Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket är ditt favoritljud i spel?

Jag är svag för startljudet på original-Gameboy ?
/David Nylander, Facebook

Ett ljud som dykt förhållandevis sent i mitt spelliv är det underbara ploppande ljudet som uppstår när man plockar på sig föremål, mineraler, trä och sten i Stardew Valleys värld.
/Alexander Cederholm, Facebook

Alla uppgraderingsljud i SuperMario har jag väldigt tydliga positiva känslor till!
/Andrea Söderberg, Facebook

Achievementljudet på Xbox360.
/Pär Wirdfors, Facebook

När man levlar upp i Skyrim. ”HOO! HAA! HJAAAH!”
/Andreas Lennartsson, Twitter

Upplägg för veckans fråga:

Under veckan som gick kunde ni läsa om när Andrea bönande efter fler musikspel såväl som Alexanders resa genom plastinstrumentens historia. Idag avslöjade dessutom Martin att även han hoppat tillbaka in i plastrockens värld. Vi är många på redaktionen som har flera fina minnen med de olika musikspelen som släppts genom åren. Oavsett om du var en skönsjungande talang eller en knapptryckande virtuos fanns det säkerligen något för alla. Nu när genren stannat av något tycker vi det är dags för en tillbakablick. De flesta av oss har olika referenser och enligt oss själva finns det inget annat musikspel som överträffar just vår favorit.

Musikspel kan för många vara en rad olika typer av spel. Men oavsett om du föredrar plastinstrument, VR-kontroller eller en hederlig handkontroll är ditt bidrag välkommet.

Därmed lyder veckans fråga:

Vilket är det bästa musikspelet enligt dig? Vad är det som gör just det spelet till din favorit?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!