Jag älskar pirater. Jack Sparrow hänger på min vägg, Edward Kenway spatserar i min bokhylla och Kapten Krok poserar på min axel. Vi har filmer, serier och böcker som skildrar dessa rövares förgyllda år och snart kommer även ett spel. Den 20 mars släpps Sea Of Thieves till Xbox One och PC men är det redo?

Denna helgen har vi på redaktionen fått möjlighet att segla de sju haven, plundra skepp och köpa fabulösa utstyrslar. Det har varit roligt och fartfyllt men framförallt buggigt eftersom den stängda betan har präglats av felmeddelanden på grund utav överfyllda servrar. Detta är inte konstigt eftersom många har väntat länge på ett ordentligt pirat-rollspel att dela med sina vänner. ”The Horny Buttplugs” döptes vår besättning till och på skeppet ”The Ravaging Dildo” seglade vi iväg. Jag tog ansvaret att styra oss i rätt riktning medans Pauline desperat försökte fixa sina kontroller och Malin skrek när vi seglade in i ett berg och skeppet sjönk för femte gången.

När jag äntligen lärde mig att parallellparkera båten var det dags att hitta skatter. Runt om i världen går det att köpa skattkartor som leder till olika öar. Med dessa i högsta hugg ledde Adam vägen till det stora röda krysset och vi började att gräva. Jag ville hitta diamanter, kronor och juveler som kunde klä min kaptenshytt men tyvärr erbjuder Sea of Thieves endast kistor. Vissa är förhäxande av Poseidon och gråter när den ställs på land medans andra gör dig full sekunden tar grepp om dem. Tyvärr är dessa sällsynta och istället är majoriteten bruna, tråkiga och utan visuellt värde och knappt innehåll. Skattjakterna är även repetitiva eftersom du endast åker från ö till ö för att hämta och lämna trasiga lådor likt en postnordschaufför.

Med pengarna som kistorna gav kunde vi köpa kläder, instrument och rom. Detta är allt du kan göra i den stängda beta eftersom utvecklarna Rare valde att bara visa en bråkdel av spelet. Så denna smygkik av Sea of Thieves har varit rolig men väldigt tom. Efter tio kistor förlorar spelet sin charm och man undrar hur mycket som kommer läggas till innan släppet den 20 mars. Som Kapten Krok har jag plundrat, djupdykt efter skattkistor och blivit slaktad av hajar men räcker det? Många har väntat i flera år på detta spel och jag väntar gärna åtminståne ett år till om det ger mig en matigare piratstrapats.