Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Det sista nyförvärvet till Super Smash Bros. Ultimate har avslöjats
Nästan tre år efter lanseringen av det Switch-exklusiva Super Smash Bros. Ultimate har den allra sista spelbara karaktären avslöjats. Det rör sig om ingen mindre än Sora från den omtyckta Kingdom Hearts-serien som ger sig ut på det färgsprakande slagfältet den 19 oktober. Avslöjandet kommer från spelseriens överhuvud Masahiro Sakurai som nu förhoppningsvis belönas med en lång ledighet. Super Smash Bros. Ultimate släpptes första gången den 7 december 2018 och kommer i och med Soras inträde stoltsera med hela 89 spelbara slagskämpar.

Ghost Recon Frontline är Ubisofts nästa F2P-shooter
Ubisoft har under den senaste tiden gett sig in i den så kallade free to play-marknaden med det kommande XDefiant såväl som The Divison Heartland. Nästa spelserie till rakning är Ghost ReconFrontline kommer inkludera flera spellägen men det välbefolkade Expedition-läget, där hela 102 spelare tävlar i lag om tre, beskrivs som spelets flaggskepp. Spelet är under utveckling till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia, Amazon Luna och PC och har i skrivande stund inget lanseringsfönster. Detta skriver Eurogamer.

Guardians of the Galaxy-studion börjar arbeta fyra-dagars-veckor
Tuffa arbetsvillkor i spelindustrin är knappast något nytt. I veckan kunde vi dock läsa om hur en större spelstudio tar steg mot att förbättra arbetsmiljön för sina anställda. Det handlar om inga mindre än Eidos-Montréal som just nu har fullt upp med det kommande Guardians of the Galaxy. Dock kommer galaxens problem få vänta under fredagar, lördagar och söndagar då studion kommer hålla stängt. Utan att ändra övriga arbetsförhållanden eller löner kommer studion skifta från en 40 timmar lång arbetsvecka till 32 timmar. Målet är att minskandet av arbetstiden ska innebära en högre kvalité och bättre välmående bland företagets anställda. Även den kanadensiska dotterstudion Eidos-Sheerbroke kommer hänga med i förändringen. Detta avslöjar studion via sin officiella hemsida.

Rockstar bekräftar sin tillpiffade Grand Theft Auto-trilogi och lanserar den i år
Nu är det ett tag sedan vi kunde rapportera om den beryktade remaster-samlingen med de tre första 3D-spelen i GTA-serien, och nu är den officiell. Spelsamlingen har fått det aningen omständiga namnet Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition och kommer inkludera tillpiffade versioner av GTA III, Vice City samt San Andreas. Spelen kommer få ett gäng grafiska såväl som speltekniska uppgraderingar samtidigt som de kommer behålla sin klassiska känsla. Spelsamlingen släpps senare i år till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch och PC med iOS- och Android-versioner planerade till början av 2022. Rockstar kommer även plocka bort existerande versioner av de gamla spelen från diverse digitala butiker under nästa vecka. Detta via Rockstar Games officiella hemsida.

LÄS MER: Hur en Grand Theft Auto-hatare älskade Red Dead Redemption

Veckans mimic
Ibland kan långa sessioner med diverse spel påverka hur vi uppfattar den verkliga världen. Jag minns tydligt en gång när jag spenderade hela dagen med Assassin’s Creed II för att sedan gå ut och undersöka varje husvägg och leta möjliga klättringsvägar. Personligen fastnade jag aldrig för 2017 års Prey, men jag kan tänka mig att en ensam banan på ett övergivet tåg väcker en hel del oro för hängivna Prey-spelare därute.

Veckans nödlandning
Jag har spenderat mycket tid med Far Cry 6 i veckan, och när jag spelar Far Cry brukar jag vilja ta mig till nästa uppdragspunkt så effektivt som möjligt. Detta sker enklast genom att ta fågelvägen och landa mitt fordon eller utlösa fallskärmen i direkt anslutning till uppdragsgivaren. I det monsterpopulära GTA V är det också vanligt att ta till skyarna för att komma från punkt A till B, även om nedanstående video tar det hela ett steg längre.

Veckans namnbyte
Under veckan som gått har det pågått en del snack kring hur Electronic Arts utforskar möjligheten att dumpa FIFA-namnet i sina fotbollsspel. Vad spelen ska kallas istället är väldigt oklart, men det hindrar inte speltwitter från att spekulera friskt. Min personliga favorit läser ni här nedan.

FLER SPORTSPEL: F1 2021

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!