Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Nintendo avslöjar Switch Lite
Det har ganska länge pratats om en ny Switch-version med uppgraderad skärm och andra uppgraderingar, men nu har Nintendo gått ut med att en helt och hållet handhållen Switch-version är på ingång. Maskinen kommer ha inbyggda kontroller, en mindre skärm, längre batteritid och planeras släppas den 20 september i år. Nintendo Switch Lite kommer även i tre olika färger: gul, turkos och grå. Dessutom planeras det kommande Pokémon Sword och Shield lanseras tillsammans med en skräddarsyd konsol. Det amerikanska priset kommer landa på cirka 200 dollar. Här i Sverige kan vi (tack vare momsen) räkna med ungefär 2 500 kronor. Du kan läsa mer om produkten på Nintendos egen hemsida.

https://www.youtube.com/watch?v=jZOPC6J4fAA&t=186s

G2A försökte muta spelsidor i utbyte mot positiva artiklar
G2A-skandalen fortsätter. Enligt rapporter ska de digitala spelsäljarna ha skickat ut en positiv färdigskriven artikel till flera mindre spelsidor. Allt började med att en indie-utvecklare började twittra negativt om G2A. I korta drag handlade det om att de inte får pengar för nycklarna G2A säljer. FZ har avlagt en mastig rapport om hela händelsen som du kan läsa här.

Marvel’s Avengers visas upp på Comic Con – kommer inte sändas live via nätet
Det var säkerligen många som utförde ett glädjeskutt när det visade sig att Marvel’s Avengers från Crystal Dynamics planeras visas upp ordentligt på San Diego Comic-Con som inleds nästa vecka. Tyvärr verkar det endast handla om ett demo för de besökare som fysiskt befinner sig på mässan. Vi andra får hoppas på att få se materialet vid senare tillfälle. Detta via Eurogamer.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Bloodstained: Ritual of the Night

Ubisoft bannar spelare som bygger tveksamma uppdrag i Assassin’s Creed Odyssey
Att hålla spelare från att hitta sätt att utnyttja system i spel för att farma pengar och XP är inget nytt. Särskilt inte i rollspel. Nu när Ubisoft lanserade det ambitiösa Story Mode Creator i Assassin’s Creed Odyssey har spelare börjat bygga uppdrag som gör det alldeles för enkelt att samla på sig orimliga mängder XP. Det sätter dock Ubisoft stopp för nu och går ut med att de kommer banna spelare som bygger tveksamma uppdrag i Odyssey. Detta skriver Ubisoft själva i ett uttalande.

Cuphead blir Netflix-serie
Spelet som blev en smärre succé med sin underbara design och brutala svårighetsgrad blir nu en Netflix-serie. Utöver Netflix själva är det King Features Syndicate som ligger bakom produktionen. The Cuphead Show, som TV-serien kommer heta, kommer handla om karaktären Cuphead och hans evigt stöttande broder Mughead. Vi tittare kommer få följa med på deras olika äventyr på platsen Inkwell Isles. Det är ännu oklart när serien väntas ha premiär. Hela pressmeddelandet kan du läsa här.

Ion Maiden blir Ion Fury efter hot om rättegång
Vi har tidigare här i Checkpoint pratat om att hårdrockarna Iron Maiden stämt studion 3D Realm för deras retrodoftande försapersonsskjutare Ion Maiden för varumärkesintrång. Som en påföljd byter nu spelet namn till Ion Fury för att undvika vidare komplikationer. Ion Fury är för tillfället tillgängligt till PC via early access men planeras även komma till konsoler vid senare tillfälle. Detta skriver Eurogamer.

En första titt på multiplayer i det kommande Call of Duty: Modern Warfare
Infinity Ward har tidigare bara släppt en trailer om den kommande Modern Warfare-omstarten. Nyligen bjöds dock flertalet olika personligheter in för att streama spelets flerspelarläge i form av ett helt nytt spelläge. Läget heter Gunfight och beskrivs som en intensiv upplevelse där spelare möter varandra i lag om två. Du ser ett smakprov på spelläget i klippet nedan.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order – 19 juli
Du och alla andra superhjältar är inbjudna till årets stora knogmacka. Släpps till Nintendo Switch.

FLER SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Cities: Skyline – Nintendo Switch Edition – 19 juli
Storstäder blir ministäder i denna nya version. Släpps till Nintendo Switch.

Veckans dokumentär
Det här är inte första gången vi rekommenderar en dokumentär från de talangfulla Noclip. Denna faller dock lite utanför den vanliga ramen. Istället för att undersöka och berätta om enskilda spel bestämde sig Danny O’Dwyer och gänget för att berätta om årets största spelhändelse i form av E3 2019. Vi bjuds på många intressanta intervjuer med olika journalister, influencers och spelutvecklare. Du ser hela dokumentären nedan.

Veckans reaktion
Det var spridda skurar när Nintendo avslöjade sin nya Switch-variant under veckan. Många var imponerande av den kompakta formen och de snygga färgerna medan andra uttryckte sin besvikelse över avsaknaden av TV-kompatibilitet. En Twitter-användare bestämde sig till och med för att kanalisera internets reaktion i form av en underhållande video. Slå en kik.

Veckans påskägg
Det var längesen vi hade ett renodlat påskägg i Checkpoint, men nu är det dags. Och vilket påskägg det är. Det handlar om The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ett spel som många spelat flitigt sedan det lanserades under 2017. Trots detta har YouTube-kanalen GameXplain nu hittat en tidigare osedd hemlighet i form av en dold by. Det är dock inte vilken by som helst, det handlar nämligen om den välbekanta Outset Island från Zelda-spelet Wind Waker. Med hjälp av jämförande bilder kan vi konstatera att det handlar om en mer eller mindre exakt kopia. Så om du anser dig ha hittat alla hemligheter i Breath of the Wild kan du behöva ge dig ut i vildmarken på nytt.

MER ZELDA: Kärleken, jag och Zelda

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!