Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


En första titt på nästa generation med Unreal Engine 5
Geoff Keighley skojade inte när han sa att hela sommaren skulle fyllas med spelnyheter. Denna veckan har vi nämligen bjudits på flertalet intressanta inslag från Summer Game Fest och bland dem hittar vi avslöjandet av Unreal Engine 5 och ett tekniskt demo direkt från Playstation 5. Demots namn Lumen in the Land of Nanites beskriver kortfattat vad som sticker ut här jämfört med den tidigare motorn. Nanites berör detaljrikedom i miljöer med miljardtals polygoner medan Lumen handlar om ljuskällor och hur ljuset studsar runt i miljön. Unreal Engine kommer släppas i en förhandsversion tidigt nästa år medan fullversionen kommer senare under 2021. Det är värt att notera att videon nedan lägger vikt vid Playstation 5 även om motorn kommer vara tillgänglig för samtliga plattformar under kommande generation. Läs fler tekniska detaljer på den officiella hemsidan och se demonstrationen med dina egna ögon här nedan.

 

Mafia-trilogin får nytt liv
Efter en lång tid av inaktivitet fick spelserien Mafias Twitter-konto nytt liv under veckan. Efter några korta meddelanden stod det klart att en nyversion av hela Mafia-trilogin är på ingång. Och hade allt gått som planerat hade vi troligen inte vetat mer än så, men tack vare ett gäng på tok för snabba händer så dök spelen upp i förtid på Microsoft Store. Därför vet vi nu att Mafia 2 kommer ut i en remaster-version redan nästa vecka, den 19 maj. Dessutom kan vi vänta oss en rejäl remake av det första spelet i serien som planeras släppas den 27 augusti. Detta rapporterar Eurogamer.

En förlängd titt på Ghost of Tsushima
I sommar är det dags för två av generationens sista Playstation-exklusiva spel, och under veckan fick vi dyka ner i ett av dem. I en drygt 18 minuter lång video om det kommande Ghost of Tsushima fick vi lära oss mer om den öppna världen, hur vi kan skräddarsy vår karaktär, olika spelstilar och (viktigast av allt) fotoläget. Du ser demonstrationen i sin helhet här nedan.

Iron Man VR får nytt lanseringsdatum
Och när vi ändå pratar om Playstation-exklusivitet har Iron Man VR (som ursprungligen skulle ha släppts i maj) fått ett nytt lanseringsdatum. Spelet, som försenades tills vidare tillsammans med The Last of Us Part II, kommer nu istället släppas den 3 juli. Vi kan vänta oss fler nyheter kring spelet inom de närmsta veckorna.

De två första Tony Hawk-spelen får nya kläder
Ytterligare ett inslag från Summer Game Fest bar med sig nyheten om att de två första spelen i den omtyckta Tony Hawk’s Pro Skater-serien släpps i förfinade versioner inom kort. Det handlar dock inte om någon mindre polering utan här är det en fullblodad remake som gäller. Spelen kommer innehålla åkare, banor och spellägen från originalspelen men nu i 4K-upplösning och 60 bildrutor i sekunden. Tony Hawk’s Pro Skater 1 and 2 släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 4 september. Du hittar trailern här nedan.

Ubisoft kör E3-liknande show i juli
När E3 ställdes in var vi många som spekulerade kring hur de olika spelföretagen skulle få ut sina nyheter. De flesta var dock överens om att ett gäng digitala program kändes mest logiskt. Detta blir nu verklighet för Ubisoft som under veckan avslöjade Ubisoft Forward. Evenemanget blir ett helt digital program som sägs innehålla nyheter och avslöjanden. Ubisoft Forward äger rum den 12 juli.

Ett sprillans nytt Paper Mario släpps i sommar
Det var redan en fullproppad nyhetsvecka, så varför inte också slänga in ett sprillans nytt Paper Mario också? Spelet, som fått undertiteln The Origami King, avslöjades under veckan och släpps till Nintendo Switch den 17 juli. Trailern, som du ser här nedan, visar ett gäng nya förmågor till den papperstunna rörmokaren när han än en gång ger sig ut på hopvikbara äventyr.


The Elder Scrolls Online: Greymoor – 18 maj
En övernaturlig ondska hotar Skyrim. Släpps till PC.

Golf With Your Friends – 19 maj
Vad ska man annars ha vänner till? Släpps nu till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

The Wonderful 101: Remastered – 19 maj
Det omtyckta Wii U-spelet kommer till nya konsoler. Släpps nu till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Maneater – 22 maj
Som GTA fast med hajar. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Saints Row: The Third Remastered – 22 maj
Det överdrivna actionäventyret får uppgraderad version. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.


Veckans jetmotor
Veckans imponerande demo för den kommande Unreal Engine 5 i samspel med Playstation 5 var sannerligen en fröjd för ögat. Det var verkligen ett snyggt sätt att spänna musklerna inför nästa konsolgeneration. Däremot kommer jag drömma mardrömmar av tanken på hur fläktarna kommer få jobba när jag flyger igenom alla miljarder polygoner.

Veckans Animal Crossing
Den digitala metoden för alla dessa avslöjanden har tvingat utvecklare och utgivare världen över att verkligen blotta sin hemmiljö. Och även om ditt hem alltid är vackert om du själv trivs innebär inte det att vi inte kommer jämföra ditt hemmakontor med den inledande veckan i Animal Crossing.

Veckans videosamtal
Det rådande världsläget har gjort att antalet videosamtal skjutit i höjden under den senaste tiden, vilket också gjort att de som tidigare inte var vana vid kommunikationsmetoden har fått försöka så gott de kan. Det verkar som att även Kratos har ombetts sitta isolerad tillsammans med sin ormkompis och umgås nu med sin son virtuellt.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!