Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Det kostar att fånga alla – det här är Pokémon Home
Pokémon Home är en kommande tjänst som har syftet att samla alla dina fångster från de mest moderna Pokémon-spelen under samma tak, och nu vet vi en hel del mer om det. Tjänsten kommer lanseras i två olika former där en är gratis medan den andra ber dig betala cirka 150 kronor varje år. Gratisversionen verkar dock vara extremt begränsad där exempelvis mängden varelser som kan förvaras stannar vid 30, jämfört med betalversionens 6000. Tjänsten kommer också låta dig flytta Pokémons mellan kompatibla spel. Fler detaljer hittar du härPokémon Home planeras lanseras till mobiler och Nintendo Switch någon gång under februari.

MER POKÉMON: Pokémon Go fick hela världen att röra på sig

Musikalisk ny trailer från Final Fantasy VII Remake
Nu är det inte långt kvar till den hett eftertraktade nyversionen av Final Fantasy VII och under veckan dök ännu en saftig trailer från spelet upp på nätet. I det musikaliska videomontaget nedan bjuds vi på både platser och karaktärer som hittills inte visats upp från Clouds äventyr genom Midgar. Final Fantasy VII Remake släpps, om allt går som det ska, till Playstation 4 den 10 april.

The Outer Worlds får lanseringsdatum på Switch
Om du av någon anledning ännu inte spelat Obsidians charmiga actionrollspel från i höstas börjar du få slut på ursäkter. Vi visste sedan innan att en Nintendo Switch-version av The Outer Worlds var aktuell, nu vet vi också det exakta lanseringsdatumet som blir den 6 mars. Så om du tänker uppleva Halcyon-kolonin för första gången eller om du bara vill skapa ännu en lönnmördare med silvertunga behöver du inte vänta länge till.

Nintendo planerar ingen Switch Pro under 2020
Du må bli besviken över detta, men din plånbok firar för glatta livet. Trots flera rykten om en ny och mer kraftfull version av Nintendos hybridkonsol har företaget avslöjat att ingen ny modell är aktuell inom de kommande 12 månaderna. Om du likväl känner dig tvungen att klicka hem ett nytt Switch under 2020 blir du inte helt lottlös. Nintendo har nämligen planer på att lansera ett duktigt läcker konsol i samma tema som det kommande Animal Crossing: New Horizons. Förutom att vara visuellt tilltalande kommer konsolen även inkludera en nedladdningskod för spelet i fråga när den lanseras den 20 mars.

Nintendo Switch har nu sålt 50 miljoner enheter
Vi fortsätter med ytterligare Switch-nyheter där vi kan rapportera att Nintendos konsol säljer som vatten i öknen. Enligt analytikern Daniel Ahmad har konsolen i skrivande stund sålts i drygt 52 miljoner exemplar under de 34 månader som maskinen funnits på marknaden. Sett till den här tidpunkten i konsolens livscykel ligger den högt upp jämfört med konkurrenterna. Endast Nintendo-kollegan Wii hade sålt fler enheter efter så kort tid. Det är även värt att notera att Switch nu troligtvis sålt bättre än Xbox One totalt. Microsoft har varit sparsamma med försäljningssiffror under de senaste åren, men enligt Ahmad är detta fallet. Det blir sannerligen spännande att se var konsolen hamnar när livscykeln når sitt slut.

Upplev norska mysterium när Draugen kommer till konsol
Vad sägs om lite norsk fjord-noir såhär på söndagsförmiddagen? Det läckra äventyrsspelet Draugen har sedan en tid tillbaka funnits tillgängligt för PC-spelare, och snart kommer även konsol-folk få en bit av kakan. Konsolversionerna avslöjade med hjälp av en atmosfärisk trailer som du ser här nedan. Draugen släpps till Playstation 4 och Xbox One redan den 21 februari.

Månadens prenumerationsspel är här
Ny månad, nya spel. Om du är en av många som månadsvis skickar pengar till storföretagen för att få spela över nätet har du snart möjligheten att plocka några, mer eller mindre, färska gratisspel. Xbox-spelare kommer bjudas på motorcykelspelet TT Isle of Man och det ruggiga Call of Cthulhu. För de äldre konsolerna erbjuds även Fable Heroes och klassikern Star Wars Battlefront från 2004. Detta skriver Major Nelson. Om du däremot hänger på Playstation-sidan kommer du kunna avnjuta samtliga tre Bioshock-spel i Bioshock: The Collection och livssimulatorn The Sims 4. Om du dessutom sitter på ett VR-headset kan du med fördel plocka hem det omtyckta pangspelet Firewall Zero Hour. Detta via Playstation-bloggen.


The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics – 4 februari
Ett taktiskt äventyr baserad på den populära tv-serien. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Zombie Army 4: Dead War – 4 februari
Det är dags att ge zombie-Hitler vad han förtjänar. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Sniper Elite V2 Remastered

Knights and Bikes – 6 februari
Den charmiga vänskapssagan kommer till en ny plattform. Släpps nu till Nintendo Switch.

Kunai: – 6 februari
Ett ursnyggt metroidvania med mördarrobotar, räcker så. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.


Veckans luring
Jag ska vara ärlig och erkänna att hjärtat skuttade till något under fredagkvällen när följande tweet dök upp i flödet. Jag och säkerligen många med mig är oerhört nyfikna på att se och höra mer om Playstations kommande spelkonsol, men vi får tyvärr vänta lite till innan vi får veta exakt när detta ska ske. Tills dess får vi nöja oss med det allra senaste från konkurrenten PlayStaton.

https://twitter.com/PIayStaton/status/1223289774053756929?s=20

Veckans gås
Och ni som trodde vi var färdiga med gåsen. Har ni någonsin undrat över hur det skulle kännas att vara den stackare som fallit offer för den namnlösa gåsens många hyss? Nu behöver ni inte undra längre. Plocka bara hem nedanstående programvara och luta er tillbaka. Det kan möjligen vara klokt att spara ner era viktigaste filer på en säker plats först. Man vet aldrig vad den lilla rackaren kan hitta på.

Veckans villhöver
Spelkonsoler med olika spelteman är tveklöst något av livets största pengatjuvar. Det ska mycket till för att behovet av en ny konsol ska sammanfalla med viljan att köpa ännu en maskin med nya färger och mönster. Men jag är säker på att ni kan komma på en godtagbar ursäkt. Det finns många rum som fortfarande står Switch-lösa.

LÄS MER: Animal Crossing: New Leaf ingjuter liv i minimalism

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!