Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Förra veckans fråga visade sig vara aningen knepig för er läsare och genererade tyvärr inga svar.  Vi tar istället nya tag inför veckans fråga. Föregående vecka ville vi veta följande:

Vilket är ditt favorit-påskägg från ett spel?

zombieapokalyps

Upplägg för veckans fråga:

Zombieapokalypsen har länge varit ett starkt stildrag inom interaktiv underhållning och verkar inte heller vara på väg att sakta ner. Under de senaste dagarna har vi kunnat avnjuta såväl multiplayer-äventyret World War Z som det motorbrummande Days Gone. Dessutom var det inte många veckor sedan vi kunde lägga vantarna på det efterlängtade The Walking Dead: The Final Season. Zombieapokalypsen har till och med blivit en så tilltalande skådeplats att även titlar med mindre infekterade spelvärldar iklätt sig zombiedressen i olika tilläggspaket eller liknande. Det har funnits en nyfikenhet kring hur bekanta karaktärer hade reagerat om deras hem blivit invaderat av zombies.

Vi är väl medvetna om att karaktärer som Joel från The Last of Us, Deacon från Days Gone, Kyle Crane från Dying Light och Frank West från Dead Rising klarar sig utomordentligt under en zombieapokalyps. Däremot är vi otroligt nyfikna kring vilka andra spelkaraktärer som skulle kunna göra ett ännu bättre jobb, utan att veta om det själva. Fungerar utomjordiska vapen bättre mot de infekterade än en vanlig handgranat? Hur skulle våra folkkära superhjältar stå sig mot zombiearmén? Släpp kreativiteten fri. Vi är ruskigt sugna på att höra era mest påhittiga förslag på vilken karaktär från valfritt spel ni helst hade tagit hjälp av under en zombieapokalyps. Bonuspoäng delas ut till den allra bästa motivationen. Därmed lyder veckans fråga:

Vem skulle du ta hjälp av under en zombieapokalyps?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!