Samtidigt som spelvärlden uttryckte sin längtan efter den beryktade Switch Pro-konsolen vände sig Gabe Newell mot kameran med sin bästa Thanos-imitation och sade ”Fine! I’ll do it myself.” Det finns en chans att det inte var exakt så det gick till, men Valve har i vilket fall avslöjat sin portabla och minst sagt Switch-liknande speldator som fått namnet Steam Deck.

Spelmaskinen kommer låta dig avnjuta hela ditt Steam-bibliotek var du än är samtidigt som den kan kopplas in till en extern skärm likt en gammal hederlig speldator. Steam Deck kommer lanseras med en anpassad version av Steam, men det verkar som att även andra programvaror och operativsystem är kompatibla. Du kommer i princip kunna använda maskinen som vilken dator som helst även om den såklart är extra anpassad för spel.

Steam Deck kommer lanseras i tre olika versioner där den stora skillnaden är hårddiskens storlek samt hastighet. För ett utropspris på 419 euro får du versionen med 64 GB inbyggd lagring, för 549 euro får du 256 GB och för 679 euro ingår 512 GB samt antireflexbehandling på skärmen.

Låter detta som något för dig kan det vara dags att förbereda önskelistan till tomten redan nu, Steam Deck har nämligen en planerad lansering under december i år. Vill du vara säker på att hitta en under granen öppnar dessutom reservationen klockan 19:00 den 16 juli, det vill säga senare ikväll. Du hittar maskinens samtliga tekniska specifikationer här och läser mer om Steam Deck på produktens officiella hemsida.