I början av veckan ställde vi frågan till er läsare vilken typ av spelrelaterad tatuering ni kunde tänka er skaffa eller redan bar på ert skinn. Nu är det Player 1-redaktionens tur att svara på samma fråga.

Att tatuera sig är ett stort, permanent och ibland dyrt beslut och det är därför många av oss låter bli. Men det hindrar inte oss från att fantisera och drömma om hur det kunde se ut om vi bara vågade ta steget och möta nålen med bestämdhet. Eftersom vi alla är starkt spelintresserade kan man anta att något som påverkat våra liv så innerligt skulle få äran att smycka vår kropp. Men exakt vilket motiv skulle vi välja och varför? Det är frågan som ni försökte svara på tidigare i veckan och som vi nu lägger fram våra svar om. Somliga på redaktionen har rentav redan tagit klivet.

Här har ni förslag på nio olika speltatueringar som vi skulle kunna tänka oss skaffa.

 

Martin Eriksson – Tali’Zorah nar Rayya

Då jag är författare ännu mer än spelare så skulle jag välja att ha en tatuering på armen som kunde inspirera mig i mitt skrivande. Jag skulle välja Tali från Mass Effect-spelen. Hon är cool, stark, intelligent och sexig. Hon skulle påminna mig om hur berättelsen i Mass Effect-spelen tar upp viktiga frågor och lyckas vara riktigt rafflande på samma gång.

 

Andreas Lennartsson – Hidden blade och Pip-Boy

Jag har aldrig riktigt haft seriösa funderingar på att skaffa en tatuering, men om jag skulle nåla in ett motiv på mitt kropp hade det troligen blivit något spelrelaterat. Jag hade då velat välja något som kan gestaltas på liknande vis som sin motsvarighet i spelvärlden. Till exempel Assassin’s Creeds utmärkande “hidden blade” på innearmen eller en liten Pip-Boy på överarmen. Eller varför inte båda?

 

Alexander Cederholm – Faiths tatuering och Magic Sigil

Jag har väldigt länge funderat på vad som skulle passa mig när det kommer till tatuering. Vilket motiv säger något om mig samtidigt som det är elegant och minimalistiskt? Jag vill t.ex. inte ha en massa figurer och realistiska avbildningar på min kropp. Så jag har alltid sökt efter abstrakta typer av uttryck. Faktum är att jag har två stycken jag skulle kunna tänka mig. Den ena är mer ambitiös men den andra hänvisar direkt till en av mina favoritspel genom tiderna.

Hur säger jag att jag är en nörd och teknikintresserad person på ett stiligt sätt? Svaret kom när jag såg Faith i Mirror’s Edge. Hon bär nämligen på sin ena arm en slags monokrom tribal-tatuering, men som istället för slumpmässiga mönster har den ett kretskort-liknande utseende. Detta tycker jag skulle symbolisera mig ganska väl samtidigt som det är ett tillräckligt minimalistisk sätt att göra det på, om man bortser från hur stor en armtatuering är.

Den andra är något jag tänkt ut på sistone. Detta är det magiska sigillet som också agerar som kolossernas svaga punkt i Shadow of the Colossus. Det är ett minimalistiskt runmotiv och hade förevigat min kärlek till detta spel som jag beundrat oupphörligen i snart 15 år. Jag hade förmodligen placerat detta märke i min nacke för det måste ju vara svåråtkomligt så ingen irriterande äventyrare som vill se mig död har för lätt att nå det.

 

David Petersson – Kazuma Kiryus ryggtatuering

Har länge drömt om en mäktig Yakuza-style drake som täcker hela ryggen och eventuellt avslutar längs ena benet. Inspirerad av bland annat Yakuza-spelen från SEGA. Generellt så är drakar något alldeles speciellt och då jag inte gillar tatueringar på ställen som syns med vanliga kläder på, är detta optimalt.

Josefin Wennergren – Bubble Bobble

Om jag skulle tatuera mig igen skulle det bli drakarna Bob och Bub från Bubble Bobble, dom är så rackarns söta och spelet är ett mästerverk som jag har älskat sedan barnsben. Gärna en lite större tatuering så att dom syns ordentligt.

 

 

David Nylander – N7 och Mass Effect-hybrid

Det här är ett motiv som jag under en tid haft seriösa funderingar på att föreviga på min hud. N7-loggan från Mass Effect omringad av Aperture Laboratories-loggan från Portal. Inte bara är de representativa för två av de bästa spelserierna jag någonsin har spelat på PC, de är dessutom förbannat snygga ihop (tycker i alla fall jag). Om jag sen skulle få möjligheten att visa upp den för Jennifer Hale och Ellen McLain – bägge röstskådespelare i respektive spelserie – skulle jag kunna dö lycklig. Det enda som för tillfället sätter käppar i hjulet för tatueringen är ekonomin och att jag inte riktigt kan bestämma mig för var på kroppen jag skulle vilja ha den.

 

Pauline Engdahl – Paragon och Renegade-symboler

Det är svårt att missa min kärlek till Mass Effect, och relaterade till denna spelserie är även de två första tatueringarna jag skaffade. Symbolerna för Paragon samt Renegade kan ses på mina armar då jag varken är det ena eller det andra – jag är en balans av båda. Jag har sedan länge haft planer på många fler speltatueringar, men en som jag verkligen är sugen på just nu är ännu en Mass Effect-tatuering i formen av en Reaper längs min ryggrad. De må vara utrotare av allt liv i universum, men man kan inte påstå att de inte är rätt coola, ändå.

 

Det var alla våra svar. Hur lyder era egna önskemål om tatueringar? Klicka er till Veckans fråga och svara där.