Fallout har alltid varit en serie jag känt igen per namn, men inget jag hade spelat själv fram tills fyran släpptes. Jag visste att man var i ett valv i en postapokalyptisk tid och man spelade som ett barn i början av trean. Mer än så visste jag inte. I början av Fallout 4:s tid såg man bara hyllningar och hur bra det var, och det var då jag bestämde mig för att skaffa det trots att jag var en übernoob när det kom till Fallout. Till råga på allt hade jag bara spelat ett rollspel innan (detta var precis innan mitt spelintresse tog fart på allvar) och jag var minst sagt lite nervös att ge mig in i det, men som tur var kunde jag trygga mig i tanken av alla recensioner jag läst som nämnde att man inte behöver ha någon förkunskap what so ever eftersom det inte hängde ihop med de tidigare spelen mer än att man befann sig i ett valv och tog sig ut till en sönderbombad värld.

LÄS MER: Die for Valhalla!

Jag älskade Fallout 4 och klarade ut det flera gånger på raken med olika karaktärsbyggen varje gång. Det är ett spel jag tänker på nästan varje dag tillsammans med The Witcher 3. Därför kom det inte som en chock för mig själv när Bethesda igår på sina sociala medier teasade något Fallout-relaterat. Själva teasen kom dock som en stor chock, eftersom jag inte trodde på något nytt Fallout (finns ingen som säger att det handlar om ett nytt spel, men mycket pekar åt det hållet) före ett nytt Elder Scrolls eftersom det är sju år sedan vi fick se senaste Elder Scrolls-spelet bortsett från Online. Och senaste Fallout-spelet släpptes för ”bara” tre år sedan. Därför känns det som att det finns en möjlighet att detta Fallout Bethesda teasar är en nyversion av trean eftersom det tio år sedan det såg dagens ljus.

Somliga tror även att det kan handla om en spinoff likt det superhyllade New Vegas, och det vore ju fantastiskt mycket roligare än bara en nyversion av trean (även om jag skulle uppskatta det eftersom jag aldrig spelade trean). Sedan finns det dessa, som jag tror har minst rätt, som gissar på ett Fallout 5. Det är något jag själv skulle utesluta kanske direkt eftersom det, som sagt, inte var alls länge sedan vi såg fyran.

LÄS ÄVEN: Titta inte bara på Pokémon: Let’s Go!-trailern, utan lyssna också!

Oavsett vad det blir är jag vid det här laget, tillsammans med Andreas på redaktionen orimligt (och då menar jag orimligt) taggade på att se vad Bethesda hitta på. Vi sitter som på nålar vid det här laget och av tidigare Fallout-relaterade avslöjningar att döma kan vi förvänta oss att få se något mer runt 17:00 i eftermiddag.

Vad tror och hoppas du på att Bethesda skall visa upp?