Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Cyberpunk 2077 får efterlängtad next gen-patch
I veckan släpptes det efterlängtade Cyberpunk 2077, åtminstone den versionen som allmänheten hoppades få i december 2020. Via en livesändning från utvecklarna CD Projekt Red avslöjades det nämligen att spelets Playstation 5- samt Xbox Series X/S-version nu är släppta och kommer vara kostnadsfria för personer som redan äger spelet. Dessutom kan spelare på bägge plattformarna ladda ner en gratis provversion av spelet som varar i fem timmar. Ovanpå detta har spelet även fått sig ännu en mastig patch som bland annat justerar färdighetsträdet, ger dig möjligheten att ändra huvudkaraktärens utseende och förbättrar hur trafikanter reagerar när du blir våldsam ute på vägarna. Du hittar hela listan med förbättringar här.

Netflix jobbar med Bioshock-film
Den kritikerrosade och prisbelönta spelserien Bioshock är påväg att förvandlas till en spelfilm med självaste Netflix vid rodret. Filmen blir ett samarbete mellan Netflix, 2K och Take Two Interactive. Arbetet med filmen ser dock ut att fortfarande vara i ett väldigt tidigt skede och The Hollywood Reporter skriver att projektet varken har författare eller regissör i nuläget. Detta är inte första gången Bioshock varit påväg till filmduken då Universal och Pirates of the Carribbean-regissören Gore Verbinski gjorde ett tappert försök kort efter att första spelet hade lanserats. Nu återstår det att se om Netflix lyckas bättre.

EA gör en helomvändning – släpper omtalat bröllopspaket till The Sims 4 i Ryssland
Förra veckan skrev vi om hur ett tilläggspaket till The Sims 4 med bröllop i fokus inte skulle släppas till ryska spelare. Detta på grund av en oro att landets kontroversiella propaganda-lag skulle förhindra berättelsen om det samkönade paret Dom och Cam som spelar en stor roll i spelet. Sedan dess har EA och teamet bakom The Sims fått rikligt med feedback från spelare och helt enkelt vänt på klacken. The Sims 4: My Wedding Stories kommer nu lanseras även i Ryssland och detta helt oförändrat. Beslutet innebär dock att paketet försenas en aning och släpps nu globalt den 23 februari. Du läser hela uttalandet här.

HBO-versionen av The Last of Us har premiär under 2023
Inspelningen av The Last of Us, HBO-serien som baserar sig på Playstation-spelet med samma namn, kommer trots våra förhoppningar inte få någon premiär under 2022. Även om serien ännu inte fått något uttalat premiärdatum var vi många som hoppades få se Joel och Ellie i sin TV-tappning under året, men så blir inte fallet. I en intervju med Deadline säger Casey Bloys, chief content officer för HBO Max, att inspelningen fortfarande pågår i Kanada och att vi troligtvis kommer få se serien under 2023. Förutom spelets överhuvud Neil Druckmann hittar vi även Chernobyl-skaparen bakom kameran medan Pedro Pascal och Bella Ramsey kommer spela rollerna som Joel respektive Ellie.

LÄS VÅR RECENSION: The Last of Us Part II

Uppdatera önskelistan – Horizon Forbidden West får läckert LEGO-set
Snart kan du bygga din alldeles egna långhals med hjälp av detta nyligen avslöjade LEGO-setet från den populära Horizon-serien. Paketet innehåller hela 1222 bitar och kommer kosta 999 kronor när det släpps här i Sverige under maj månad. Det ingår till och med en liten Aloy som struttar runt nere på gräset bredvid. Den färdiga långhalsen blir 34 cm hög, 23 cm bred och 17 cm djup. Du kan läsa mycket mer, och se fler bilder, om paketet på LEGO:s egen hemsida.

Veckans skägg
I veckan kunde vi höra årets mest patetiska ramaskri då en upprörd spelare uttryckte sitt missnöje över att Guerrilla minsann hade gett Aloy lite ansiktsbehåring i nya Horizon Forbidden West. För som vi alla vet är ju kvinnor helt släta över hela ansiktet. Nedanstående inställning är tyvärr på låtsas, men det vore kanske inte fel att visa folk hur ett faktiskt skägg ser ut.

Veckans symbios
Förra veckan skrev vi om Kirby och karaktärens mumsiga förmågor, sedan dess har den rosa figuren spridits som en hungrig löpeld över nätet. Det verkar till och med som om Kirby lyckats ta sig över till Sony-sidan och ser nu ut att utmana självaste Venom.

Veckans inlevelse
Jag minns hur jag alltid såg byggnader på ett helt annat sätt varje gång det släpptes ett nytt spel i Assassin’s Creed-serien. Istället för ståtliga hus såg jag klättervägar, öppna fönster och synkroniseringsplatser. Därför finns det kanske en viss fara med att släppa fler och fler Assassin’s Creed-spel till Nintendo Switch, eftersom det nu är möjligt att klättra på den digitala byggnaden precis intill den verkliga, och betydligt mer utmanande, motsvarigheten.

LÄS MER: Veckans spelmelodi: Assassin’s Creed II – Ezio’s Family

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!