Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Livstecken från Tekken 8 under årets Evo
Det verkar som att Tekken 8 kan ha dykt upp under den anrika fightingspel-turnering Evo och nu pekar det mesta mot att vi kommer få ett rejält avslöjande av spelet under årets Game Awards. Det hela handlar om ett till synes alldagligt klipp som förmedlar en uppdatering till Tekken 7. Klippet avslutas dock med en ny modell av huvudkaraktären Kazuya och orden ”GET READY”. Uppmärksamma ögon kunde även notera att den här nya versionen av Kazuya snabbt delades av Twitter-kontot för The Game Awards, något som indikerar att spelet kan dyka upp under galan i december.

Pac-Man blir spel(spel)film
Jag förstår inte riktigt hur en gul och ofullständig cirkel kommer se ut tillsammans med ett gäng riktiga skådespelare, men likväl är det något som ser ut att vara på gång. Det är Hollywood Reporter som skriver om en spelfilm med den ikoniska Pac-Man i huvudrollen från produktionsbolaget Wayfarer Studios. Hela projektet baserar sig på en idé från Chuck Williams som även arbetade med den överraskande framgångsrika Sonic-filmen. Många fler intressanta detaljer än så har vi inte i nuläget, så under tiden vi väntar på fler uppgifter kan ni avnjuta nedanstående temalåt för den hungriga spelhjälten.

Marvel’s Midnight Suns har försenats
Precis som att ett spel aldrig blir sämre av en försening bör det inte heller bli värre av två förseningar, något som det kommande Marvel-äventyret Midnight Suns nu råkat ut för. Spelet skulle ursprungligen ha lanserats i våras men försenades då till hösten och har fram till nyligen haft ett lanseringsdatum i form av den 7 oktober. Nu är spelet försenat igen och den här gången med ett betydligt mer diffust lanseringsfönster. Xbox Series X/S-, Playstation 5- och PC-versionerna av spelet kommer släppas någon gång innan räkenskapsåret för 2022 är över (vilket sker i mars 2023) medan övriga versioner inte har något tidsfönster alls. Du läser uttalandet från utvecklarna Firaxis i sin helhet här nedan.

MER FRÅN MARVEL: Marvel’s Guardians of the Galaxy

Hinkvis med ny information från Splatoon 3
Det kommande Splatoon 3 fick sig en alldeles egen Nintendo Direct i veckan som bestod av en hel halvtimme med nya detaljer från spelet. Ni som är bevandrade i spelserien kommer troligtvis förstå mer än mig av allt som sägs i nedanstående video i form av bland annat nya kartor och en ny berättelse. Något som dock stack ut lite extra var avslöjandet av en demoversion som kommer finnas tillgänglig från den 25 augusti. Två dagar senare inleds även Splatfest World Premiere, så se till att träna upp dig innan dess. Splatoon 3 släpps till Nintendo Switch den 9 september.

Tidernas mest dramatiska fotbollsspel i Soccer Story har avslöjats
Vi vet alla att FIFA-spelen behöver lugna ner sig med realismen och implementera fler fantastiska element, men tills den dagen kommer får vi nöja oss med det kommande äventyret Soccer Story. Spelet beskrivs som ett rollspel där varje problem kan lösas med hjälp av den magiska fotbollen i en värld där sporten sedan länge bannlysts. Soccer Story släpps till PC, Nintendo Switch, Playstation, Xbox (via Game Pass) och Google Stadia någon gång under 2022. Avtäckningstrailern för spelet ser du här nedan.

Skräckklassikern Alone in the Dark får remake-behandling
En nyversion av Alone in the Dark såg dagens ljus under veckans THQ Nordic Showcase. Spelet beskrivs som ett kärleksbrev till 90-talets skräckinjagande kultklassiker där vi än en gång får återvända till Derceto Manor. Precis som föregående spel i serien kommer vi bjudas på underliga invånare, mardrömsframkallande landskap och livsfarliga monster i vår jakt på att avslöja en ondskefull komplott. Alone in the Dark har ännu inget lanseringsfönster men när det väl släpps kommer det vara till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC. Spelets premiärtrailer ser du här nedan.

Det bästa av resten från veckans THQ Nordic Showcase
Även om bitterheten över Red Factions frånvaro under fredagens program är omfattande fanns det likväl ett par spännande grejer som visades upp under veckans THQ Nordic Showcase. Förutom ovan nämnda Alone in the Dark fick vi även en ny trailer (visserligen utan lanseringsdatum) för den redan utannonserade remake-versionen av Gothic. Dessutom fick vi se mer från Outcast 2: A New Beginning, Jagged Alliance 3, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake och Way of the Hunter såväl som avslöjandet av det 90-talsinspirerade RTS-spelet Tempest Rising. Vad som dock stack ut mest för undertecknad var avslöjandet av Wreckreation som är nästa spel från det Burnout-betonade Dangerous Driving-gänget Three Field Studios. Du hittar allt detta och lite till i videon här nedan.

Veckans crossover
Om det nu finns spel där Shaggy, Batman, Arya Stark och LeBron James kan samexistera finns det väl egentligen inga gränser på vilka kommande blandningar som kan vara på tapeten? Vad sägs om Deadpool på äventyr med Saul Goodman? Mario på tur med Sidney Crosby? Mr. Robot och katten från Stray? Nu känns inte ens nedanstående klipp särskilt långt borta, men likväl underhållande.

Veckans modifikation
Om du någonsin känt att Skyrims fiender borde vara lite mer långsynta har jag hittat modden för dig. Ni som spelade Sagan om Ringen-spelen Shadow of Mordor eller Shadow of War är väl bekanta med spelens Nemesis-system där fiender kunde komma tillbaka från de (mer eller mindre) döda och söka hämnd. Tänk er nu samma sak fast i Skyrim. Är du redo för att varje liten mudcrab, atronach och spriggan ska utkräva sin hämnd när du minst anar det? Då hittar du en länk till modden här.

Veckans Wellerman
Jag har en teori om att det bästa från TikTok nästan alltid dyker upp på fler ställen och att jag därför inte behöver ladda hem appen själv, något ni befinner ännu ett bevis på i klippet nedan. Vem behöver egentligen slagverksinstrument när man kan stänga igen lock på en massa gamla spelmaskiner istället?

PÅ TAL OM SJÖMANSSÅNGER: Game Pass får mig att känna mig som en pirat

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.