Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Xbox Live verkar vara påväg till Switch
Xbox egen online-tjänst kan mycket väl vara påväg till bland annat Nintendo Switch, detta rapporterar Gamespot. Det är en planerad tillställning vid årets GDC (Game Developers Conference) med namnet ”Xbox Live: Growing & Engaging Your Gaming Community Across iOS, Android, Switch, Xbox, and PC (Presented by Microsoft)” som ger antagandet substans. Förhoppningsvis kommer vi få mer information om vad detta innebär under själva konferensen, som äger rum under andra halvan av mars. Microsoft har själva sagt att detta kommer hjälpa spelutvecklare att länka samman spelare hos de respektive plattformarna. Det är svårt att säga exakt vad förändringen kommer innebära, mer än att dina vänlistor, achievements och mer kommer finnas att tillgå på fler skärmar. Vi får helt enkelt vänta och se.

Apex Legends når 10 miljoner spelare
Förra veckan kunde vi rapportera om att ett nytt battle royale-spel i Titanfalls spelvärld var på ingång. Mycket riktigt så lanserades spelet helt gratis i måndags under namnet Apex Legends. Spelet fick ordentligt med uppmärksamhet från alla håll och kanter och efter bara 72 timmar hade hela 10 miljoner människor börjat spela. Detta meddelar en påtagligt imponerad Vince Zampella via sitt Twitter-konto.

Det verkar dessutom som om mer Titanfall ligger i framtiden innan årets slut. Även detta meddelar Zampella via sin Twitter-sida. Med tanke på att Respawn redan har fullt upp med sitt Star Wars-projekt (som också har en planerad lansering under 2019) kan vi knappast vänta oss något särskilt ambitiöst projekt. Vad tror du det kan vara?

Stora uppsägningar väntar hos Activision Blizzard
Activision planerar stora uppsägningar för sin studio Activision Blizzard, detta rapporterar Bloomberg. Anledningen till att hundratals människor sägs stå arbetslösa under veckan som kommer rapporteras vara avtagande vinster för speljätten. Mindre än tillfredsställande försäljningssiffror för Destiny 2: Forsaken och avtagande spelarantal i såväl Overwatch som Hearthstone sägs ligga bakom företagets förluster. Dessutom kan det avslutade samarbetet med Bungie minska den årliga omsättningen med så mycket som 400 miljoner dollar.

LÄS MER: Att döpa om ruta ett till ruta ett

Framtidsplaner för Anthem avslöjade
Om du var orolig för att Anthem inte skulle erbjuda tillräckligt med innehåll för att fortsätta vara tilltalande i längden har jag goda nyheter. Ben Irving, ledande producent hos Bioware, har avslöjat hur utvecklaren planerar hålla Anthem vid liv även efter dess lansering. I mars inleds den första akten av gratis innehåll som går under namnet ”Echoes of Reality”. Exakt vad dessa innehållspaket kommer innebära är fortfarande oklart, men du kommer hursomhelst inte gå sysslolös i Biowares delade värld.

Call of Duty-veteran öppnar ny studio
Michael Condrey (känd för spel som Call of Duty och Dead Space) har öppnat en ny 2K-studio i Silicon Valley under Take-Two Interactive, detta rapporterar VentureBeat. Condrey, som lämnade Sledgehammer och Activision under föregående år, kommer arbeta på ett för tillfället icke utannonserat projekt. I ett uttalande påpekar Condrey hur studion kommer bygga ledande upplevelser för kommande konsolgenerationer, vilket tydligt antyder att projektet är next-gen.

Se Assassin’s Creed 3-remastern i all sin glans
Som en del av säsongspasset för Assassin’s Creed Odyssey utlovades en förfinad version av 2012 års Assassin’s Creed 3. Nu har vi dessutom fått se hur nyversionen kommer se ut, och nog är det vackert. Den polerade versionen av Assassin’s Creed 3 är gratis för dig med säsongspass för Odyssey men kommer även säljas separat när det lanseras den 29 mars. Du ser spelets jämförelsetrailer nedan.

Tomb Raider och Batman kommer till Xbox Game Pass
Microsoft har avslöjat vad som kommer finnas tillgängligt för Game Pass-prenumeranter under februari månad, detta skriver Eurogamer. Crackdown 3 släpps nu på fredag och blir i samma ögonblick en del av Game Pass-biblioteket. Dessutom kan prenumeranter redan nu ta del av Shadow of the Tomb Raider medan Batman: Return to Arkham (vilket inkluderar polerade versioner av de kritikerrosade Arkham Asylum och Arkham City) läggs till i samlingen den 21 februari. Utöver dessa finns även Pumped BMX Pro och första säsongen av Telltale’s The Walking Dead tillgängliga redan nu. Och som en extra belöning på alla hjärtans dag tillkommer även det färgglada äventyret de Blob. En helt okej februari-present om jag får säga det själv.

LÄS VÅR RECENSION: Shadow of the Tomb Raider

Nu kan du äntligen sammanfoga dina Fortnite-konton
I takt med Fortnites framfart på samtliga stora plattformar har även en del trubbel dykt upp gällande användandet av flera konton. Nu verkar dock Epic ha kommit fram till en lösning på problemet. Lösningen går under namnet ”account merge tool” och innebär att du enkelt väljer vilka konton du vill föra samman och göra till ett och samma. Verktyget gäller dock inte för erfarenhetspoäng utan fungerar endast för kosmetiska ting samt V-bucks. Dessutom måste ett konto ha använts på Xbox One eller Switch medan det andra behöver ha använts på Playstation 4 före den 28 mars 2018. Detta skriver Eurogamer.

The Liar Princess and the Blind Prince – 12 februari
En farofylld jakt efter lyckliga i alla sin dagar. Släpps till Playstation 4 och Nintendo Switch.

The Sims 4: Get Famous – 12 februari
Nu kan dina simmar bli berömda även på den stora skärmen. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.

Civilization VI: Gathering Storm – 14 februari
Fler ledare, underverk och civilisationer att utforska. Släpps till PC.

LÄS MER: Sju spelserier som behöver en ny chans

Jump Force – 15 februari
Japansk fightingpropaganda. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Far Cry New Dawn – 15 februari
Inte ens en atombomb lyckades förstöra radiotornen. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Metro Exodus – 15 februari
Det är dags för en tredje vända till den ryska postapokalypsen. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Crackdown 3 – 15 februari
Terry Crews är redo. Är du? Släpps till Xbox One och PC.

Veckans speedrun
Speedruns kan vara roliga att titta på. Oftast handlar det om att ta sig från början till slutet av ett spel under en så kort tid som möjligt. Ibland händer det dock att vissa kreativa individer (med ännu mer kreativa användarnamn) kommer på en intressant twist på det hela. Personen i fråga bestämde sig nämligen för att få huvudkaraktären i samtliga huvudsakliga Fallout-spel (Fallout, Fallout 2, Fallout 3, Fallout New Vegas samt Fallout 4) att ha samlag på så kort tid som möjligt. Ett minst sagt fängslande åtagande. Ni ser hur det gick i klippet nedan.

Veckans fake news
Dualshockers är en sådan där nyhetssida som då och då fokuserar på händelser och nyheter som absolut inte är sanna. Så när Geoff Keighley (mannen bakom The Game Awards) la upp en serie tweets där han ansöker om en roll i det kommande The Last of Us Part 2 tog det inte särskilt lång tid innan en nyhetsartikel fanns redo för publicering.

Veckans hacka lök-historia
Under veckan som gått har historien om Mats spridit sig över hela världen. När Mats avled vid 25 års ålder på grund av en muskelsjukdom framkom hans flitiga spelande i World of Warcraft som något mycket mer än bara ett tidsfördriv. Spelandet hade nämligen hjälpt Mats skapa flera vänner och fly till en bättre verklighet. Kolla gärna in FZ:s artikel om Mats där du även finner länkar till originalartikeln såväl som en intervju med Mats pappa. Sprid gärna historien till de som tycker om att ifrågasätta varför vi lägger så stort värde i spelens värld.

VI HAR KARTLAGT SPELÅRET 2019: Lanseringslista 2019

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!