Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Google avslöjar streamingtjänsten Stadia
Google har tillslut avslöjat sitt beryktade spelrelaterade projekt under namnet Stadia, en molnbaserad speltjänst som tar plats direkt i Googles enheter. En av produktens stora säljpunkter verkar vara mobilitetens i att ta med spelen från din Chromecast till din dator och även mobiltelefon. Vi vet i nuläget inte särskilt mycket mer om produkten och Google har själva lovat att släppa mer information under sommaren. Och även om inget är bekräftat känns sannerligen årets E3 som en lämplig plats för produkten nu när Sony kastat in handduken. Stadia lanseras senare under året i Nordamerika och stora delar av Europa.

REDAKTIONEN TYCKER TILL OM STADIA: Några snabba tankar kring Google Stadia

Apex Legends får battle pass
Det blixtpopulära battle royale-spelet Apex Legends må vara gratis att spela, men vill du få ut det mesta av äventyret kommer du vilja köpa spelets nyligen avslöjade battle pass för den första säsongen som fått namnet Wild Frontier. Vad detta innebär är att du betalar en fast summa (cirka 100 kronor) och låser sedan upp exklusiva belöningar allteftersom du spelar. Är du av den lite latare sorten kan du betala ungefär 300 kronor i stället och låser då upp de första 25 belöningarna på en gång. Detta via spelets officiella hemsida.

Bethesda återvänder till E3
Bethesda har bekräftat att utgivarna kommer ha en föreställning under E3 2019. Under fjolårets mässa kunde Betehesda visa upp både Rage 2 och Doom Eternal såväl ett par korta teaser-trailers för Bethesda Game Studios kommande projekt i Starfield samt The Elder Scrolls VI. Vad vi kan vänta oss från årets upplaga är ännu oklart. Och med tanke på hur chockade många blev när The Elder Scrolls VI fick sig en trailer känns det i nuläget lönlöst att spekulera. Med det sagt, vad tror ni vi kommer få se från Bethesda under årets E3?

Playstation börjar med egen nyhetsshow
När Sony avslöjade sitt uteblivna deltagande vid årets E3 började många spekulera kring hur de istället planerade att visa upp större nyheter under året. Svaret på den frågan heter State of Play, Playstations egen version av Nintendos Direct-program. Enligt Playstation-bloggen kommer första avsnittet av State of Play sändas redan den 25 mars (imorgon) och ska innehålla nya trailers och avslöjanden gällande spel till såväl Playstation 4 som Playstation VR. Dessutom kommer vi bjudas på fler avsnitt av State of Play under året med ytterligare nyheter.

Xbox avslöjar monter för nya indiespel
Det är inte bara Playstation som utformar nya sätt att visa upp kommande spel. Nu har Xbox avslöjat att man introducerar programmet ID@Xbox Game Pass som kommer fokusera på att upplysa om nya indie-spel som är påväg till Xbox Game Pass. Det första avsnittet kommer sändas nu på tisdag, 26 mars, via Xbox egen YouTube-kanal. Detta rapporterar Eurogamer.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Northgard

Quantic Dreams-spel kommer till PC
Quantic Dreams hela arsenal innehållande Heavy Rain, Beyond: Two Souls och Detroit: Become Human kommer till PC och närmaste bestämt till Epic Store, detta skriver Eurogamer. De tidigare Playstation-exklusiva spelen får dessutom sällskap av det kommande Obsidian-spelet The Outer Worlds som även det skippar Steam i förmån för Epic Store. Det är i nuläget oklart när Quantic Dreams spel kommer lanseras till PC mer än att det kommer ske inom kort. The Outer World har i nuläget inget lanseringsdatum utöver att det släpps under året.

Control får lanseringsdatum
Remedy Entertainment, skaparna av bland annat Alan Wake och Quantum Break, har avslöjat exakt när deras kommande spel Control kommer lanseras. Detta skriver Game Informer. Control släpps till Playstation 4, Xbox One och PC (Epic Store) den 27 augusti i år.

Det viktigaste från vårens Nindie Showcase
Ännu en upplaga av Nintendos indie-fokuserade program har passerat och lämnade kvar en hel drös med nya intressanta avslöjande för Nintendos konsol. Bland annat fick vi reda på att Cuphead, det oerhört svåra såväl som charmiga plattformsspelet, är påväg till Nintendo Switch. Dessutom fick vi se ett gäng helt nya titlar till konsolen i form av bland annat Rad från Psychonauts-studion Double Fine och The Red Lantern från Timberline Studio, Inc. Den största överraskningen var dock tveklöst vårens mest oväntade mash-up i Cadence of Hyrule – Crypt of the Necrodancer ft. The Legend of Zelda (också vårens onödigt längsta spelnamn) där Link och Zelda blandar sig i de rytmiska äventyren. Är du nyfiken på vilka trailers som bäst fångade vår uppmärksamhet kan du kolla in vår video-sida. Annars ser du hela programmet här nedan.

Final Fantasy VII – 26 mars
En tidlös klassiker kommer till Switch. Släpps nu till Nintendo Switch.

Generation Zero – 26 mars
Ta upp kampen mot fientliga robotar i 80-talets Sverige. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

MLB The Show 19 – 26 mars
Årets spelversion av den amerikanska brännbollen. Släpps till Playstation 4.

The Waking Dead: The Final Season – Episode 4: Take Us Back – 26 mars
De levande döda har nått sin slutstation. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Dangaronpa Trilogy – 26 mars
Lös japanska mord i denna generösa samlingsutgåva. Släpps till Playstation 4.

HÅLL KOLL PÅ ÅRETS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Xenon Racer – 26 mars
Gasa in i framtiden och ta hem segern. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Assassin’s Creed III Remastered – 29 mars
Upplösningen av Desmonds historia kommer till nuvarande generation. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Yoshi’s Crafted World – 29 mars
Ett splitternytt plattformsspel med allas favoritdinosaurie behöver knappast någon ytterligare presentation. Släpps till Nintendo Switch.

Tropico 6 – 29 mars
Forma din alldeles egna bananrepublik.Släpps till PC.

Veckans remake
Jason Lewis arbetar i vanliga fall som utvecklare hos Obsidian, och med tanke på studions kommande spelsläpp The Outer Worlds kan man ju tycka han borde ha tillräckligt att göra. Men Lewis har under de senaste åren arbetat på ett litet (ganska stort) sidoprojekt där målet blivit att återskapa Star Wars: The Dark Forces i Unreal Engine 4. Ett sannerligen ambitiös projekt som nu dessutom fått sig ett spelbart demo som YouTube-kanalen Bluedrake42 grävt fram. Du ser hur det hela gestaltar sig i klippet nedan.

Veckans fake news
Sarkasm och ironi i textform kan vara knepigt. Ett skämt på Twitter riskerar alltid att tas på lite för stort allvar. Ibland till den grad att upphovsmannen själv svarar på sin egen tweet och klargör att det faktiskt är ett skämt. Jag tyckte i vilket fall det var ganska roligt.

Veckans sammanträffande
Det är många av oss som älskar att lägga upp screenshots från spel vi gillar. En av dessa är Bailey Kosdal som till vardags arbetar som community manager hos Xbox SverigeSom av en tillfällighet råkade Kosdals bilder från nyligen lanserade The Division 2 innehålla färgteman som liknade den välkända Microsoft-flaggan. Jag vet inte vad ni säger, men när någon omedvetet gör reklam för företaget man arbetar för så vet man att man hittat rätt.

VECKANS LÅNGLÄSNING: Konamis 10 bästa spelserier

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!