Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Apple Arcade släpps i september
Vi visste att den skulle komma, nu vet vi dessutom när Apples egna speltjänst väntas finnas tillgänglig i våra mobiler. Apple Arcade kommer erbjuda fri tillgång till fler än 100 olika spel som kan spelas via iPhone, iPad, Mac och Apple TV. Några exempel är The PathlessSayonara Wild HeartsFrogger in Toy Town och Capcoms nya titel Shinsekai: Into the Depths. Apple Arcade lanseras redan den 19 september till en månadskostnad av 59 kronor.

https://youtu.be/95FuVib8mcY

Witcher-kortspelet Gwent kommer till iOS
Det var säkerligen många som sköt upp världsräddandet i The Witcher 3 i jakten på den perfekta Gwent-kortleken. Nu kommer kortspelet släppas i ännu en form när Gwent kommer till iOS den 29 oktober. I nuläget finns det ingen information angående en eventuell Android-version av spelet. Detta rapporterar Eurogamer.

MER WITCHER: Spelen som formade mig: The Witcher 3: Wild Hunt

En ny titt på Final Fantasy VII Remake
I samband med årets Tokyo Game Show kunde vi lägga vantarna på ännu en trailer från den hett eftertraktade titeln. I det nya klippet får vi bland annat ta del av nya områden, minispel, nya karaktärer och mycket mer. Du ser trailern här nedan.

Nästan en timme av Death Stranding från Tokyo Game Show
Kojima skojade inte när han lovade oss mer gameplay från Death Stranding under spelshowen i Tokyo. Den kände spelmakaren visade nämligen upp inget mindre än 48 minuter från sitt kommande spel. Även om allt tillhörande prat är på japanska får vi en ganska god bild av hur spelet ser ut i handling. Du ser det mastiga klippet i sin helhet här nedan.

Den nya Resident Evil-upplevelsen får en ordentlig trailer
Det må inte vara någon traditionell Resident Evil-uppföljare, men det ser sannerligen intressant ut. Den imponerande spelmotorn som låg bakom remaken av Resident Evil 2 är tydligt närvarande i detta nya spel som fått namnet Project Resistance. I spelet tar fyra spelare upp kampen mot en så kallad mastermind som har möjligheten att låsa dörrar, sätta ut fällor, ta kontroll över den obehagliga Mr. X och göra livet allmänt surt för sina motståndare. Spelet har i nuläget inget lanseringsfönster, men du kan anmäla dig till den stängda betan redan idag.

 

Anthem finns nu på EA Access
Anthem hade knappast någon drömlansering när det släpptes tidigt i år, nu försöker spelet nå ut till nya spelare genom att göras tillgängligt på prenumerationstjänsten EA Access. Spelet finns även tillgängligt till PC-versionen av tjänsten med namnet Origin Access Premier. Detta skriver Eurogamer.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Rest In Pieces

Det är dags att komma i form med Ring Fit Adventure
Innan fanns Wii Fit, nu kommer nästa steg i utvecklingen. Med hjälp av vad som kan vara årets mest obehagliga trailer har Nintendo avslöjat sitt nya fitness-projekt som fått namnet Ring Fit Adventure. Med hjälp av en trycktålig ring och ett lårspänne kommer din Switch förvandlas till en träningsmaskin där du använder din kropp för att klara av olika uppdrag i det medföljande spelet. Ring Fit Adventure lanseras den 18 oktober till ett pris på 899 kronor.

https://www.youtube.com/watch?v=F1orju1NsN8

The Game Awards återvänder i december
Det blir en gala även i år. Den femte upplagan av The Game Awards med Geoff Keighley i spetsen kommer gå av stapeln lagom till julmyset den 12 december. Precis som vanligt kan vi vänta oss en hel drös med utmärkelser och nästan lika många utannonseringar för att fira och avsluta spelåret 2019.


AI: The Somnium Files – 17 September
Sci-fi och seriemördare, vad mer behöver man? Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening – 20 September
Den älskade Game Boy-titeln har piffats till ordentligt. Släpps till Nintendo Switch.

The Sojourn – 20 September
Utforska en värld full av färg och kluriga utmaningar. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Untitled Goose Game – 20 September
Gåsen är lös. Släpps till Nintendo Switch och PC.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered – 20 September
Det omtyckta rollspelet får ännu en version. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.


Veckans tomater
Gears 5 är fyllda av episka strider, enorma monster… och tomater tydligen. Locustdrottningen i all ära, men den här mannen och hans tomater verkar sannerligen vara en ond makt i sig. Baserat på hans reaktion om du vågar skjuta mot hans tomater skulle jag knappast våga komma tillbaka till den här staden. Don’t try this at home.

Veckans nope
Det mytomspunna P.T. har länge hemsökt våra mardrömmar, och nu har titeln lyckats igen. Detta tack vare Lance McDonald, en person som specialiserar sig på spelinnehåll som det inte är meningen att vi ska se. McDonald förklarar det hela i sitt inlägg nedan, men du bör kanske kika bakom axeln ett par gånger innan du skrollar vidare.

Veckans debatt
Under den senaste tiden har det pågått en (något överdriven) debatt kring vad X-knappen på Playstation-kontrollen faktiskt kallas. Daniel Ahmad på Twitter har däremot tagit det hela ett steg längre och börjat ifrågasätta benämningen för den här godingen från årets Resident Evil 2.

LÄS MER: Mr. X ger skräcken ett nygammalt ansikte

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!