howards intervju handlar om huvudberättelsen i Starfield som uppges vara 30-40 timmar lång. Dessutom kommer inte spelare kunna skifta sömlöst mellan rymdresor och utforskande av planeter, det kommer alltså hamna en liten (och förhoppningsvis kort) laddningsskärm emellan. Du läser intervjun i sin helhet här.

LÄS MER: Sluta ge uppföljare meningslösa undertitlar

Uppföljaren till Final Fantasy VII Remake har avslöjats
Under 25-årskalaset för klassiska Final Fantasy VII bjöds vi på en premiärvisning av uppföljaren till 2020 års Final Fantasy VII Remake. Men istället för att bara klistra på en stor tvåa i slutet på titeln har Square Enix gett spelet namnet Final Fantasy VII Rebirth. Spelet, som blir det andra i Remake-trilogin, släpps till Playstation 5 nästa vinter till Playstation 5. Tills dess ser du spelets premiärtrailer här nedan.

En remake av Final Fantasy VII Crisis Core kommer i vinter
Som om inte en uppföljare till Final Fantasy VII Remake var nog bjöd även veckans födelsedagskalas på en remaster av Crisis Core: Final Fantasy VII, PSP-spelet från 2008 som utspelar sig innan händelserna i 1997 års Final Fantasy VII. Nyversionen går under namnet Crisis Core – Final Fantasy-Reunion (fråga mig inte vem som tyckte att bindestreck var bättre än kolon) och släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch och PC den här vintern. Du ser prov på spelets uppdaterade 3D-modeller, nya röstinsatser och nybyggda musikarrangemang i gameplay-trailern nedan.

Dragon’s Dogma 2 är under utveckling
Vi avslutar veckans skrala men minst sagt namnstarka nyhetssvep med ännu ett födelsedagsfirande. Det handlar om inget mindre än 10-åringen Dragon’s Dogma vars kommande uppföljare Dragon’s Dogma 2 nu äntligen är officiellt under utveckling. Tyvärr tar detaljerna slut där då vi inte fick veta varken tilltänkta plattformar eller planerat lanseringsfönster. Däremot kan du kolla in firandet innehållande ett gäng taggade spelutvecklare via länken nedan.

Veckans ”Skyrim in space”
Nu vet vi visserligen hur Starfield ser ut, så nedanstående ”läcka” kanske inte känns riktigt lika trovärdig längre. Innan vi dock hade någon aning om hur nästa storslagna äventyr från Bethesda Game Studios skulle ta form var det ganska enkelt att föreställa sig Skyrim, fast i rymden.

Veckans plagiat
Under veckan har vi kunnat läsa om hur Starfield både liknar men även direkt härmat flera andra spel. Den mest högljudda jämförelsen har troligtvis varit den med No Man’s Sky, men även nedanstående visar ju på en fullständigt fruktansvärd plagiering.

Veckans klipp
Lanseringen av nya Playstation Plus har redan skett i stora delar av världen och den verkar dessutom ha genomförts relativt smärtfritt. De respektive nivåerna ser ut att fungera som utlovat och de diverse spelen finns i rätt bibliotek. Ett spel som dock måste ha fått ett rejält ansiktslyft är Tekken 2 som för en liten stund såldes för sisådär 10 000 dollar. Min fråga här är bara om någon larvigt rik Playstation-spelare hann rycka på axlarna och köpa det?

LÄS MER: En fightingnovis dagbok – Tekken i tiden

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.