Jag har tidigare i år skrivit om den stora kampen mellan single-player och online i mitt spelande. Är det roligare att fokusera på att klara flera kortare spel eller ger det mer underhållning att spendera mina speltimmar på att träna i onlinespel och bli bättre på att knäppa andra spelare på näsan online? Men det finns ytterligen en våldsam kamp i mitt spelande: backloggen versus alla nya spel.

Så här i E3-tider sätts allt på sin spets. Nu ska nya spel avslöjas och vi kommer att få en bra bild av hur det kommande årets flodvåg av nya spel kommer att se ut. Så vad kommer jag att spela i höst – Pokémon Shield och Astral Chain? Eller Batman: Arkham Asylum och det första Xenoblade Chronicles?

Den här veckan står framtid mot dåtid. Backloggen har flera fördelar: jag äger redan Final Fantasy XV och behöver inte betala något för det. Dessutom vet jag att spel som Bayonetta 2 och God of War har fått höga betyg mest överallt och jag behöver inte oroa mig för att spelen ska vara ett överhajpat luftslott. De nya spelen på E3 har nyhetens behag och det okändas lockelser. Ingen andra spelare har spelat de här spelen heller, så det är verkligen en resa in på outforskade marker om man förhandsbokar ett kommande spel.

Ibland blir kampen mellan dåtiden och framtiden närmast absurd. Ska jag spela Persona 5 eller den uppdaterade versionen Persona 5 The Royal som kommer nästa år? Jag äger visserligen redan Persona 5, men å andra sidan känns det märkligt att spela ett 120 timmar långt spel om det finns en bättre version av samma spel tillgängligt.

Det mest förnuftiga är förstås att hitta en balans mellan klassiker och nya köp. Att bygga mitt spelande på lite av varje. Men förnuftig när det kommer till spelköp har jag väl aldrig varit…