I vanliga fall brukar vi vänta en hel vecka innan vi sammanfattar spelvärlden nyheter och framtidsplaner, men under E3 blir det lite annorlunda. För att hantera nyhetsbomben som kommer detoneras inom kort kommer ni få dagliga Checkpoint-upplagor under de mest hektiska E3-dagarna. Dessa kommer vara mer renodlade nyhetssammanfattningar än söndagsversionerna och vi hoppas att de kommer hjälpa er navigera i den intensiva nyhetsdjungeln som är E3.

Vi drar igång direkt.


Microsoft har avslöjat Project Scarlett
Vi var många som trodde att Microsoft skulle lägga en del tid på sin kommande konsol, och så blev det. Vi fick varken ett officiellt namn, konsolens utseende eller pris. Vi vet dock att arbetsnamnet är Project Scarlett och att den kommer lanseras lagom till julen 2020. Precis som närmsta konkurrenten Sony verkar Microsoft lägga fokus på SSD-hårddiskar för att eliminera laddningstider utöver de väntade förbättringarna gällande upplösning och bildfrekvens. Vi vet även att Halo Infinite (som också fick en ny trailer) kommer lanseras parallellt med den nya konsolen.

Game Pass får tillökning
Microsoft fortsätter investera i sin prenumerationstjänst för spel. Inte nog med att alla kommande spel från Xbox Game Studios kommer ingå i tjänsten vid lansering, det är även dags för PC-spelare att ge sig in i leken. Xbox Game Pass för PC har redan lanserats i beta-form för cirka 10 dollar i månaden. Spelare som vill ha hela paketet kan dessutom införskaffa Game Pass Ultimate som ger dig tjänsten för såväl Xbox som PC samt ett Xbox Live Gold-medlemskap för cirka 15 dollar i månaden. Dessutom har spel som Batman: Arkham Knight, Metro Exodus, Hollow Knight och Borderlands: The Handsome Collection anslutit till biblioteket.

Massa spel och lanseringsdatum från Microsoft
Gårdagens Xbox-show var väldigt spelbetonad och vi bjöds på en hel del nya spel såväl som mer information från redan existerande titlar. Vi vet nu bland annat att Cyberpunk 2077 (med Keanu Reeves i rollbesättningen) har ett lanseringsdatum i form av den 16 april. Vi vet dessutom att Obsidians The Outer Worlds släpps den 25 oktober, Gears 5 släpps den 10 september och Ori and the Will of the Wisps släpps den 22 februari. Vi fick även trailers för bland annat Elden Ring (det beryktade samarbetet mellan FromSoftware och George R.R. Martin), Dragon Ball Z: Kakarot, Bleeding Edge från Ninja Theory och Tales of Arise. Du kan se konferensen i sin helhet här.

Xbox Game Studios växer till sig
Under gårdagen fick vi en ny trailer från det kommande Psychonauts 2 och fick även en första inblick i hur spelet ser ut i handling. Tillsammans med trailern avslöjades det också att utvecklarna Double Fine har anslutit till Xbox Game Studios vilket innebär att även Psychonauts 2 kommer ingå i Xbox Game Pass när det lanseras. Exakt när det blir är ännu oklart.

Microsofts nya streamingtjänst kommer i oktober
Project xCloud, Microsofts egen deltagare på streaming-marknaden, har ett lanseringsfönster under oktober månad. Tjänsten kommer låta oss streama Xbox-spel till våra mobila enheter antingen via vår egen Xbox eller Microsofts egna moln.

HITTA BLAND ALLA PRESSKONFERENSER: Liveshow-schema

Bethesda fortsätter fila på Fallout 76
Vi var många som undrade hur Bethesda Game Studios skulle tackla studions första riktiga snedsteg i Fallout 76. Men nu vet vi att utvecklarna fortfarande har planer på att utvidga spelvärlden. Den största nyheten var tillägget Wastelanders som kommer lägga till datorstyrda människor och dialogträd i spelet. Dessutom kommer expansionen Nuclear Winter introducera battle royale i Fallout 76.

Arkane och Tango presenterade sina nuvarande projekt.
Med tanke på de båda utvecklarnas relativt färska lansering blev jag överraskad när båda parterna klev ut på Bethesdas scen efter varandra för att presentera sina kommande spel. Arkane Studios kommande spel har namnet Deathloop och kommer vidareutveckla framgångsreceptet från Dishonored-serien. Vidare arbetar Tango Gameworks med ett spel vid namn Ghostwire: Tokyo som (likt deras tidigare spel) är något slags skräckspel. Vi vet tyvärr inte mycket mer än så om de båda spelen men kan säkerligen vänta oss mer information under året.

https://www.youtube.com/watch?v=MXv5IDp8y74

Doom Eternal kommer ut i november
Bethesdas huvudnummer under nattens konferens var definitivt det kommande Doom Eternal. Vi fick se en hel del från den hett eftertraktade skjutaren och vet dessutom nu när spelet kommer ut. Doom Eternal har ett lanseringsdatum i form av den 22 november. Dessutom fick vi ta en första titt på ett av spelets flerspelarlägen med namnet Battlemode.

Vi får dubbla Wolfenstein-äventyr i sommar
Både VR-äventyret Wolfenstein: Cyberpilot och co-op-spelet Wolfenstein: Youngblood fick lite uppmärksam på Bethesdas scen. Båda spelen kommer ut under juli månad där det sistnämnda har ett mer specifikt datum i form av den 26 juli.

Devolver avslutade natten med 20 minuter av indie-spel
Lagom till att solen började gå upp i morse var det dags för utgivarna Devolver Digital att visa upp sina senaste projekt. Vi bjöds bland annat på det härligt märkliga Devolver Bootleg, det omvända skräckspelet Carrion och The Messenger-expansionen Panic Picnic.

Final Fantasy VII Remake får lanseringsdatum
Vi har inte ens tagit oss förbi Square Enix i vårt liveshow-schema, men redan nu har vi fått reda på när det efterlängtade Final Fantasy VII Remake kommer lanseras. Via en trailer som visades under en konsert med spelets ikoniska musik fick vi informationen om att spelet sägs lanseras den 3 mars nästa år. Vi kan säkerligen vänta oss ännu mer information under nattens presskonferens.

HÅLL KOLL PÅ ALLA NYA TRAILERS: E3-trailers

Detta för oss till slutet av dagens Checkpoint-special. Vi hoppas att du nu har lite bättre koll på gårdagens och nattens alla trailers, lanseringsatum och andra nyheter. Vi hörs redan imorgon igen då det är dags att sammanfatta de kommande presskonferenserna.

Checkpoint!